Måndag att göra eller att inte göra

Måndag – att göra eller att inte göra?

Att ta tag i mina tankar eller att inte göra det? Det är frågan. Förra veckan blev det inte mycket business hos mig. Farten tog liksom slut precis som jag hade tänkt mig. Men hur ska jag ta mig an den här veckan? Häng med mig på en måndagstur.

Måndag att göra eller att inte göra

Marknadsföring är relationer. Försäljning är relationer.

“normal” marknadsföring är död,

hörde jag i veckan. Att annonsera, sälja sälja eller bara lägga ut erbjudande i dina kanaler ger inte ett skvatt. Och visst kan jag hålla med. Jag är personligen urtrött på annonser som poppar upp i tid och otid. När jag ska ha något så googlar jag eller frågar någon i mitt nätverk. Så det kanske är där lösningen finns.

Bra SEO eller rekommendationer

Så enkelt det vore. Men det tar tid, relationsmarknadsföring är det mest effektiva på lång sikt. Men det är just det, det löser sig inte på stört. Ett långsiktigt arbete, vilket gör det ännu viktigare att välja rätt strategi, redan nu. För om du satsar på “fel häst” så kanske det tar tid innan du märker av det.

Ett första intryck

Hur gör du när du möter en ny bekantskap? Kastar dig på hen och presenterar allt du står för. Eller inleder en konversation för att känna dig för. Att skapa en mejl sekvens på 3-4 mejl som dina nya kontakter får är en bra början på en relation. Som förhoppningsvis blir lång. Därför ska jag putsa lite på min sekvens som har hängt med ett tag nu. Det behöver bli mer tydligt vem jag är och vad jag står för så att du som träffar på mig vet om du ska lägga tid och kraft på att ha mig i min inbox eller om jag ska hamna i ditt spamfilter direkt 😉

Ur skräpposten och vidare till din inbox

Nej, skämt o sido. Idag är öppningsfrekvensen betydligt sämre för nyhetsbrev än när jag började jobba online. Med det filter jag använder för mina mejl hamnar alla nyhetsbrev i en separat folder som jag kan läsa senare, om jag kommer ihåg eller har lust. Hur ser det ut hos dig? Jag vet att de som använder gmail får hjälp att sortera bort sk spam eller skräp. Och det är ju inte där du vill hamna hos dina kunder. Som för övrigt aldrig hinner bli det eftersom de direkt hamnar på fel ställe. Så vad göra.

Väck intresse för rätt innehåll

Det gäller alltså att skapa intressant och lättillgängligt innehåll som ger värde till dina läsare. Att helst få till en konversation. Så den här veckan ska jag syna själva ingången till mitt företag Ekonomisk PT. För att dra till mig rätt idealkunder måste jag vässa mitt budskap och dela upp det. Rätt innehåll till rätt mottagare. En bild av en karta växer fram i mitt huvud just nu och det är den jag ska jobba med. Mitt koncept Bygg ditt drömföretag passar för flera målgrupper men de kräver olika budskap för att bli intresserade.

Hur ser det ut hos dig? Har du rätt budskap för din målgrupp – eller har du flera målgrupper? Dela gärna med dig i en kommentar.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är identifiera startpunkten hos mig. Att kartlägga kundens resa i mitt företag. Det har jag skrivit mer om i det här inlägget. Kundens resa i ditt företag.

Den här veckan har jag tre huvudfokus, 1) att följa min bloggplan med 5 inlägg för veckan, 2) att djupdyka i den administrativa högen (det betyder att betala räkningar i mitt och min mans företaget) och 3) att starta upp projektet med att skriva om min välkomstsekvens till nya prenumeranter.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag Jobbdag på hemmaplan. Det ska göras lite löner och betalas räkningar i våra företag. Så en dag bakom skärmen för att skotta undan inför veckan. En hel del tvätt och puts efter helgens bravader i regn. Läs söndagens inlägg här. När det regnar i Hälsingland.

Tisdag Börjar morgonen med att rita upp tre ingångar till mitt företag och göra en skiss över mina välkomstbudskap. Sen blir det bloggande & foto inför veckans inlägg. Jag fotar dagligen så att jag har bilder till hands när det är dags. Mobilkameran håller mer än väl så länge det är bra ljus. Med lite tillfixning och beskärning blir det superbra bilder till bloggen. Mina foton för Bullet & Business på tisdagarna tar jag med min systemkamera (Canon EOS M50) då vill jag jobb lite med mer redigering och ljussättning. Just nu letar jag efter ett lämpligt underlag för foto, gärna ett gammalt bord eller så. Vi får se vad jag hittar på. En ruffig yta önskas. Har du tips så kommentera gärna eller skriv till mig direkt här.

Onsdag-Torsdag Nu blev det nöjen igen. Men nöje med stort allvar. För mig iallafall. Träning i två dagar för min supertränare Peter Häggberg. Jag tar med mig mina två hästar och åker till Rättvik. Vi bor i stuga, tränar, snackar häst och nördar in oss. Det är grejer det.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan träffar jag för tredje gången mina elever i sommarskolan. Vi ska snacka om mitt system målmotorn. Att sätta hållbara mål för sig och sitt företag. Här hittar du ett inlägg om hur du bygger ditt drömföretag – så funkar det  Mitt sätt att jobba alltså.

Lördag & Söndag. Ledig och skön lördag men en spännande söndag. Då ger jag mig ut på en semestertripp som ni får höra mer om nästa vecka. Den tar mig ut på internationella vatten 😉

Juli är tid för tankar

För mig har det varit en skön vecka utan krav. Men när jag går ner i varv så kommer det samtidigt nya kreativa tankar. Lite av dem kommer jag att fånga upp under veckan. Resten av dem får ligga och gro någon vecka till. Som vanligt så skriver jag ner dem när de dyker upp. Annars flyger de sin kos direkt.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?
Jobbar du eller har du semester?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

4 Comments

 1. Härlig struktur du har! Att göra rätt saker och inte göra fel … är också en fråga :-9

  Tack för att du delar med dig så generöst av dina tankar!
  //Malin

 2. Tack Malin, ja denna ständiga fråga – att göra och göra fel. Eller inte göra alls. Då hör jag sabotören perfektionisten 😉

 3. Jag brukar anses (av både mig själv och andra) vara väldigt strukturerad. Men tror bestämt jag mött min överkvinna! Jag gillar verkligen ordning och reda, tydliga to-dos och planering, där så krävs. Men jag försöker också att inte administrera bort min tid. För det har jag gjort tidigare – skapat så mkt administration att produktionstiden blir påverkad och därmed skapar stress. Numera har jag Asana, mitt projektverktyg, till stor hjälp så jag inte behöver ha något alls i huvudet nästan. Hoppas du får en fin dag med mycket bra fotomotiv idag!

 4. Uj Uj Anna, det där lät jobbigt 😉 för mig alltså…
  Men du har rätt, att planera kan vara en självsabotör som gör det att du smiter från det viktiga.
  Där får jag passa mig själv ibland.
  Ha det fint och sköt om er!!

Comments are closed.