integera eller parkera Söndagsutvädering

Söndag – integrera eller parkera ?

När du får en ny idé, integrera eller parkera. Detta råd till dig inleder min söndagsutvärdering en vecka där en hel del har gått i ledighetens tecken.

integrera eller parkera kaffe på bron en vecka i paradiset

Det här är ett av de kortaste men också ett av de bästa tipsen som jag vill ge till dig som vill bygga ett företag som du trivs med. Och idag får det gälla även på det privata planet.

Du vet när det dyker upp en massa skojigt som du vill vara med på men inser att det varken finns tid eller energi till att hoppa på tåget. I entreprenörens hjärna dyker det ständigt upp idéer, det är en naturlig del av det kreativa sinnet.

Men hur gör du när du har hittat strategier, satt mål och bestämt dig för vad du ska göra och så dyker världens bästa idé upp? Ja, nog har du varit med om det, förmodligen alldeles för ofta.

Mitt tips till dig är att ställa dig de här frågorna:

 • Ligger det i linje med mina grundbultar (grundläggande värderingar) ?
 • Tillför det något till det som jag jobbar med just nu?
 • Har jag tiden som krävs?

Om ja: Hur kan jag integrera det i mina befintliga strategier?
− Om nej: Parkera och ta fram vid ett senare tillfälle.

Skriv ner de nya idéer som kommer till dig. Skapa till exempel ett dokument i din dator där du lägger allt som kommer till dig, stort som smått. Då kommer du att skapa en idébank som på sikt växer till en skattkista.
Att integrera nya tankar i dina befintliga grenar av företaget eller i livet  är en helt annan sak än att börja bygga något nytt sidospår som kräver din uppmärksamhet i form av tid, energi och pengar.

På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer personligt än tidigare här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 30 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. Att följa min bloggplan med 5 inlägg för veckan, att djupdyka i den administrativa högen (det betyder att betala räkningar i mitt och min mans företaget) och att starta projektet med att skriva om min välkomstsekvens till nya prenumeranter. Här hittar du måndagsinlägget Måndag – att göra eller att inte göra

Vad har varit bäst under veckan?

Mina två träningsdagar med hästarna i Rättvik. 30 grader och gassande sol men vi ryttare är tåliga varelser så svetten rann och passen gick toppenbra. En fin fin uppladdning inför höstens tävlingar.

integera eller parkera Söndagsutvädering

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

På bloggen blev det fyra inlägg,
högen är borta 😉 och
jag har bestämt mig för hur mina följare ska få möta mig framåt. Mer om det längre fram.

Vad hindrade mig?

Värmen, ledighet och bristande arbetsfokus. Ingenting jag är besviken över utan mer ett konstaterande. Det är semesterläge i större delen av Sverige just nu. Även hos mig har det produktiva läget gått ner. Men det händer dess då mer i mitt huvud. Här handlar det om att fokusera och integrera.

Vad har jag lärt mig?

Att uppskatta mitt liv fri företagare, friheten att ta hand om mig och min vardag ger mig en enorm glädje. Jag tror att jag uppskattar det mer och mer för varje månad som går.

Vad kan jag förbättra?

Även denna vecka ligger fokus på hästsidan men jag kan dra paralleller med företagandet. Speciellt om man jämför med att föreläsa eller hålla workshops. Att verkligen få ut maximalt av sitt framträdande kräver många träningstimmar. Det är lätt att allt går som en dans på träning men fallerar i skarpt läge. Att hitta känslan i ryggmärgen även i trängda eller viktiga lägen är A & O. Men det kräver kontinuerlig träning, både till häst och på scenen.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

6 Comments

 1. Klokt. Att ta till sig av de egna idéerna, efter att ha funderat lite mer på dem. Just de egna värderingarna är väl A och O, men ditt tips om att ta hand om idéer och välja att agera direkt eller avvakta ställer jag upp på direkt.

 2. Har också låtit värmen ta över den här veckan. Eller … insett att det är ju för friheten att kunna bada när jag vill som jag driver eget. Typ. Så: sent när jag helt plötsligt bestämde mig för att inte pressa mig i värmen (inte jättesmart i den) utan istället leva livet ledigt.

 3. Å håller med dig så. En insikt även där. Tänk vad kloka vi blir med åren.

 4. Tack Gunnar, och visst är eftertanken bra att ha ibland. Eller ofta. Eller när den behövs.
  Ha det gott och tack för dina ord!

 5. Det är så kul. Vi cirklar runt om varandra. Sommaren gör det skönt och OK att ligga lågt ett tag. Tur att hösten kommer med all sin produktivtet.
  Ha en fin dag!

Comments are closed.