IKEA kök och söndagsplanering Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Om likheten mellan ett IKEA kök och söndagsplanering

En nästan internetfri helg har passerat. Istället har den tillbringats monterade inredningen i ett kök som vi spenderat våren med att renovera. Nu närmar sig midsommar, då samlas familjen i vårt hus i Dalarna och deadline för renoveringen är ett faktum. Vi kommer att njuta av vårt nya kök med bänkar i normalhöjd och en diskmaskin.

IKEA kök och söndagsplanering Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Mina tankar går tillbaka till helgens montagearbete och hur olika vi hanterar instruktioner. Jag ser det så tydligt. I ett rum av kaos med lådor och kartonger känner jag ett tvång att sortera, ställa saker i rader och sedan ta en låda i taget. På samma sätt så tar jag mig an besvärliga bokslut, tuffa problem som ska lösas, allt för många uppgifter på min todo lista. Metodiskt, systematiskt och snabbt. Idag uppslukas jag av uppgiften, mina händer värker av allt skruvande men jag njuter av att se ordning växa fram ur kaos.

Instruktion eller gör om och gör rätt?

Läser du instruktioner eller testar du för att se om det blir rätt ändå? Min man och jag angriper uppgiften på helt olika sätt. Jag läser beskrivningen, han testar och kör på. Tillsammans är vi ett perfekt team.

IKEA kök och söndagsplanering Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Skruva kök eller skriva i min Bullet Journal?

Tillslut återgår jag till söndagsplaneringen i min Bullet Journal inför en vecka med en mängd projekt som ska sorteras, prioriteras och slutligen avverkas. Tror jag ska köra IKEA metoden där med 😉 att skapa ordning ur ett kaos. Nästa helg så väntar slutspurten i vårt kök.

Här får du tips om 5 frågor inför din veckoplanering som gör underverk. Du hittar inlägget här

Ha en underbar vecka och ta hand om dig!

Similar Posts