workation

Workation & mastermind med bästa kollegorna

Workation med ett inslag av mastermind, på plats i Göteborg. Jag undrar om det kan bli bättre avslut på 2022 och en bättre kickstart för 2023. Under två fullspäckade dagar träffades jag, Dorotea Petterson och Malin Lundskog på fina Hotell Eggers för en årsavslutning med The Masterminders, som vill brukar kalla oss. Vår fjärde medlem Eva Svärd fick tyvärr lämna ett sent återbud.

Workation = vacation + work (semester och jobb)

Vi träffas varje måndag digitalt och har så gjort i ganska många år men någon gång varje år så kör vi iRL och rår om varandra rejält. Den 6-7 december var det dags och jag ställde bilen i Örebro och tog tåget mot Göteborg. Fina hotell Eggers tog emot oss med en underbar julstämning och klassikt miljö. Gamla fina rum med stor känsla. Malin som bokat våra rum fick ta sviten som vi även använde som vårt konferensrum.

Hur går en workation till?

Det bestämmer du och dina kollegor. Vi hade bestämt oss för att fokusera på hur vi skulle utveckla våra respektive varumärken under 2023. För min det betyder det att fundera över hur jag kan blir ännu mera jag i det jag gör. Så den första dagen fick handla om bloggen och varumärkesstrategi och dag två om våra kanaler i sociala medier. Vi skulle gå djupt på ett visst ämne denna gång.

När tre coacher möts och ber varandra att utmanas då blir det både tufft och massor av asgarv. Och lite champagne vilket är bra för kreativiteten, i rimliga mängder.

Hur gick det med jobbet då?

För det heter ju workation. Det kommer du att få se mer av under 2023. Så mycket kan jag säga redan nu att det blir mycket mer video hos mig. Och jag har insett att det jag brinner för kan sammanfattas i ordet VARFÖR. Dvs att verkligen göra det som är viktigt och att prata om hur viktigt det är att följa sin inre röst. Eller att lyssna på det där skavet hur litet det en må vara. För du vet väl att ett litet skav kan bli till ett stort sår. Och då är det svårt att gå både framåt och bakåt.

Att få pratar om de existentiella frågorna är något som jag kommer att ge mig själv tillåtelse att göra ännu mer. Det här innefattar också det jobb jag gör med mina kunder. Min viktigaste uppgift är att stötta dem på sin väg mot ett starkt varför, att tro på dem och att finnas där. Jag blir riktigt emotionell när jag sitter här och skriver det här. Det är så viktigt för mig.

Så härligt det är med goda vänner och kollegor

Jag vet nog inte vad jag skulle göra utan mina mastermind-kollegor och nära vänner. Det är ensamt att vara företagare, kanske speciellt online och de betyder massor för mig. Vi känner varandra bra numera och kan både ha kul och hjälpa varandra att våga utveckla våra respektive företag. Nu längtar jag till nästa gång vi ses IRL för en ny workation men får nöja mig med nästa måndagsmöte. Det är toppen det med. Om du blir nyfiken på det där med mastermind så kan du läsa mer om det i det här inlägget. Begreppet Mastermind – så lyckas du i 4 enkla steg

Jag avslutar med några till bilder och hoppas att du får en fin fin vecka. Testa gärna Hotell Eggers om du har möjlighet, jag kommer absolut att komma tillbaka för ett nytt besök.

Similar Posts