Hur hittar du din energi? - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Hur hittar du din energi och undviker energitjuvar?

Var kommer alla idioter ifrån? Den äldre mannen frustade och såg sig irriterat omkring. Överallt där han befann sig kände han sig omgiven av idioter. Precis som i boken du kanske läst. Efter att ha lyssnat på hans klagosång ett tag så började min man och jag se ett mönster. Ingen förstod honom, ingen gjorde saker så som de skulle göras, egentligen. Ingenting dög åt honom. Kanske hade han bara tråkigt eller så hade det blivit en vana att klaga.

Hur hittar du din energi? - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Här får du 5 tips på hur du fyller på och behåller din energi:

Så var lägger du ditt fokus?

Fokuserar du på problem eller lösningar. Ältar du felaktiga beslut eller går du raskt vidare och testar något annat. Irriterar du dig på andras beteenden.

Energi genom att äta, sova & dricka vatten

Jag brukar inte skriva om kost men i det här inlägget kan jag inte hoppa över de grundläggande förutsättningarna. Ren mat med kvalitét, en god natts sömn och lite påfyllning av vatten ger liksom en grund för det övriga arbetet. Och visst vet du det här, precis som jag. Men ändå undrar jag ibland varför jag är så energilös. Trots att jag glömt att dricka vatten och hoppat över riktig mat till förmån för kaffe och en snabb macka.

Energi genom rörelse

När jag springer löser jag problem. För några år sedan funderade jag över en komplicerad skattefråga en kund fått från Skatteverket. Länge trodde jag att jag missat något viktigt och kanske till och med gjort en tabbe. Jag skrev, räknade, funderade men lösningen satt mycket långt inne. Så jag knöt på mig joggingskorna och gav mig ut. En halvtimme ut i skogen formligen exploderade svaret inom mig. Självklart och enkelt, bara så där. Grejen är den att du behöver inte springa för att få fart på hjärnan. Det räcker att gå ut och gå eller tom att resa dig upp och gå runt i rummet. Rörelse föder både energi och kreativitet.

Energi genom mental styrka

Att lära sig att sätta dig själv i rätt tillstånd spar mängder av energi. För mig är det naturligt att träna både kropp och själ. Om du inte har provat ännu så kanske du ska göra det till ett sommarprojekt att testa. Läs mer i mitt inlägg här. Rätt tillstånd genom mental träning Är du nyfiken så kan du klicka dig direkt till gurun Lars Erik Unestålh i länken på nästa rad. Inspelningarna är klassiker som har hjälpt många under åren. Här hittar du den första träningen – testa gärna.

Undvik energitjuvar

Att omge sig med personer som strävar åt det håll du själv är på väg mot är enormt viktigt för framgång i ditt företagande men även för att orka hålla ut och tro på dina val och din väg. Jag skulle nog vilja säga att det många gånger är helt avgörande. När jag fattade beslutet att byta spår och utveckla mitt företag var denna faktor helt avgörande. Om jag inte hade fått kontakt med de som gått före mig i arbetet med att skapa en ny verksamhet online hade jobbet och steget varit betydligt större. Kanske kommer du fram till att du behöver rensa ut runt omkring dig? Så vad gör du om du hittar personer som inte ger dig energi eller kanske till och med tar energi av dig?

Jag brukar berätta om en kvinna jag träffade som hade satsat målmedvetet mot en större idrottsprestation. Under det sista året innan det var dags avstod hon medvetet från att umgås med människor som inte gav henne energi. Hon drog ner umgänget till ett minimum och försäkrade sig om att de som fanns kvar tillförde positiva vibbar. Tufft, ja kanske, men jag tycker att det kändes befriande att träffa någon som jobbade så målmedvetet med sin omgivning.

Energi genom att hitta rätt idealkunder för dig

En viktig faktor för att för att få och bibehålla energi är att du har hittat din idealkund. Vem tycker du allra bäst om att jobba med? Titta på de kunder du har idag eller den kund som du vill jobba med i framtiden. Vem är det som ger dig energi, vem fungerar bäst med den lösning som du erbjuder eller vill erbjuda? Kanske har du några kunder idag som du skulle vilja ha fler av. Eller så har du kunder som du inte längre vill jobba med. Att se över läget hos dig och ta action kan ge dig energikick. Det gäller både om du får eller säger upp kunder.

Varför behöver vi (du och jag) vår energi?

Att bygga upp och utveckla ett företag är en prestation som kräver stora insatser av dig, inte bara i form av pengar och tid utan även av din energi. Därför gäller det att fylla på med samma vara. Vilka val har jag själv gjort? Jag tackar inte längre ja till ideella uppdrag, Jag surfar inte runt i mängder av grupper på sociala medier som inte för mig framåt. Jag begränsar även mitt privata umgänge till personer som fyller på mitt pluskonto. Jag har lärt mig att säga nej.

Vad behöver du ta tag i framåt?

Kanske har det med de här fem områdena att göra. 
Boka ett gratis nyfiken-på samtal så ser vi hur jag hjälpa dig. 

Similar Posts