Positivt tänkande Kicki Westerberg

Söndag – ett positivt tänkande

Positivt tänkande, bara nonsens eller en personlig egenskap som jag tror i mitt fall är medfödd? Häng med när jag utvärderar veckan.

Positivt tänkande Kicki Westerberg

Jag är för det allra mesta en positiv person. När det gäller utmaningar, nya saker, okända vägar men även i tuffare tider. Jag ser det som en egenskap/styrka hos mig och den har hjälpt mig mycket under åren både i med och motgångar. Har mycket svårt att tänka mig att jag hade klarat 23 år som entreprenör utan den. Som jag kommer ihåg så har den följt mig sen barnsben.

Positivt tänkande kan tyckas vara ett hurtigt sätt att alltid vara glad och positiv men jag tror inte att det handlar om det. Personligen tror jag att det har med motivation att göra. Vi är alla olika och motiveras av olika saker. Några behöver hot om något, andra behöver en positiv bild av framtiden.

Du kan ju fundera över vad som motiverar dig.

Är det hotet om att bli överviktig och få en dålig hälsa som får dig att snöra på dig springskorna? Eller är det bilden av dig 10 kilo lättare som triggar dig. Här kan du läsa mer om motivation i ett annat inlägg. Vad motiverar dig att lyckas?

Jag motiveras till största delen av det jag kommer att uppnå där framme. När målet är nått när jag kommit en bit.

Men som med alla goda egenskaper, de är inte på topp jämt. Då behöver vi stöd av andra eller modet att vänta in och se vad som händer. Eller be om hjälp.

Dela gärna med dig av någon av dina styrkor.


På söndagarna möter du mig lite mer personligt här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 41 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick.

Vad har varit bäst under veckan?

En av veckans bästa händelser inträffar nog när du läser det här. Jag hittade som jag hade hoppats på (positiv som jag är) en superbillig flygstol till huset på Kreta där kärleken befinner sig. Så söndag förmiddag tillbringas i luften för 3 dagars spontantripp.

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

Att jobba med mitt event Ditt bästa 2019 och med Nyföretagarcentrum Gästriklands sociala medieprojekt / OK båda två pågår
Att förbereda dotterns födelsedag nästa vecka / OK uppdraget slutfört så långt

Vad hindrade mig?

Veckan har tickat på i ett bra tempo så jag kan inte säga att något speciellt har hindrat mig.

Vad har jag lärt mig?

Den här veckan är lärdomen av praktisk karaktär. Programmet Adobe Indesign har trillat in hos mig. Jag vill inte påstå att jag kan programmet ännu men grunderna har jag lärt mig. Kan definitivt säga att ett positivt tänkande snabbar upp inlärningskurvan. Också kommandot för ångra 😉

Vad kan jag förbättra?

På den privata sidan min rörlighet, lite väl stel i kroppen just nu och i företaget handlar det om att ta grundkunskaperna i Indesign till nästa nivå.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts