Hur många projekt har du på gång - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Söndag – alla dessa projekt

Hon bad mig räkna upp alla projekt jag jobbade med just nu. Jag hade beklagat mig över att ingenting blev färdigt, ingenting blev riktigt bra och ingenting var riktigt roligt. Instruktionen som följde var enkel.

Hur många projekt har du på gång - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

1) ta fram ett blankt papper⠀
2) skriv ner allt du jobbar med just nu⠀
3) läs listan högt för mig, sa hon⠀

När jag började berätta för henne om allt jag sysslade med just då så hörde jag själv hur det lät. Att samtidigt ha så många olika grejer på gång blev helt plötsligt en omöjlighet.

Hur tänkte jag där, eller kanske tänkte jag inte alls.

Den här enkla men effektiva övningen som min vän & coachkollega visade mig för ett antal år sedan har jag sedan dess använt mig av vid många tillfällen. Att fokusera på allt för många projekt samtidigt är en omöjlighet. Iallafall om det ska blir bra. Dessutom stressar det de flesta personer. Jag delade med mig av övningen under veckan på Instagram och hoppas att någon mer än jag fick en aha upplevelse.

Hur ser det ut hos dig, hur många projekt har du på g?

På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer personligt än tidigare här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 27 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. Huvudprojektet var att fylla min Sommarskola med elever. Skolan är ett unikt tillfälle att till en superlåg kostnad (1495 kr) få tillgång till mig under fem veckor i sommar. Läs mer här. Den startar måndag 9 juli men du kan hoppa på under hela första veckan. De övriga två var att skriva 5 blogginlägg och att rita ett flödesschema för mina digitala tjänster.

Vad har varit bäst under veckan?

Bäst under veckan var nog intresset för min nya kategori här på bloggen B & B, Bullet & Business. Varje tisdag skriver jag om hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube. Jag vet att intresset för Bullet Journal är stort men det var ändå en riktigt glad överraskning för mig. Här hittar du det första inlägget i serien. Bullet Journal – vad är det?

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

Skolan startar den här veckan, Förberedelserna är färdiga, jag ser verkligen fram emot att lära känna ett gäng för mig helt nya företagare och deras företag. Bloggandet fungerar riktigt bra, läsarantalet ökar hela tiden.

Tusen tack till dig som läser just nu !

Om du följer mig på Bloglovin så får du en avisering direkt när jag publicerar ett nytt inlägg. Flödesschemat är på gång, du får höra mer om det i måndagsinlägget för det är ett projekt som står på nästa veckas lista.

Vad hindrade mig?

Den här veckan var hindret av njutbar sort. Två dagar av “nästan” semester då vår grannby Bingsjö bjöd på årets event. Bingsjöstämman. 10 000 musikintresserade besökare i alla åldrar samlades i byn som normalt har under 100 bofasta. Det kan man kalla invasion. Som vanligt försvinner de lika fort som de kommer. Kvar är tomma tält, trötta men nöjda funktionärer och spröda toner av musik som sakta klingar av. Som vanligt är jag övertygad att nästa år, då ska fiolen var framplockad och stämd. Vi får väl se.

Bingsjö 2018 Kicki Westerberg

Bingsjö 2018 Kicki Westerberg

Vad har jag lärt mig?

Jag hade kört fast i en del av min strategikarta inför hösten. Att ha ett utbud som hänger ihop är en viktig del i en verksamhet online. Just ingången, det som kallas för freebie behöver förändras och jag har under ett tag funderat över lösningen. Nu tog jag den rätta vägen, jag tog stöd av andra. Jag lyfte telefonen och ringde till en vän och kollega. Ofta är svaret enkelt men när du sitter mitt i och inte riktigt kan backa ifrån så är det svårt att se helheten. Men nu vet jag vad det blir. Mer om det inom kort. Det är underbart att ha andra företagare som stöd.

(en freebie är något som du erbjuder gratis till de som möter dig för första gången. Tex en kortare mejlkurs, en checklista eller en videoföreläsning)

Vad kan jag förbättra?

Jag kan och ska förbättra mina automatiserade rutiner när det gäller de kurser jag erbjuder. Där finns det potential för förbättring. Mitt arbete med att byta system från ConvertKit till Kartra.com har startat. Även du kan testa systemet i två veckor för 1 dollar.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Similar Posts

6 Comments

  1. Kanonbra inlägg. Viktigt att göra upp den typen av lista för att få överblick och slippa att saker tar energi i onödan. Heja dig Kicki. Sparade det här inlägget för att implementera det åt tjejen jag coachar.

  2. Kul Agnes, det hjälper mig supermycket att skriva ner vad jag ska fokusera på. Lycka till med din klient. Dela gärna med dig hur det fungerar för henne 🙂

  3. Så kul, det är en härlig stämmning. Till vår by Dalstuga åker alla för att bada i sjön Amungen men när stämman är över så lägger sig lugnet igen. Annars är byn värt ett besök även vid andra tider !

Comments are closed.