tre viktiga punkter bra start på veckan Ekonomisk PT

Måndag – om tre viktiga punkter

Mina veckor är lättare nu. Mycket lättare än tidigare. Jag hittar en glädje i att skapa en riktning men även i att skapa stillhet och lugn. En del av orsaken är tre viktiga punkter som följer med mig i min vecka.

Så här skrev jag på Instagram igår.

Att stänga en dörr för att öppna en annan…⠀
Något jag kämpar med både som entreprenör och som människa. Varför ska allting vara så roligt och så inspirerande. I alla fall till en början. Varför måste jag välja? Kan jag inte bara får göra allt roligt på en gång, engagera mig och hoppa på allt som kommer i min väg. När jag ger mig i något nytt så slukar jag det ofta med hull och hår. Lär mig allt och kör “all in” Och älskar det 💚⠀
.⠀
Men jag vet så väl att om jag har för många dörrar öppna samtidigt så blir det som ett korsdrag. Plötsligt smäller det ohämmat i dörrar och fönster, några stängs abrupt och andra slår upp. Med lite otur så går det en och annan ruta. ⠀
.⠀
Det är entreprenörens och den kreativa själens 😈 förbannelse och 😇 välsignelse. Viljan att hoppa på nya saker, att ständigt bli lycklig när det kommer nya roliga saker i ens väg. ⠀
.⠀
Men jag vet också, för lite har jag lärt mig 😉 att lagom många dörrar utan korsdrag är det bästa för mig. Därför har jag lovat mig själv att innan jag kastar mig ut så stänger jag en dörr innan jag öppnar nästa. ⠀

Jag fick många fina kommentarer där igenkänningsfaktorn var hög.

tre viktiga punkter bra start på veckan Ekonomisk PT

Mitt system, målmotorn, som jag skriver om i min bok Bygg ditt drömföretag har jag jobbat på länge. Jag tror aldrig det blir färdigt utan förbättrar det hela tiden. Systemet bygger på att bryta ner ditt mål för året i 90-dagarsperioder som sedan tas ner på månads och veckonivå. För det är där jag kommer till action.

Jag har alltid haft en tendens att ha för många, för roliga och för nödvändiga projekt på gång samtidigt. Instagramtexten kom liksom ur hjärtat. Att hitta en nivå som passar mig har varit nödvändigt på min resa från “jobba60timmarvarjevecka” till ett friare liv som Ekonomisk PT. Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de 5 frågor jag ställer mig varje söndag här. Men åter till mina tre viktiga punkter.

Varför just tre viktiga punkter?

Vad händer hos mig under veckan?

Den här veckan har jag som vanligt tre stycken huvudfokus. Att förbereda mig och mina hästar inför helgens tävlingar i Sandviken, att göra färdigt de bokslut och deklarationer som ligger kvar i högen och att avsluta min Mastermind, de två grupper som slutar under veckan.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre viktiga punkter är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel.

Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

tre viktiga punkter bra start på veckan Ekonomisk PT

Så här ser min vecka ut, so faar !

Måndag. Uppstart på förmiddagen med hästmassören på plats inför helgens tävlingar. Skönt att kunna sitta var som helst och vara flexibel. Idag sitter jag på altanen och skriver det här. Sen väntar mitt stora skrivbord och några deklarationer som ska göras klart.

Tisdag. Mötesdag och Mastermind dag. Mina två härliga grupper ta examen idag. Vi har träffats varje veckan sedan den sista januari och idag är det slut för säsongen. Fantastisk utveckling och nya vänskapsband. Det har sina fördelar att hålla alla möten på en dag i veckan. Du kan fokusera på att ha möten och slipper tycka att “du inte hinner med något för du har ju bara möten”. Möten är också en del av ditt företag, så fokusera och gör det effektivt i stället. Så här har vårens upplägg sett ut.

Onsdag. Hästdag och röd dag i min almanacka. Då ska det tränas inför helgens tävlingar. Jag ska rida två pass på mina hästar, att träna och tävla är en härlig del av mitt hästintresse. Precis som i andra delar av livet så gör jag det med fokus och har höga mål. Förmodligen ges det tid till både gräsmatta och familj.

Torsdag. Ytterligare en skrivbordsdag. Eventuellt blir mina två tider för rådgivning hos Nyföretagarcentrum uppbokade och då får jag träffa nya entreprenörer. Som vanligt inleds torsdagarna med ett Mastermindmöte med ett gäng onlineföretagare, vi har träffats i flera år nu och står alltid redo att hjälpa varandra till framgång. Hur det går till kan du läsa mer om i det här inlägget.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Kommer på att jag använt mig av tipset att stänga av fredagarna för möten mm varje fredag sedan den första veckan i januari. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Rider, städar, umgås eller bara sitter still (den biten har jag svårast för) Den här fredagen ska jag avvika och delta på Affärshögskolan i Gävles avslutning. Det är många saker som avslutas den här veckan.

Lördag & Söndag. Hästar för hela slanten. Tvådagarstävlingar i Sandviken med mina islandshästar Aragon & Reimar. Hoppas på lagom varmt väder.

Jag har så roliga projekt på gång som jag förbjudit mig att starta upp innan jag avslutat den här veckan, så nästa måndag får ni höra mer om mina planer för sommaren och hösten.

Jag önskar dig en fin vecka, hur ser din vecka ut?
Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?
Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts