Skapa vanor som bygger din framtid - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Skapa vanor i företaget som bygger din framtid

Kan det vara så att du behöver skapa vanor som ger stöd till dina mål? Den här insikten har gjort att jag väljer att jobba med en bra mix av vanor och mål. I dagens inlägg får du en introduktion. Vilka vanor behöver du för att skapa ett bra liv som företagare?

Skapa vanor som bygger din framtid - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Ofta handlar det om mål här hos mig. Om varför det är viktigt att sätta mål för att bygga ditt drömföretag. Här kan du läsa flera inlägg som du har nytta av.
Bygg ditt drömföretag – så funkar det
Tre typer av mål
90 dagarsmål – den perfekta guiden
Så skapar du den perfekta veckan
Rensa i röran för bättre business

Skapa vanor eller sätta mål?

Vissa typer av mål är mer långsiktiga, Ofta gäller det våra privata mål tex hälsomål, Ett av mina personliga mål som handlar om att utvecklas. Så här lyder det

Jag Kicki utvecklas som människa genom att lära mig saker & umgås med de som ger mig energi den 2 feb 2020, 2021 osv

Som du ser är det här inget mål med ett slutdatum utan mer ett pågående arbete. Eftersom ett bra formulerat mål ska vara tidsatt (dvs ha en slutpunkt) så använder jag i det här fallet min födelsedag som referenspunkt. En bra dag att utvärdera mina riktigt långsiktiga mål och min vision för livet. I det här fallet tycker jag att det i mångt och mycket är resan som är målet. Så för att hålla arbetet levande och inte glömma bort det har jag några tips som jag vill dela med mig av till dig.

Vanan som stöd till målet

Det gäller alltså att skapa vanor som behövs för stöd till dina mål och din vision.
Yvonne som är en före detta kund till mig, skapade under relativt kort tid ett framgångsrikt hemtjänst och städföretag. Det kan vara frestande att tro att framgången bara berodde på att hon startade i rätt tid och hade en bra affärsidé. Naturligtvis var det en del i det hela men själv tror hon att hemligheten låg i att hon bestämde sig för att göra det till en varan att ringa fem säljsamtal varje vecka.
Tyckte hon att det vara lätt? Nej, de första månaderna (när hon till och med ringde mer än fem samtal per vecka) så kändes det riktigt jobbigt. Men allt eftersom det blev en vana gick det lättare. Numera tänker hon inte ens på det, precis som det blir med vanor. Det går naturligt.

Tre tips när det gäller att skapa vanor som ger framgång

Fundera över de mål du har satt och jobbar med idag. Det kan vara långsiktiga mål eller  90-dagarsmål,  både affärsmässiga och privata.

1. Fråga dig vilka vanor du behöver skapa för att nå dina mål. Du ska få ett exempel, när det gäller mitt mål här ovanför så behöver jag läsa eller lyssna på böcker för att utvecklas. En lämplig vana, som inte är ett mål i sig utan en vana behöver tas fram. Till exempel skulle det kunna vara att läsa 15 minuter varje kväll.

Som du vet så tar det tid att skapa vanor, 2. ge dig tid till att sätta vanan. Många menar att det tar i genomsnitt 66 dagar att skapa vanor som verkligen håller.

Därför bör du inte påbörja flera goda vanor samtidigt. Fokusera på den du behöver mest och börja där. Så det sista tipset blir alltså, 3. skapa en vana åt gången

Budskapet från mig är alltså, se över vilka vanor du behöver för att nå dina mål. Både på kort och lång sikt.

För kom ihåg,

det behövs en bra mix av både mål och vanor för att du ska kunna bygga en bra tillvaro som entreprenör och som människa.

För allt hör ihop. Ta hand om dig.

Similar Posts

4 Comments

  1. Jag tänker mycket på vanor, och har också infört ett nytt begrepp som ger mig lite udd i mitt förhållande till sådana jag gör, som jag vill göra med lite högre nyans av medvetenhet, och det är ritualer.

  2. … Och det fina med vanor är att de inte kostar varken kraft eller mod när de väl är vanor. Då klarar en sig utan den där motivationen många letar efter. Härligt inlägg 🙂 Jobbar ju med samma saker, utifrån samma synsätt, fast i hälsosammanhang …

  3. Visst är det så, oavsett det gäller träning eller företagande så går det precis som du säger. Gör det till en vanan så går det av bara farten !!!

  4. Hmm, ritualer gillar jag. På morgonen har jag en ritual och likaså på kvällen. För mig signalerar ritual något viktigt och lite högtidligt 🙂

Comments are closed.