Ny månad nya tag Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Måndag – nya tag ny månad

En blank sida i almanackan kräver nya tag. Eller möjligtvis lite nya projekt. Här får du hänga med mig i planeringen för veckan. Det handlar delvis om kreativitet.

Ny månad nya tag Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Jag nämnde det i gårdagens inlägg men jag säger det igen. Jag är bra på att planera. Helt klart en nörd på det området. Men att hantera den lägsta nivån av utförande har alltid varit min ömma tå. När kommer till att bedöma hur mycket det är möjligt att utföra varje dag då vaknar tidsoptimisten i mig. Det går nog…..

Eller brukade ska jag faktiskt säga även idag, jag har lärt mig massor på det planet. Det gäller att sätta förväntningarna på en lagom nivå. Det här har ställt till mycket för mig under åren. Det har tvingat mig (läs jag har tvingat mig) att producera i extremt hög takt som jag tyckte var normalnivå.

Nya tag när det gäller kreativt arbete

Med kreativa uppgifter på min att göra lista fick jag vackert lära om. Deklarationer och bokslut kan jag producera i ett tillstånd av adrenalinpåslag. Nöta på och göra timme efter timme. Men det gäller inte mitt skrivande. Något som jag verkligen älskar och mår bra av. När jag under våren 2017 skrev min bok Bygg ditt drömföretag insåg jag att ett skrivande liv kräver rutiner. Här finns det inga rätt eller fel men jag måste hitta en tillvaro som passar mig och mitt skrivande. Av erfarenhet vet jag att jag skriver bäst på morgonen. Då gäller det att passa på och flöda, redigera och publicera kan jag göra senare.

Nya tag när det gäller min blogg

Mitt arbete att utveckla den här bloggen fortsätter. Beslutet jag tog i maj har givit mig en startsträcka att gasa på. Från den här veckan blir det 5 inlägg per vecka. Nytt för dig som gillar Bullet Journal ( som jag ger glimtar ur då och då) är mina tisdagsinlägg där jag visar dig hur jag jobbar med Bullet & Business. I morgon är det premiär. Så håll utkik.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att fylla min Sommarskola med elever. Anmälningarna har redan börjat droppa in och jag hoppas att vi blir många fler innan vi startar nästa måndag (9 juli). Skolan är ett unikt tillfälle att till en superlåg kostnad få tillgång till mig under fem veckor i sommar. Läs mer här. Sommarskola med Ekonomisk PT

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Sälja in och förbereda sommarskolan, skriva 5 blogginlägg (det här är nummer ett) och att rita ett nytt flödesschema för mina digitala tjänster.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Obokad heldag med plats för skrivande och lite administrativa uppgifter. Så många som möjligt av veckans inlägg ska skrivas iallafall som stomme. Mina temainlägg på onsdagarna skrivs oftast tre veckor före, så där finns det ett lager.

Tisdag. Ledig dag. Hovslagaren anländer på förmiddagen och ger mina båda grabbar nya fötter som räcker ca 8 veckor framåt. En eftertraktad yrkeskår som det gäller att vara rädd om som hästägare. Lite som en riktigt bra frisör. Det gäller alltså att boka in sig gång från gång. Sedan bär det av till Dalarna för årets kulturevenmang. Bingsjöstämman.

Onsdag. Skrivjobb på morgonen. Under dagen pågår Bingsjöstämman i vår grannby. Evenemanget som lockar 10 000 besökare till byn om normalt har 70 bofasta är en musikfest. Numera inte bara medelålders spelmän med fiol. Här samlas unga och gamla som gillar traditionell musik blandat med världsmusik. Det spelas dag och natt under hela veckan även om själva stämman pågår under onsdagen. Vi träffar besökare och andra byinnevånare och lyssnar tills vi tröttnar. Då tar vi mopeden hem fram på nattkröken. Rekommenderas !

Torsdag. Hemåt för jobb och mötesdag. Att sitta som bollplank i mindre företags styrelser är ett superkul uppdrag som jag tar åt mig några åt gången. Till hösten finns det plats för ett till. Kanske är det i ditt företag.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan handlar det om att skapa vanor som hjälper dig att nå dina mål. Här handlar det verkligen om nya tag. Mer om det även i onsdagsinlägget om vanor.

Lördag & Söndag. En obokad helg. Skönt. Jag är dålig på att låta bli att “jobba lite” på helgerna. Det gör mig ingenting men vissa i min omgivning kan nog tycka att jag inte stänger av tillräckligt. Som tur är gör min man detsamma. Jobbar alltså. Vi gör ett ryck men sen så byter vi fokus och går över på hemmet. Så kan det vara när man är gift med en annan entreprenör med myror i brallan. Nice säger jag.

Ny månad nya tag Ekonomisk PT Kicki Westerberg

En plan som ger lugn och ro

Min plan för de kommande 90 dagarna är nu klar. Mitt fokus för juli månad är satt. Min intention för veckan är lagd. Det ger mig en stomme att hålla mig till. För mig betyder det riktning, en möjlighet att ta nya tag och jobba fokuserat och samtidigt friheten att vara ledig. En skön kombo. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast just nu. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts

6 Comments

  1. Det var en fullspäckad vecka😊 Tack för ett bra inlägg och tips på planering… Blir nog lite lättare när man har det i skrift!

  2. Tack Petra, för mig blir det väldigt tydligt när jag har skrivit ner det. Men min man har blir bara nervös över att se en lista med TODO´s så vi är alla olika. Kul att du gillar det, ha en fin vecka !

  3. Underbart med ledighet, Jag vet att det finns många som specialplanerar som lärare i BUJO men tycker jag du ska vänta med till hösten 😉 Njut av din ledighet !!

Comments are closed.