Clara om sina drivkrafter - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Clara om drivkrafterna

I onsdags var det dags för Clara Löfvenhamn på Bossbloggen att dela med sig av del 2 i sin serie av 5 artiklar. Hon testar processen i min bok Bygg ditt drömföretag på sitt eget företag. Den här gången handlar det om kapitel två, att hitta sina drivkrafter. I mitt tycke kanske det viktigaste kapitlet. För hur många fina planer och system du än har så måste du ha ett varför i det du gör. Annars orkar du inte hela vägen.

c

Har du läst min bok och gjort förändringar?

Hör då av dig till mig. På fredagarna kommer jag att skriva om personer som jobbar enligt mitt upplägg och hur deras tankar och företag förändrats. Kanske är det dig jag ska skriva om inom kort? Kontakta mig här

Åter till Clara

Det är ur visionen som jag hämtar kraft och energi och det är den jag dubbelkollar mina beslut gentemot. Inte minst om jag står i ett vägval och undrar likt Alice i Underlandet vilken väg som är den rätta. (Clara 180705)

En viktigt aspekt. Om du inte vet var du är på väg så kan du inte styra åt rätt håll eller förklara det för andra, tex ditt team eller dina anställd. Kraften i att veta fyller dig de under där dagarna då du behöver påfyllning. Och de kommer då och då, hos oss alla. Själv gillar jag att jobba med en visionstavla för att göra framtiden tydlig men du kan även skriva ner en dag i ditt liv om 5 eller 10 år. Läs mer i det här inlägget om du vill ha tips. En bild av din framtid

Clara och grundbultarna

Clara jobbar vidare med sina grundbultar och där säger hon så här.

> Vardagsglädje med familj och vänner
> Välmående och hälsosamt (arbets)liv
> Äventyrlig frihet
Jag vill alltså leva och arbeta på ett sätt som gör mig glad och att må bra samtidigt som jag lär mig saker och får se och uppleva världen! (Clara 180705)

Att tydligt definiera de där tre sakerna som du inte vill kompromissa bort i ditt liv och i ditt företag är enligt mig grundläggande. Dina tre viktigaste drivkrafter är dem jag kallar för grundbultar. Något som står fast och stabilt. De blir som en kompass att navigera efter, något att ställa nya ideér och tankar mot. Så att du går åt rätt håll, för dig alltså.

Vad är det som du inte vill kompromissa bort i ditt liv och företagande?

https://kickiwesterberg.se/skapa-framgang-med-fragor/

När jag mötte Clara i våras fick hon ett exemplar av min bok. Efter några dagar ringde hon och öste beröm över den. Clara Löfvenhamn är en spännande ung entreprenör som driver Bossbloggen. Hon utvecklar som hon säger “morgondagens ledare” och har varit en inspiration för mig i mitt arbete att utveckla den här bloggen. (ett arbetet som pågår för fullt)

Clara kommer att skriva totalt fem artiklar där hon visar upp hur hon jobbar med min bok. Det här blir så spännande. Att i detalj få följa någon som jobbar utifrån boken är alltid lika kul. Men att det sker offentligt, det är första gången. Jag är grymt nyfiken på vad hon kommer fram till och hur hennes verksamhet förändras.
Här kan du läsa del två.
.
Jag vill förtydliga att jag har ingen aning om hur det här slutar, Clara jobbar helt självständigt och utvärderar sitt företag och testar processen. Blir iallafall toppen kul att följa med på hennes resa.

Clara om boken,

Jag läste boken för första gången runt min ettårsdag som företagare och tycker väldigt mycket om den. Dels för att den delade mina tankar och värderingar om företagande men också för att den kändes som en sparringpartner.

Fina ord som också bekräftar min vilja när jag skrev, att boken skulle fungera som en ersättning för mig. Vill du köpa ditt ex så kan du beställa den här av mig eller hitta den i bokhandeln.

Ha en fin fredag!!

Similar Posts

6 Comments

  1. Ja, det är ju inte lätt att veta om en går åt rätt håll om en inte vet vad en ska… och det är viktigt att träna på att ta ut riktningen. Det ser Clara ut att göra.

  2. Att ha en riktning i sitt företag (och i sitt liv) gör det lättare för mig (och Clara) att hålla sig på mattan när det gäller att hoppa på nya roliga projekt 🙂

  3. Superlkul att få följa hennes resa, jag älskar att se utveckling hos andra företagare 🙂

Comments are closed.