nyfikenhet nyckelharpa och annat Kicki Westerberg

Den där jäkla nyfikenheten

som leder mig på så många olika vägar. Hur kan jag vara så intresserade av så många olika saker. Finns det ingen röd tråd eller sammanhang. Det har jag funderat på många gånger.

En människa är en unik och sammansatt varelse. Med många strängar på sin lyra. Vissa drömmer i åratal om att göra si eller göra så. 

Men det stannar vid det.
Drömmen dör eller så vill den bara vara en dröm. 

Vissa av mina drömmar ska vara precis just det.
Drömmar. 

Inte något jag vill ta tag i och förverkliga utan bara drömmar. Som jag kan ligga och njuta av innan jag somnar.

Men över till allt det där som jag faktiskt provar och gillar. Och på något sätt så tänker jag ibland att det ska vara i linje med bilden av mig. Men under åren så inser jag mer och mer att det är precis just så som bilden av mig ser ut. 

Mångfacetterad.
Olika personligheter.
Unika perspektiv.
Rörigt.
Stökigt. 

Inte helt lätt att förstå sig på.
Men befriande. 

11 vackra nyckelharpor och mina skor

Nyckelharpan och jag, en musikalisk odysse 😂

Den är mitt senaste infall av nyfikenhet. Ingen nyhet egentligen utan en gammal dröm och det var nu det fanns en chans att testa, för dig som funderar så är det inte helt vanligt att hitta en nybörjarkurs för vuxna. Vi har ju sedan länge ett hus i Dalarna där jag tillbringar mycket tid året om. Varje sommar så ordnas en av Sveriges största spelmansstämmor i grannbyn Bingsjö. Vi hjälper oftast till som volontärer med servering och parkering och då säger jag alltid. Nästa år ska jag vara med och spela.

Mer nästa år än så här har det väl aldrig varit.
Vi får se hur vi kommer överens den kära harpan och jag. Många strängar och ännu flera knappar (som kallas för knaver.). Än så länge sträcker sig repertoaren till Gubben Noak men mer kommer. Bara jag hittar till resten av knapparna och får lite mer ordning på stråken. 

Så Bingsjö 2023, here I come!

Bingsjö juli 2022

Det existentiella samtalet som växer inom mig

Nyfikenheten inom mig rymmer många områden. Den andliga längtan som finns inom mig växer. Jag har svårt att hitta min plats inom det traditionella. Det fasta och det riktade. Så jag letar vidare. 

Under många år läste jag religionsvetenskap, kanske har du hört talas om det i min podcast CIRKELN. Det blev många år och massor av högskolepoäng som jag inte visste vad jag skulle ha till. Det fanns bara ett inneboende driv och en nyfikenhet som gjorde att jag plöjde bok efter bok och kurs efter kurs. Speciellt religionspsykologin fascinerade mig stort med inspirerande giganter som Owe Wikström och Antoon Geels. 

Ett tag tänkte jag att det var präst jag skulle bli men det fanns inte den övertygelsen och jag kände mig inte riktigt hemma i svenska kyrkan. Så jag gick ur. 

Min kandidatexamen skulle avslutas med en uppsats. Jag tror att jag kan räkna till 4 försök under 10 år där jag bestämde mig för att nu jäklar.
Nu ska jag blir klar. 

Det finns många tankar här inne

Nästa steg blev att titta åt ett annat håll

Men inte då.
Det var först under det sista (senaste) försöket 2019 som det slog mig att jag inte ville analysera och forska sönder mitt eget sökande. Det var av en annan art, en mer intuitiv och spirituell eller andligt sort. Där finns något som ropar efter mig. 

Insikten fick mig att fundera på hur jag skulle får utlopp för mitt behov att lyfta den här typen av frågor. Under en meditation 2020 kom så min podcast CIRKELN till mig. En plats som tillät mig att vara jag. Och att prata om det jag funderar på med likasinnade. Det finns många avsnitt om du vill lyssna.
Så mitt sökande efter en plats för mig fortsätter men en sak är jag säker på. 

Den mångfasetterade personen är JAG

Hon som
spelar nyckelharpa
stickar
kör motorcykel
älskar kyrkorum av alla sorter
lagar mat
rider islandshäst
åker på trav 
bloggar vid 50+
pratar business på mitt sätt
läser Bibeln då och då
behöver ladda min energi i ensamhet
gillar att möta människor som inte är som alla andra

Så till dig som läser.

Ta vara på alla dina olika sidor och bevara dem och göd dem!

De är alla en del av dig.
Kram. 
Tack för att du läser min blogg!

Kommentera gärna och berätta om dig själv.
PS scrolla långt ner så hittar du kommentarsfältet. 

Similar Posts

8 Comments

  1. Tack Alice 🙏 och jag möter så många som har den här typen av tankar. Det märks alltid när man börjar prata om det. Tack för att du kommenterar och läser ☀️

  2. Oj tusen tack för det Britt. Så glad jag blir. Kul att du läste mig till frukosten.

  3. Ja och Hurra till att bejaka sina lustar. Herregud, den röda tråden finns där. Om den nu måste det?

    Hur som: så otroligt spännande med nyckelharpa – DET ser jag fram emot att få höra dig spela
    HEJA DIG o massa kramar

  4. Nyfikenhet är väl ändå det som driver framåt i livet eller? Jag skulle inte vara någonstans utan den. Det finns så mycket jag behöver prova på och så mycket jag ännu inte vet att jag vill göra.

  5. OJ tack Malin, ja det gör jag med. Ser fram emot att höra mig spela, alltså. Nej men det är ett häftigt instrument och det är kul med utmaningar. KRAM

  6. Visst är det en stark drivkraft. Och det där med det som vi ännu inte vet att vi borde testa. Det är intressant. Tack för din kommentar dorro

Comments are closed.