Dags för förändring - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Dags för en förändring?

Tröttnar du ibland? Känner att du gjort samma sak massor av gånger och att det tillslut blir rutin. Jag har varit sååå regelbunden i sociala medier i min olika kanaler under en lång period. Den första maj förra året gjorde jag en nysatsning på Instagram som har funkat toppenbra. Jag bara älskar Instagram. Färg form & innehåll, precis de delarna som ger mig energi att jobba med i min business. På min FB sida Ekonomisk PT startade jag för snart ett år sedan (oj vad tiden går) mina livesändningar varje vecka. Ett fastställt schema som gör att jag håller takt & tempo och……

Men även om det är kul så kan det ibland bli tomt på idéer…. känns det så för dig med?

Dags för förändring - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Stöd när det gäller förändring

Min lösning då är att hitta någon att bolla med, precis som det fungerar i övriga delar av det här med att driva företag. Vad som är så bra är att när vi gör det så händer det saker, ny tankar vaknar och nya vägar öppnar sig. Här kan du läsa ett inlägg om att hitta stöd i från andra. Vad betyder det att få stöd från andra?
Ibland upptäcker man då att man (läs jag) saknar vissa saker som måste kompletteras. Som det där med kavajen…. Ni som såg min Story på Instagram under veckan funderade säkert. Hur som helst så behövde jag några nya bilder (med lite kavajstil) och trots min bakgrund som revisor så hade jag inga sådana. (Bilder alltså) Jag har ju aldrig varit någon kostymdiggare, men den fanns där i garderoben. Snygg är den dessutom (från Hope of Stockholm ), används oftast med jeans, när behov finnes. Så i fredags tillbringades eftermiddagen hos fotograf Karl Albin

Kicki Ekonomisk PT hos fotograf Karl Albin
Resultatet blev så bra, vad jag ska ha dem till? Vänta och se, det kommer mera.

Kicki bloggar mer om vardagen

Den första nyheten så här långt är att du får möta mer av mig och min vardag. Min resa i förändring startade för fyra år sedan och är inte färdig ännu. Blir man någonsin det. Jag hoppas inte det.

Grattis på födelsedagen !

Idag när jag skriver det här så har mitt företag födelsedag. Den 1 maj är den första dagen på mitt räkenskapsår i aktiebolaget. Inför de kommande 12 månaderna har jag nu gjort exakt det som jag lär ut till dig som läser eller lyssnar på mig. Jag har följt mina egna steg på kartan. Inte tagit någon genväg eller blundat och tänkt att det löser sig nog. Du får följa mig steg för steg i min egen process hämta i från min bok Bygg ditt drömföretag, läs mer om den här.

Starta med att utvärdera läget

2017/2018 var ett bra år för mig rent ekonomiskt. När jag 2016 tog det slutliga steget på min förändringsresa mot ett liv som Ekonomisk PT på heltid fick jag både säga upp mina anställda och många kunder. Även om jag under många år trott att jag varit oersättlig (har du tänkt så någon gång) och därför inte kunde göra något åt situationen visade det sig att det mesta löste sig smidigt. Två av mina anställda valde att ta över sina kunder och starta sina resor mot ett eget företag. Att starta eller att förändra ett företag tar 12-36 månader. Mycket längre tid än vi tror. Så i mitt fall kunde jag stegvis kliva av i från uppdrag efter uppdrag. Kunde jag gjort på annat sätt? Ja kanske så här i efterhand. Att “köra dubbelt” har sina fördelar. En kvarvarande inkomst under en övergångsperiod men även en falsk säkerhet. Lite av handbromsen i både av tidsbrist och kanske även av osäkerhet för det nya fullt ut.

Vägen är aldrig spikrak

En av mina fd anställda är även min dotter. Mitt i processen (både hennes och min) så blev hon på mamma. Och jag mormor. Så lite jobb fick jag tillbaka under en period. Men det är precis så här som både livet och företagandet ser ut. Ett steg framåt och två i sidled. Alla lika oförutsägbara och viktiga på sitt sätt. Så för min del innehöll 2017/2018 delar av både gammalt och nytt.

Dags för förändring - Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Våren 2017 tog jag ett avgörande beslut som varit på gång ett tag. Att fortsätta att vara verksam som Godkänd revisor när jag har så mycket annan typ av verksamhet kan bli ett problem på sikt. Därför beslutade jag mig att avsluta den delen av karriären 1 jan 2018. Så när du läser det här i maj 2018 har jag i princip gjort klart de sista uppdrag efter 24 år. Skönt = JA, just den här delen är jag mer än färdig med. Nu är det bara framåtriktat arbete som gäller.

Men som jag sa i inledningen, för att lyckas framåt så måste du börja med att kolla i backspegeln. I min backspegel hittar jag lite för mycket jobb, lite för ostrukturerat flaxande mellan projekt men riktigt bra rutiner för planering och sociala medier. Ett bra utgångsläge som har all möjlighet att bli bättre.

Fortsättning följer, jag hoppas att även du följer mig på min resa. Gör det via mina livesändningar på FB sidan Ekonomisk PT (varje fredag 10.00). Det ändrar jag inte på. Eller på mitt älsklings ställe Instagram under namnet @eknomiskpt

Nu återgår jag till att måla ett gammalt tak som väntar. Ta hand om dig. Vad ser du i din backspegel?

Similar Posts

One Comment

Comments are closed.