Till Berlin utan skor

En tripp till Berlin utan skor

Från Dalarna till Berlin under ett händelserikt dygn. Så kan det gå när passionen får styra. Det finns massor av hästar i mitt liv. Mina hästar, dotterns hästar, vännernas hästar och så kärlekens travhästar. De förföljer mig på ett positivt sätt och berikar mitt liv till max. Ett ständigt pass kan tyckas men det är värt varenda timme och krona. (oftast i alla fall)

Vi har länge haft en plan att gästa Berlin den här helgen i oktober med vår ståtliga tyskfödda travare I Can Steel. Planen var att flyga ner och flyga hem och samtidigt få en lillsemester i Tyskland men ibland går saker och ting inte som planerat och då får planen helt enkelt ändras. Tyskland blev det men istället för incheckning på Arlanda så lastade vi hästbussen och gav oss av tidigt på torsdag morgon. Jag, kärleken och hästskötaren beredde oss på en lång dags färd mot natt och jag tänkte bjuda på lite bilder för dig som är nyfiken.

Men vad fasiken, skorna då?

Klockan 3 på morgonen så är det inte säkert att hela hjärnkontoret har vaknat så när vi kommer fram till stallet för att hämta hästen så inser jag att kassen med skor, regnkläder och överdragsbyxor står kvar på bron där hemma. Vänliga vänner lånar mig ett par nästan lagom stora skor så att jag ska slippa tillbringa hela helgen i Berlin i mina väl använda stallskor. Tänk att det finns så omtänksamma människor 😂

Färden gick genom Sverige till Trelleborg där färjan till Travemünde väntade. Den fina pållen lät sig rastas först på Vaggerydstravet i dimma och senare vid en kyrka nästan framme i Trelleborg. Mer världsvan herre får man leta efter.

Att åka färja med häst är något som jag inte gjort tidigare men den 6 timmar långa överfarten gick utan trassel och vi fick parkera längst bak i en överfyllt lastrum. Det blev några timmars vila i hytten innan vi landande i Tyskland och startade vår färd mot Berlin och gården där hästen skulle övernatta. Efter 22 timmar på resande fot så var vi äntligen på plats.

Äntligen framme

På plats i en liten ort söder om Berlin. Pållen är uppstallad och preparerad inför det stora loppet under lördagen. Kärleken och jag semestrar och njuter av trippen och oavsett hur det går så har det varit ett riktigt äventyr. På söndag vänder vi hemåt igen via Danmark och Malmö.

Vad gör man inte för sina hästar och stora passion.
Tack för att du är nyfiken och läser min blogg.

Som ett avslutande PS kan jag berätta att den lilla byn hade en enorm skoaffär med REA så nu är garderoben uppdaterad och skoproblemet löst.

Tänk att universum löser det mesta!

Ha en fin fin helg du med!

Similar Posts

2 Comments

  1. ja tänk så det löser sig saker och ting. Och de nya är både sköna och snygga. OCH GRÖNA 😂

Comments are closed.