Tre val inför 2023

Det finns så många val och möjligheter. Kanske alldeles för många. Tänker mig tillbaka till min uppväxt där gymnasievalet bestod av 5 möjliga linjer. Att flytta tvärs över Sverige för att gå någon specialvariant låg inte bland mina alternativ. Så det fick bli ekonomisk för jag var ju bra på matte.
Punkt.
Men där inne låg nyfikenheten på något helt annat.

Jag kom på det när jag var på biblioteket häromdagen för att beställa en bok till en utbildning jag börjat. Det var då den slog emot mig. Lukten av böcker och den tystnad som råder. Tassandet mellan hyllorna för att inte störa någon, just där har det väl förändrats något. I min barndoms bibliotek vågade jag knappt hosta. Jag hämtade högar av böcker som plöjdes i en rasande takt och jag kunde sitta i timtal och bara känna in stämningen.
Så var hade jag varit idag om jag låtit den nyfikenheten styra mig, i en bokhandel eller på ett bibliotek.

En inte helt kladdfri dag med första snön

Att välja inför 2023

behöver jag göra, eller så inte. Tanken att bara låta tiden och framtiden utvisa vad som händer känns oändligt skön. För att det ska fungera så behöver jag definiera för mig själv vad som är verkligen verkligen viktigt för mig just nu och hur det påverkar mitt liv och företag. Då finns det några tankar som behöver mötas.

Välja rätt affärsmodell för mig

Jag har funderat över hur många uppdrag jag vill/behöver/kan/orkar ha. Beslutet är att låta min energinivå styra och bygga in perioder av arbetsfri tid. Det finns fortfarande för många måsten i mitt sätt att tänka som jag behöver rensa bort. Lyssna gärna på Dorotea och mig i vårt samtal om hur vi ser på 2023. Det gav mig inspiration till att skriva det här inlägget. Utvärdera 2022 och planera för 2023

Större och färre antal uppdrag är det som känns mest just nu.
Utveckling av företag organisationer

Att bo på rätt ställe, vid rätt tillfälle

Förmodligen ett I-lands problem men ändå något som tar upp min tid men framför allt min energi. Vi har tre bostäder som alla är möjliga att bo permanent i och det krävs underhåll och tid att hinna vara “överallt” Min önskan om ett enklare liv är inte helt uppfyllt på den här fronten även om jag gjort mig av med massor av prylar under 2022. Så frågan kvarstår, hur ser ett enklare liv ut i det här perspektivet?

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Ständigt denna fråga, för mig har den varit central så många gånger. Under mina år som revisor fick jag inte göra andra saker än just att vara revisor och kanske hindrade det mig från många underliga beslut. Inför den här hösten sökte jag en folkhögskolekurs i ett kreativt hantverk och just nu botaniserar jag bland utbildningarna för hösten 2023. Är det någon mer än mig det är fel på?

Nej då, jag skojar mest och det är nog den där nyfikenheten som ständigt kliar hos mig. Under den här hösten går jag Olle Karlssons Livsstegen och tänker mig att jag ska kunna använda metodiken i egna grupper och enskilda samtal. Det ligger helt i linje med den utveckling som sker i mitt inre.

Dela gärna med dig i en kommentar om du har några tankar inför ditt 2023.

Similar Posts