med passionen som drivkraft Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Måndag med passion som drivkraft

Det måste vara passion som får en vuxen kvinna att lägga ner mängder av tid (och pengar) på sitt stora intresse. I min ålder borde ju tävlingsinstinkten lagt sig men inte då. Jag har alltid varit en hästtjej men det var först i 40 årsåldern som tävlingskarriären tog fart. Idag äger jag tre islandshästar Blika, Aragon och Reimar.

med passionen som drivkraft Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Jag tillbringar många helger och kvällar på träningar & tävlingar med mina hästar. Precis som i mitt företagande så triggas jag av sådant som jag inte gjort tidigare. Att nå nya nivåer och utmana mig. Det jag ibland kämpar med är att befinna mig i ett lärande tillstånd. Jag vet så väl att det är en framgångsfaktor att testa och lära. Det svåra är att inte döma mig själv när det inte fungerar perfekt på en gång (vilket det sällan gör) Mitt långsiktiga mål är att kvala in och delta i SM 2019 med min Reimar. Jag ligger precis på gränsen efter vårens tävlingssäsong så det känns som ett bra TTT-mål (triggande, tidssatt och tydligt)

Vad är din passion?

Hästarna är min passion och något som ger mig både energi, glädje och utmaningar. Precis som mitt företagande är min passion. Jag är underbart tacksam över allt jag lär mig mitt i livet både privat och i mitt företag.

Berätta för mig vad din passion är?

Vad har min passion för hästar att göra med veckoplanen i mitt företag? Jo, om du läser vidare så kommer du att få en förklaring.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är se, lära och inspireras av duktiga hästar och ryttare på SM. ( och så shoppa lite hästprylar….)

Den här veckan har jag tre huvudfokus, att besöka SM i islandshäst i Borlänge ett antal gånger under veckan, att påbörja inspelningen av min nya freebie (en gratisprodukt som introduktion) och att följa bloggplanen med veckans fem inlägg.

Kicki Westerberg Ekonomisk PR - islandshästryttare med passion

Men varför blanda in privata projekt/uppgifter?

Av den enkla anledningen att livet består av både jobb och privatliv. För att allt ska fungera måste vi ha en bra balans av båda. Så den här veckan är ett av de tre saker jag tänker fokusera på av privat karaktär.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. En skrivande dag med ett onlinemöte. Jag har ett sommarmöte inbokat med min mastermindgrupp special från våren 2018. Det ska bli roligt att träffa dem igen. Vi har uppehåll över sommaren och kör igång på allvar i slutet av augusti.

Tisdag. Fokus är att skriva manus till min gratiskurs i konsten att bygga ditt drömföretag. Det blir mer av mindmapping så att jag har något att titta på under inspelningen. Efter lunch åker jag till Borlänge och tittar på den första dagen av SM i islandshäst. Jag har flera vänner som deltar och idag har en av dem stora chanser till en riktigt bra placering.

Onsdag. Till Borlänge o SM direkt på morgonen. Efter lunch ska jag redigera ett podavsnitt för Entreprenörsliv och sköta lite löpande betalningar i våra företag.

Torsdag. Du såg ju att SM var ett av mina fokusområden så efter en förmiddag med några kundmöten på förmiddagen så drar jag västerut igen.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan fyller jag på efter min livesändning när jag ska träffa eleverna i min sommarskola för det första av 6 möten online. Det blir kul att se vad de har för frågor om kapitel 1.

Lördag & Söndag. Sommar och sol & mest ledigt även denna helg. Känns som en skön trend just nu.

Har du tagit in din passion i ditt företag?

I vissa fall kan det vara så att något av det som är dina passioner inte är det som du vill ta med dig in i ditt företag utan något som du hellre vill fortsätta ha som en energigivande hobby. Så mitt tips till dig idag är att fundera över vilka din passion/dina passioner är och vad det betyder för ditt liv eller ditt företagande. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts

9 Comments

 1. Jag är i startgroparna för mitt företag och tycker nog att jag lyckats baka in min drivkraft i min affärsidé 🙂 Det var efter en föreläsning med Influencers of Sweden (om att identifiera sin egen värdegrund och utgå ifrån den i allt man gör i sitt företag) som poletten trillade ner och jag kände hur självklart det va vad jag skulle göra.
  Är för övrigt också barnsligt intresserad av Islandshästar och varit och kikat på SM flera gånger för många år sedan. Just nu står hästeriet tråkigt nog still då jag inte hittat någon i närheten av mig som behöver hjälp med sin islänning 🙂

 2. Kul att höra Linnéa, jag önskar dig varmt lycka till ! Håller helt med dig, om man ska orka måste passionen finnas där. du måste ha ett rejält varför i det du gör. Så kul att du känner att du valt rätt, för det är både upp och ner när det gäller att driva företag. Men det är värt varenda dag tycker jag. Härligt med någon som förstår mig när det gäller islänningarna – kan inte få nog av den passionen 🙂

 3. Funderar så det knakar. Jag kan nämligen inte ange en passion. För hela jag är så enormt passionerad i allt jag gör och det varierar. Hela tiden. Det var under 12 år minigrisar som fick all min kärlek, men nu är det inte det. Alls. Man kan väl säga att jag är passionerad av förändringar!

 4. Mmm … det bästa med mitt företag: att jag driver det med och för min passion.

  Härligt beskriver här, Tina och självklart hänger privat o ftg ihop – du är ju med på båda hållen 🙃

 5. Ja tänk att det tar ett tag innan man kommer på den enkla – att allt hör ihop 😉

 6. Härligt med Loppis, alltid något nytt fynd 🙂 ha en fin dag !!!
  Det blir dalarna både tisdag onsdag och i helgen Yes !!

 7. Det låter som en passion alltihop, du vet det där som du aldrig slutar med 🙂

 8. Pingback: Söndag - what ever it takes - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Comments are closed.