nischa dig som coach på 5 smarta sätt

5 sätt att nischa dig som coach

Behöver du nischa dig som coach, guide, vägledare och hur går det till? Det här är en fråga jag ofta får av mina följare och det är dags att svara på den igen. 

Jag vill inte nischa mig, jag kan ju hjälpa alla.

Ja jag vet det, brukar jag svara då.
Din kunskap och yrkesskicklighet står i en klass för sig men marknadsföringsmässigt så håller det inte att prata till alla. Det blir liksom ingen som lyssnar då.

Så skilj på vad du kan leverera och hur du pratar utåt om det du gör.

nischa dig som coach på 5 smarta sätt

Tydlighet är något som underlättar när du vill synas, speciellt i sociala medier som är en stor kanal för många coacher. Fördelen med att jobba hemifrån eller att jobba digitalt över hela landet kräver också att du når ut till dina kunder. Så åter till fråga om hur du kan nischa dig som coach.

Här får du ett antal varianter som du kan fundera över. När du är redo att ta din coaching business till nästa steg så har jag flera alternativ för dig. Kolla här för att se vad jag har på gång just nu.
Jobba med mig under 2022

Nischa dig på ämne

Kanske jobbar du med en viss problematik tex prokrastinering, tidscoaching eller stresshantering. De personer som letar efter dig kommer att se dig som den expertcoach du är. 

Nischa dig efter en viss publik

Lena jobbar med mellanchefer inom industrin. Det här är ett exempel på att rikta sig till en viss publik, min egen nisch är att jobba med utvecklingsugna coacher, guider, vägledare som vill vidareutveckla sig i sin yrkesroll och bygga en hållbar business. Tydligt tycker jag, vem jobbar du med?

Nischa dig som coach på en viss plats

Ett alternativ för dig som jobbar lokalt eller inom ett visst geografiskt område. Kanske är du idrotts coach i Gästrikland och Dalarna. Det är en tydlig nisch tycker jag.

Efter ditt pris 

Priset är ett sätt att skilja ur sig ur mängden, speciellt om du satsar på att ligga i den exklusivare prisnivån. Det behöver naturligtvis synas i helhet i dina erbjudanden. Vissa väljer att sälja billigare tjänster till många, kanske i form av digitala passiva tjänster. 

Genom en viss identitet

När du pratar till en viss grupp, tex veganer, miljömedvetna, hbtq personer, hästfolk, hundägare eller någon annan typ av identitet så skapar det en expert status inom ditt område. Vem vill inte ha en specialist som känner till de utmaningar och möjligheter som finns?

Hur väljer du att göra framåt, behöver du förtydliga din inriktning?
Kom även ihåg att du kan kombinera de olika varianterna enligt ovan. 

Här hittar du flera inlägg på samma tema.
Hitta din nisch som företagare genom 6 frågor
Jobba hemifrån som coach – en guide i 8 steg
BUSINESS ONLINE – guide för coacher & konsulter
3 tips för att hitta nya kunder

När du jobbar med mig får du hjälp att hitta din väg, antingen i min utbildning Kompass eller i min tjänst Spirituell Affärsutveckling™. Boka ett möte om du är nyfiken genom att klicka på den gula länken.

Boka din Online Business Audit med mig

Tänk dig att utforska det där som inte riktigt funkar eller är på plats och istället ha full koll på vad du ska prioritera. Inget mer prokrasti-planerande och byte av strategier var och varannan månad. Med Online Business Audit får du klarhet i vad du behöver göra för att skapa ett blomstrande och meningsfullt företag, på dina villkor.

Introduktionspris just nu (max 10 personer)

Similar Posts