full koll på läget - kicki westerberg

Måndag – har jag koll på läget?

Du har ju alltid full koll på läget. Du som planerar i minsta detalj. Njaa, inte helt överensstämmande med verkligheten men en vanlig kommentar från vissa som läser min blogg. Nu ska du få höra sanningen. Häng med när jag planerar veckan. 

full koll på läget - kicki westerberg

Jag ska avslöja en hemlighet 😉 att planera är en strategi som får mig att ha mer koll på läget än om jag inte gjorde det. Det betyder inte att jag alltid har full koll.

Ibland har jag det och ibland inte.

Men det finns en intention, en tanke hos mig att mina rutiner ska skapa ordning ur kaos. Ofta gör det det, speciellt nu för tiden när jag har ett betydligt lägre tempo än tidigare. Då (för några år sedan) var planerandet ett sätt att hålla tillbaka ångesten över att inte hinna med. När jag hade riktigt tuff arbetsbelastning så gick jag ifrån högarna, skrev nya listor och slängde de gamla. Det blev ett sätt att försäkra mig om att jag skulle hinna med. Ändå. Visst gjorde jag det men på bekostnad av ett betydligt sämre mående och en viss brist på livskvalitet.

Idag är jag tacksam för att jag valde en annan väg. En väg ur kaos, en väg mot det som ger mig mer energi. Även om dagen idag trasslade lite innan den kom igång så är jag skönt övertygad om att den håller hög kvalitet, hela vägen fram!


Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att hushålla med min energi genom att stanna upp och lyssna på mig och min kropp. Medvetet.

Den här veckan har jag tre huvudfokus att fortsätta marknadsföra mitt event Ditt bästa 2019, att jobba med Nyföretagarcentrum Gästriklands sociala medie projekt och att hjälpa till att förbereda dotterns födelsedag nästa vecka.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Skrivande dag med fokus på blogg, nyhetsbrev och sociala medier. Möte med ett härligt gäng i min grupp Mogna bloggare.

Tisdag. Får bli min mötesdag den här veckan istället för torsdag. Möten på Nyföretagarcentrum, med en kund och med Patricia om vår podcast Entreprenörsliv.

Onsdag. Fortsatt kreativ dag med Ditt bästa 2019 i fokus. Onsdagseftermiddagen bjuder som vanligt på uppbyggande träning till häst (det betyder styrka, balans & koordination) Vinkar av mannen som drar till huset på Kreta för att stänga för vintern.

Torsdag. Tänker ägna dagen åt ekonomijobb.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan blir det en resa till Stockholm för ett besök. Så min live får hållas på centralen eller något annat lämpligt ställe som bjuds.

Lördag & Söndag. Vila återhämtning och sedan en spontan resa på söndagen. Du får se var ???

Hur ser ditt företag ut just nu?

Kanske är det nu du ska hänga med oss och planera för ett hållbart företagande på alla plan. Anmäl dig idag och säkra din plats till ett superlågt pris.
149 kr inkl moms tom 14 okt (ord 249 kr) Boka din plats här –> Ditt bästa 2019
Priset stiger för varje vecka. Du får min arbetsbok – Ditt bästa 2019 i PDF format & FB grupp med träning & livesändning 22-26 oktober

Allt du behöver för att planera 2019 i ditt företag och vara redo för ditt bästa år hittills.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts