Meningen med livet Kicki Westerberg

Svårt att hitta meningen med livet – övningen

Det stora stora frågan, att hitta meningen med livet.  Och hur ska jag kunna hitta svaret på den. Inte helt enkelt alla gånger. Frågan har dock kittlat mig under många år men på ett lite annat sätt. Det jag tänker på är vad är mitt syfte, vad är det meningen att jag ska göra här på jorden. Till dig som också funderar på den här eller till dig som hjälper andra att utforska detsamma så vill jag dela med mig av mina tankar. Om du inte kan vänta och läsa då hittar du en övning här. Utforska ditt högre syfte.

hitta meningen med livet kicki westerberg

att hitta Meningen med livet handlar mer om att växa och utvecklas.

Där har du en bra utgångspunkt för ditt utforskande. För många är meningen med livet ett begrepp som blir så stort att de lägger ner direkt. Ungefär som när du börjar tänka på hur stort universum är, det rinner liksom av en direkt. Så börja i det lilla. I din värld, för det är ju där du lever och verkar.

Många jag möter blandar ihop  processmål (det du gör på vägen) med slutmål (hitta meningen med livet)

Vi väljer skolor, karriärvägar, livsvägar som om de var mål i sig själva, medan de i själva verket är en väg  till ett mål. Slutmål eller meningen med livet är för mig de vackra, spännande fördelarna med att vara människa här på planeten Jorden. De handlar om att uppleva kärlek, att resa runt om i världen (inte just nu då)  för att vara riktigt lycklig, att bidra till något större för att det ger DIG mening och att lära dig något nytt enbart för den rena glädjens skull. De ger dig glädje i dig själv, inte på grund av yttre standard eller något av samhället uppsatt värde. Ofta handlar det inte heller om ett ekonomiskt slutmål eller andra materiell belöning.  När den typen av mål blir ditt fokus, så kan det kännas att du saknar du poängen.

Vad vill du uppleva i livet?

Så mitt tips till dig är att börja med att fundera över vad du vill uppleva  i livet, att tänka på vilka äventyr du vill vara med om. Stora som små. Vad vill du uppleva i dina relationer med andra? Vilken miljö vill du befinna dig? Att beskriva det här gör att du kommer igång. Och du. Här gäller det att  föreställa dig att du är OSTOPPBAR, ingen annat. Vräk på för sjutton. Det finns ingen censur på dina drömmar. Allt är tillåtet. 

Hur behöver du utvecklas?

Precis så. För att kunna uppleva allt det som du drömmer om. Hur behöver du utvecklas? Vem behöver du vara? När du funderar på det här så kan du utgå ifrån områden som din hälsa, din andlighet, dina kunskaper. Var behöver du fylla på för att kunna dra iväg på det där äventyret? Susanne som jag möter i ett kommande avsnitt av min podcast CIRKELN hittade sin grej och började vandra, idag bor hon i ett tält utanför ÅRE och utforskar ordet FRIHET som är en grundläggande värdering för henne. I det här inlägget kan du läsa mer om hur du hittar dina värderingar.  Och kom ihåg att även små förändringar kan ge mycket stor effekt.

Hur vill du bidra?

Den sista frågan från mig som ger dig en helhet. Jag hoppas att du ser att frågorna både hänger ihop och bygger på varandra, så ta dem i rätt ordning. Nu kan du fundera över hur du vill bidra till världen, samhället, familjen eller dina vänner. Med ditt jobb eller ditt företag. Att ge tillbaka något tycker jag personligen är något som är meningen med livet. Kanske håller du med dig. Ock för att kunna bidra så behöver du veta vad du vill uppleva och hur du behöver utvecklas.

Mål eller intention – välj själv

Det blogginlägg som driver mest trafik till den här sidan heter Tre typer av mål, så det jag vet att det här är något som många funderar över. Själv har har under många år varit fokuserad på prestation och mål.
Jag har läst och sökt och läst och sökt igen.
Det jag har kommit fram till är att det gäller att hitta det som driver dig, det där som är verkligen viktigt för DIG. Dina drivkrafter ligger djupt rotade i ditt inre och för att hitta dem (och så småningom hitta meningen med livet) så är en väg att stanna upp lyssna på din magkänsla innan du sätter jobbar vidare med dina mål. Eller intentioner som jag ofta väljer att kalla dem.

För dig som vill utforska ännu mer 

Om du vill jobba vidare med de 3 frågorna som du nu har läst om så har jag en övning för dig som tar dig mot dina slutliga mål, ditt varför, dina intentioner för livet och ditt högre syfte. Jag leder dig genom 3 områden av frågor som ger dig insikt om vad som är verkligen verkligen viktigt för dig. På riktigt. 
Ladda ner övningen här – Ditt högre syfte
Och du, hör gärna av dig om tala om vilka insikter som kommer till dig.

I min podcast CIRKELN utforskar jag de här frågorna varje vecka.
Lyssna gärna du hittar alla avsnitt här.

Similar Posts

4 Comments

  1. Vilket bra perspektiv på en oerhört stor fråga, kanske den största av dem alla! Spontant utgår jag från mig själv och vill uppleva glädje, spänning och nyfikenhet men också bekräftelse. Vad jag behöver för att nå dit är dock något jag behöver klura på 🤔 Tack!!

  2. ÄLSKAR den här frågan och det faktum att svaren aldrig tar slut … Eller ändras? Eller … Ja. Det är spännande att utforska meningen med livet och att hitta sitt syfte med att finna här. Nu.

    När jag kände att svaren på frågan inte är det viktiga, utan reflektionerna och viljan att hitta syftet är det som är grejen (för mig!) – då blev frågan ännu mer spännande att fundera över. Det är resan som är mödan värd osv …

  3. Håller med dig helt Malin, här är resan det som räknas. Så tänkte jag inte förr, kanske en insikt visare.

  4. Tack Cilla och så kul att jag fick inspirera dig att utveckla frågan 🙂 Lycka till!

Comments are closed.