En vecka i paradiset Kicki Westerberg

Måndag – en vecka i paradiset

Det är faktiskt sant – en hel obokad vecka i paradiset. Det gäller att passa på. Men även att öva sig i att “downskifta” som det brukar heta.

En vecka i paradiset Kicki Westerberg

I vår by i Dalarna där jag bor del av min tid råder det klassiskt sommarlov. Bofasta och sommargäster åker båt, badar och paddlar från morgon till kväll. Vid “storbryggan” i byn nedanför vårt hus leker barn i mängder. Ingen vill gå ur vattnet, ingen vill gå hem. Värmeböljan som råder tar på krafterna. Det sydländska tempot som vi är vana med i från Kreta har nått Sverige. Snart får vi väl införa siesta.

En obokad vecka är en utmaning för mig. Det tar ofta någon dag för mig att landa i tempo när jag är ledig så någonstans i mitten av veckan har jag nog vant mig med att ingenting behöver göras. Inte ens gräs finns att klippa. Men hammocken ska gungas och kaffet på bron ska drickas.

kaffe på bron en vecka i paradiset

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att bara vara. Ledighet och ro när det är som allra bäst. Kanske kan jag dela in det i mindre uppgifter för mer struktur och….

Nej, det var ett skämt. Jag kan faktiskt koppla av jag med.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Nej ta mej 17 – inte den här veckan. möjligen ska det vara njuta & leva då, förutom bloggen som är det enda arbetsmässiga jag tänker fokusera på. MEN… om jag känner för det så tar jag tag i något av det jag har på gång. Under veckan ska jag förbereda mig inför två dagars tävlingar i Hudiksvall till helgen. Ridningen får skötas på tidiga morgnar innan termometern stiger.

Så här resonerar jag normalt. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka i paradiset ut !

Måndag. Enligt prognosen den varmaste dagen på veckan. Det blir bad, sol och en resa till Rättvikstravet på kvällen. Fotografering för mitt Bullet Journal inlägg på tisdagen ska slutföras.

Tisdag – Torsdag Blogga, fotografera, skriva, njuta och bara vara. Det gäller att ta vara på dessa härliga obokade dagar. Skriver en serie om läsare & kunder som läst min bok och förändrat sitt arbetssätt. Är du en av dem så hör av dig.

Fredag. Fredagar är alltid mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan sänder jag från Dalarna innan jag träffar mina elever i sommarskolan och snackar om kapitel 2 i min bok. Det handlar om att hitta sina drivkrafter.

Lördag & Söndag. Till Hudiksvall på tvådagars tävlingar med mina hästar. En liten minisemester med övernattning får avsluta veckan.

En vecka i paradiset Kicki Westerberg

Tid att sänka tempot?

Värmen ger oss en möjlighet att sänka tempot. Den chansen tänker jag ta. Liggandes på rygg kommer jag att läsa den där boken som legat ett tag. Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Ge mig ett riktigt bra boktips, gärna någon som finns som ljudbok. Då kan jag lyssna liggandes i min hammock.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

6 Comments

 1. Underbart! Skrev just själv ett inlägg om vikten av att sakta ner om en har för mycket att göra – you teach what you need to learn 😉

  Så vackert ni har det! Boktips – läser och lyssnar gôrmycket så har väl egentligen många fler, men lyssnar just nu på Alfahannen av Katarina Wennstam, den enda av hennes jag inte har läst. Har du hört hennes sommarprat? Också värt lyssna på.

  Hoppas att kaffet smakar och hammocken gungar dig till ro!

  Kram Malin

 2. Ja ibland så måste man bara släppa tempot och njuta av tillvaron. Framförallt nu när vi har en riktig kanonsommar! Men förhoppningsvis blir det svalare och mycket regn framöver 🙂

 3. Det är superhärligt, dessutom lika härligt på vintern med skoter, skidor eller bara mys
  Ha en fin dag!

 4. Absolut Johan, och visst är det underligt att vi önskar oss regn…
  ha en fin vecka !

 5. Tack min vän!
  Ja ofta skriver jag även till mig 😉 bra att man kan göra det…
  Ska genast ta mig an hennes sommarprat det hade jag missat Tack !!

Comments are closed.