Är bloggen verkligen död?

Under åren 2018 och 2019 bloggade jag flera dagar per vecka. I slutet av 2019 kändes det lite trögt och inte lika kul att publicera massor av content. Mitt fokus lades på Instagram och mitt konto där. För att inte helt släppa bloggen så började jag “söndagsblogga” på Instagram, något som pågick under ett och ett halvt år. Det finns en hel del kul där i mindre format liksom. Nu känner jag att saker har förändrats (främst i sociala medier) och jag frågade mig under våren.

Ska jag börja blogga igen eller är bloggen död?

Tankarna på att blogga mer aktivt dyker nu upp allt oftare och det kliar i mina skrivfingrar. När jag ser mig omkring i i blogg och influerarevärlden (för det finns en sådan även för oss 50+) så går många tankar åt samma håll. Så nu är det dags. Jag sparkar i gång igen och hoppas att du vill läsa mina tankar om det jag tycker är viktigt. Jag börjar med en tillbakablick för dig som vill friska upp minnet. Och för mig med som har lite svårt att hålla isär åren som gått. Så häng med på en resa längs memory lane.

Hur började det hela?

Upptakten till mitt nya liv (som vid det här laget har pågått i 8 år) blev en rejäl nystart för mig. Från att ha tillhört VVFB (våga vägra Facebook) så gav jag mig ut i onlinevärlden, något som min omgivning tyckte var mycket underligt. När jag startade min resa 2014 så drev jag sedan 20 år en revisionsbyrå med ett tiotal anställda på två orter i Gästrikland och Dalarna. En framgångsrik resa till det yttre, men där inne knakade det.

Du kanske också varit med om att saker förändras gradvis så att du nästan inte märker det.

Eller att vissa delar av ditt företag förändras eller dina kunder byts ut. Precis så har det varit här hos mig. För dig som har varit med mig här sedan 2016 (och det är en hel del av er) så har det hänt mycket under den här tiden. Inför det här inlägget så tittade jag tillbaka på det jag gjort under åren och blev både nostalgisk och lite förvånad.

Här har du några av de saker som jag gjort under åren.

Det blev en kul översikt tycker jag. Jag har dessutom grävt fram lite gamla bilder som passar in.Så håll till godo.

2014 här går starten.

I december gör jag verklighet av mina planer att få jobba lite mer framåt med mina kunder istället för att titta bakåt på deras siffror. Jag gör det genom att utbilda mig till coach. Det är här det börjar hända saker när jag ställer mig frågan om vad jag verkligen vill göra framåt.

2015 – Den ekonomiska pt´n föds

i november kommer min hemsida upp och jag skapar mig titeln Ekonomisk PT. Ett slags ekonomisk träning för företagare. Det handlade mycket om affärsplaner, att sätta rätt pris och hålla koll på ekonomin. Mitt företag är på väg ut online, något som ingen mina företagarkollegor på hemmaplan riktigt förstår hur det ska gå till. Vad då jobba online?

2016 – Jag ska jobba online !!!

På hösten 2016 kör jag min första kurs online Våga tjäna ruskigt mycket pengar. Den innehåller så mycket saker att ingen av eleverna hinner ens halvvägs. Men trevligt hade vi. Fortfarande så handlar det mycket om ekonomi. Och att planera för sitt bästa 2017, en 21 dagars utmaning inför det nya året.
Jag börjar avvecklingen av min revisionsbyrå och säger upp både anställda och kunder. Men det ska ta ett tag innan allt är klart. Läs flera år.

2017 – författardrömmen blir verklighet

Det här är året då jag skriver min bok Bygg ditt drömföretag. Nu får jag skrapa på ytan till de mjuka bitarna som jag älskar att jobba med. Hela kapitel 2 handlar om att hitta dina drivkrafter, mitt favoritkapitel och en grund till det jag gör idag. Boken kommer ut 21 september och jag får stå på bokmässan i Göteborg. En dröm går i uppfyllelse. Helt ärligt så blev boken ingen kassasuccé. Det var svårt att nå ut och så här i efterhand så skulle jag ha delat med mig av hela min skrivarresa för att skapa ett sug.
Ständigt dessa lärdomar.
Till den positiva hör att boken fortfarande är lika aktuell och av många beskrivs som den perfekta boken för alla företagare.

Återigen kör jag Ditt bästa 2018 som en kurs baserade på min bok.
Om du vill köpa ett ex av boken så kan du göra det här.

Omslaget till boken fotas i Gävle

2018 – startar bloggkollektivet Mogna bloggare

Är året då jag producerar blogginlägg på löpande band. jag jobbar med min assistent Ulrika och från sommaren 2018 och kör live på Facebook varje vecka. Något som pågår utan uppehåll i hela 97 veckor. Ett hållbart företagandet och våra drivkrafter är i fokus.
Jag skriver fyra inlägg per vecka. Två av dem är planering och utvärdering av veckan, med samma upplägg som det jag nu gör varje söndag på Instagram. Under hösten publiceras en serie om planeringsmetoden Bullet Journal & din business. Vissa av de inläggen ligger fortfarande högt upp i bloggens besöksstatistik. Mycket handlar nu om planering i företaget.
Och naturligtvis avslutas året med…..
Ditt bästa 2019, nu med över 350 deltagare.

med kärleken som drivkraft Kicki i London
I London på Online konferens

2019 – PT´n får sparken

I maj förändras min inriktning och jag plockar officiellt bort Ekonomisk PT. Det blir The Power of M® som handlar som mycket om mål & motivation och jag släpper ekonomin både på bloggen och i sociala medier. Inte alla uppfattar skiftet. Speciellt inte när jag lanserar mitt Pengaarketyptest. Jag beslutar mig under året för att enbart jobba med coacher och deras företagande.
Och året avslutas med, gissa en gång.
Ditt bästa 2020.

Kicki Westerberg NLP coach föreläsare

2020 – ett märkligt år

blir inte det bästa året. Det blir istället helt olikt allt annat. Vi tar oss i sista stund från vårt paradis Kreta innan världen stänger sina gränser och får vänta länge innan vi kan besöka vårt hus på ön. Mina expertkunskaper inom att jobba digitalt efterfrågas nu och mitt uppdrag blir att stötta drabbade företagare på hemmaplan och utbilda i hur det går till att ha möten på Zoom. Helt plötsligt blir mitt underliga arbetssätt normalläge.

Jag beslutar mig för att visa upp mitt intresse för andlighet och existensiella frågor och inser att det varit med mig länge. Stärkt av ett stort gensvar främst på Instagram låter jag alla mina sidor komma till tals och känner mer och mer att jag är på rätt plats. Under en meditation i dec landar min podcast CIRKELN med lanseringsdatum och allt.

kicki westerberg marknad kreta

2021 – om livets stora frågor

Min podcast Cirkeln har premiär på min födelsedag den 2 februari. Det blir ett år av fantastiska samtal med gäster om livet stora frågor. Under alla de här åren har jag utbildat mig inom NLP (neuro lingvistisk programmering) och i juni 21 tar jag min examen som NLP Tränare. Det betyder att jag får starta min egen coachutbildning. I kombination med Human Design som jag numera coachar i blir den min framtida bas i företaget och jag vänder mig till de som coachar andra i något avseende eller till dig som ser det som en ny väg framåt.
Precis som jag gjorde 2014.

Kicki Westerberg Spirituell Affärsutveckling


Så är vi då framme vid 2022 och där slutar jag för idag. Nästa inlägg blir en reflektion över våren som gått, så håll utkik och titta in här igen.

Oavsett vilket år du landat här hos mig och i vilket sammanhang så ska du veta att det är det bästa jag har upplevt är de band som skapats under åren. Det har blivit kunder, vänner och samarbetspartners. Många har jag träffat IRL åtminstone innan 2020. Och det är med glädje jag hoppas att få hålla delar av mina kurser live under de kommande åren.

Bloggen är inte död, den har bara vilat.

Inspirerad framför allt av Sara Rönnes fina inlägg så är jag nu igång.
Kommentera gärna om du är helt ny här eller om du besökt mig tidigare.
Jag är så glad att just du är här.

Similar Posts