kaos på måndag - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Måndag: från bra start till kaos och vägen vidare

Kaos redan på måndag? Tycker du att jag är ordningsam och strukturerad. Inte alltid. Skenet bedrar, mitt system, målmotorn har  jag jobbat fram under många år för att det fyller ett behov hos mig. Att ordna struktur ur kaos.  Det började ju så bra….

kaos på måndag - Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Min vecka började bra, riktigt bra. Fint flow, planer som formar veckan. Men här sitter jag idag, tisdag morgon med kaos i kroppen. Efter en natt med mängder av TODO´s som hoppar runt rensar jag nu min hjärna när jag skriver det här. Jag vet att jag hamnar i sådana här situationer då och då. På insidan tickar mina hjärnceller förtvivlat. De sorterar fram och åter efter en lösning. Den kommer. Jag känner mig själv väl numera.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är av privat natur, det handlar om vårt kök i Dalarna som MÅSTE bli klart till fredag den här veckan. En golfande mor med vänner drar då in och tar över vårt hus. Som vanligt när man har ett större projekt typ rusta kök så råder kaos ett bra tag. Sen blir det nästan klart, det är då man inser att nästan betyder tusen små saker att slutföra.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Vårt köksprojekt, avsluta årets bokslut och deklarationer (fanns en liten restpost från förra veckan kvar) och skriva de blogginlägg jag har på mitt schema. Bland annat detta du läser nu. Även fast det är i mitt tycke en dag sent. Jag skyller på köket 😉

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Rivstartar veckan med underhåll 🙂 först tandläkaren och sedan direkt till Dalarna och ett av veckans fokusområden. Nu ska köket blir färdigt på riktigt. Min man har jobbat som en tok under de senaste veckorna men jag har på grund av alla mina åtaganden inte varit så delaktig som jag hade velat. Men så kan det vara, vad jag vet är att det går inte att dela sig och göra för mycket för då blir ingenting riktigt bra. Hör du hur klok jag är helt plötsligt….
(PS det blev en jääätttelååång dag igår)

Tisdag. Helt plötsligt en mycket liten mötesdag. Från att ha haft långa tisdagar hela våren har jag denna tisdag bara ett möte. Mitt stående möte med min vän och podcastkompanjon Patricia Erlandson. Vi ska bolla ämnen inför min inspelningstripp till Visby efter midsommar. Då ska det produceras podcast för hela sommaren. Har du hört vårt senaste avsnitt om Vad som fungerar just nu i sociala medier – med Entreprenörsliv. Du hittar oss även på Itunes.

Onsdag. Veckans kreativa dag med textproduktion och bildbearbetning. Den längtar jag till som vanligt. När det gäller mina tema inlägg på onsdagarna så ligger jag minst en vecka i förväg. Min ambition är att gärna ligga tre veckor i förväg. Då kan jag ha en stressig eller slapp vecka utan att det spelar någon roll.

Torsdag. Ännu en mötesdag. I min Google Kalender stänger jag alltid måndag onsdag och fredag för mötesbokningar. Genom att styra upp möten till dessa två dagar så blir min tillvaro mycket lättare. Jag har annars lätt för att lägga in enstaka möten här och var men detta hjälper verkligen till. , Ett 90-dagars businessboostmöte, en rådgivning för Nyföretagarcentrum och ett ledningsgruppsmöte står också på agendan. Sen blir det en kökskväll som slutspurt.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan får det bli av jobbkaraktär så att jag verkligen får klart det som ligger över mig.

Lördag & Söndag. Planen är att vara helt ledig från jobb och pyssla om vår trädgård. Lite inre tankearbete kommer jag att ägna mig åt. Men om det behövs så jobbar jag en stund. Det gör ingenting alls.

Jag har så roliga projekt på gång som jag förbjudit mig att starta upp innan jag avslutat allt jag jobbar med. Så ni får vänta ännu en veckan till nästa måndag innan ni får höra mer om mina planer för sommaren och hösten.

Om kaos som lägger sig

När jag nu publicerar det här inlägget har jag lagt bort mina tankar om kaos. Att skriva ner det som verkligen är viktigt och strunta i resten gör att min känsla av att det funkar växer. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast just nu. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?
Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?
Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts

2 Comments

  1. Åh, vad jag känner igen mig i inledningen… I kaosig tisdagmorgon med alltför många tankar som irrar hit och dit. Så nu lyder jag ditt råd och tar ett djupt andetag och fokuserar på mina topp tre för den här veckan. Ha en fin vecka, kram!

  2. Tack Maria, vilken tur att det är en ny vecka varje vecka…
    Kram och ta hand om dig //Kicki

Comments are closed.