Business as usual, eller

Idag blir det en reflektion om mig och mitt företagande. För dig som läser det här så ska du veta att jag under flera år skrev en personlig blogg varje söndag och måndag. På måndags bloggen satte jag upp de 3 viktigaste sakerna jag ville åstadkomma under veckan och på söndagen så utvärderade jag hur det gick. Samma upplägg fortsatte jag sedan med varje söndag under 2.5 år på Instagram under #kickisminiblogg
Men så en söndag så insåg jag att mitt sätt att se på det där med mål och planering hade förändrats. Har du varit med mig länge så vet du att mål, 90-dagarsplaner och annat som hör till TO DO området till har varit en stor del av min vardag. När jag insåg det så jag slutade att söndagsblogga.

Även en gammal hund kan lära sig att sitta…

Det hände något under de här åren. Både med mig och mitt företag. Jag började jobba mer intuitivt och släppte mina fasta mål och lät omständigheterna leda mig framåt. Mer mot en riktning och en lite mindre utstakad väg framåt. Idag utgår jag i från de tjänster jag vill leverera och låter detta styra mig. Det finns ett antal punkter som exempel på hur det här påverkar mig i mitt dagliga liv.

Blogg och sociala medier

Förr hade jag planer långt i förväg på vad jag skulle skriva om. Just nu har jag en lista med 8 ämnen för tänkta artiklar (av mer faktakaraktär) på lager. När jag sätter mig ner och ska skriva ett av dem så känner jag mig för vad som passar mig just där och då. Ibland passar inget av dem och då tittar jag på mina 3 områden (content pillars) som jag håller mig inom och de 8 teman som ingår under varje. Där hittar jag alltid något som inspirerar mig och som hör ihop med det jag säljer. Sen skriver jag.

Mina 3 områden

Detsamma gäller sociala medier. Jag frågar mig när jag ska skriva vissa inlägg under veckan.

Vad vill jag dela med mig av idag?

Ungefär som jag göra här på den personliga delen av bloggen.

Ett hållbart ♻️ system att hålla mig till

Om du läste veckans bloggartikel Ett hållbart system för din business så vet du att jag har ett ramverk att stötta mig på. Det har jag byggt upp på ett sätt som passar mig och det sätt som jag gillar att jobba med. Varje del förbättras ständigt och det är som jag sa i den artikel, ingen quick-fix eller färdig produkt från start utan något som utvecklas under resans gång. Det finns så många sätt att driva ett företag som coach och jag utgår ifrån att ingen gillar exakt samma sak som jag.

Det här gäller även de klienter jag jobbar med. De behöver hitta det som funkar hos dem utifrån deras förutsättningar och livsstil.

Den här veckan blir det coaching vecka

Jag coachar mina klienter varannan vecka. Det upplägget har jag haft de senaste tre åren. För mig fungerar det perfekt. Just nu coachar jag ojämna veckor och det vet mina kunder. De kan i lugn och ro boka sin möten med mig 60 dagar framåt. ⁠

Under de jämna veckorna kan jag ta mig an andra typer av uppdrag som styrelsemöten, utbildningar och workshops. Eller förbereda mig för sånt. ⁠

När jag sätter mina priser så tar jag hänsyn till hur många klienter jag kan och vill ha samtidigt. Både för att jag ska prestera optimalt och för att min ekonomi ska gå ihop. Som Human Design Projektor behöver jag ladda min egen energi lite extra för att ge dig det du behöver. Då måste min almanacka vara i balans och rymma lite frihet för oförutsedda saker. ⁠

Som trav och hästgrejor och annat viktigt 😉⁠

Måndagar är jag obokad normalt, min mastermind med The Masterminders ligger på måndag efter lunch och den backar jag inte ifrån. ⁠

Men som sagt den här veckan är jag hårt bokad med både Human Design läsningar och kunder inom Spirituell Affärsutveckling. Så det blir fokus på leverans och att andas och ladda energi däremellan.

Önskar dig en riktigt fin vecka!

Kommentera gärna hur du har det, vad händer hos dig den här veckan?

Similar Posts

2 Comments

  1. Planering är viktigt för mig men jag är som du mer nu. Jag behöver flexibilitet och inkännande så om det jag tänkte när jag planerade inte känns rätt i stunden så gör jag på ett annat sätt. Det är skönt att inte låsa in sig i en box.

  2. Håller med dig helt, kanske är det helt enkelt en utveckling av det mer konkreta, actionorienterade. Tack för din kommentar!

Comments are closed.