Höst i Dalstuga

Måndag – nystart & avslut

Hösten är en tid för nystart av det mesta och avslut av sommaren. Häng med mig när jag planerar min vecka. Jag snackar om tre sorters höst.

Höst i Dalstuga

Den här veckan är i mångt och mycket precis som en skolstart. Det är nu det händer liksom. Sommaren avslutas. Projekt dras igång och vardagen startar. Det gäller att hålla det på en hållbar nivå. Både ekonomiskt, själsligt & fysiskt som jag skrev om förra veckan 3 sätt att driva ett hållbart företag. Hösten ger mig mycket energi och då är det lätt att det blir racerfart hos mig. MEN inte i höst. Om jag tittar i almanackan så är nog min höst ganska full nu. På alla sätt.

Min ekonomiska höst ligger enligt den budget som jag gjorde inför 1 maj när mitt räkenskapsår startade.

Min själsliga höst innehåller luft, jag ska inte gå några nya kurser, inte köpa några nya system utan låta energi komma från tomhet. Det kommer min kreativitet tacka mig för.

Min fysiska höst innehåller mina hästar. Att hålla igång två stycken med bra träningsupplägg tar tid. Den tiden vill jag ha för den ger mig energi och gör mig kreativ. (på ekonomisidan är det dock inget plus 😉 ) men värt varenda öre.

Hur ser din höst ut?

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att hitta rutiner för hösten. Rutiner som jag kan känna mig bekväm med och som fungerar i min vardag.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Köra igång mina grupper inför hösten, testa min idealvecka och åka till Skara med dottern.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Andra dagen av Businessretreat i Dalstuga. Separat rapport kommer senare i veckan.

Tisdag. Något historiskt iallafall hos mig. Jag skriver under min sista revisionsberättelse. Även detta en händelse som får ett eget inlägg.

Onsdag. En dag på kontoret med kreativt arbete i form av inspelningar av kursmaterial. Och så lite hästträning efter lunch.

Torsdag. Mötesdag enligt min nya veckoplan. Alla torsdagar är mötesdagar i höst. Idag börjar dessutom höstens Mastermindgrupper med möte nummer ett.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan får det bli efter vägen mot Skara på en tur med dotter och barnbarn. Vi stannar och jag kliver ur, helt enkelt. Flexibel som få. Hörs vi då?

Lördag & Söndag
Hemfärd från Skara med dotterns häst som ska hämtas. Mot en förhoppningsvis lika härlig hösthelg som den förra.

Mina tre typer av höstar

Se till att din vardag innehåller alla delar av livet. Hur ser din ideala vecka ut? Vad är viktigt för dig? Nu har du möjlighet att sätt tonen inför hösten. Men det börjar med att fundera över hur du vill ha det.

Jag önskar dig en riktigt bra första höstvecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts