söndagsutvärdering med Ekonomisk PT

Söndag: när jag utvärderar trivs jag

Varje söndag utvärderar jag min vecka. Ett bra sätt för mig att göra om och göra rätt. Eller notera vad jag lärt mig eller vad jag borde lära mig. Häng med mig en sväng och hör mer om min veckan och min maj.

söndagsutvärdering med Ekonomisk PT

Reflektion och eftertanke ingår i söndagsrutinen här hos mig. Åsså lite jobb då, denna helg i form av ett långt köksprojeket som snart ser sitt slut. Så arbetet var mer av det fysiska slaget, lite jobbigt i den underbara men långvariga värmebölja som fortfarande har Sverige i sitt grepp.

På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer än tidigare här på bloggen. Jag är en regelbunden bloggare sedan jag startade min hemsida 2016. Speciellt det senaste året har jag rullat ut mina inlägg en gång per vecka punktligt som få. Största orsaken till det är nog min virtuella assistent (VA) Ulrika. När vi började vårt samarbete för snart ett år sedan så gjorde vi en plan för alla mina kanaler. För dig som följt mig ett tag så vet du att jag älskar planer och rutiner, så jag följde min plan, till punkt och pricka. Så Google gillar min sida, det gör även jag. Men, jag har länge haft en längtan att dela med mig lite mer av mig och min vardag. Något som jag gör på Instagram med ett härligt resultat. Följer du mig inte där så titta in och säg hej. Jag älskar att prata med de som följer mig. Just den kommunikationen ger mig supermycket energi. Instagram @ekonomiskpt

Åter till det där med att utvärdera

Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget (5 frågor som ger dig framgång) kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag ska du få ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering. Den gäller ju både veckan som gått och även månaden maj som nu övergått i juni. Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt & oj så effektivt.

Jag tror att det jag tidigare ofta missade var att jag helt enkelt glömde bort vad jag hade tänkt mig. Och du vet hur det är med sådant du glömt, det blir liksom inte av. I alla fall inte med mening. Så himla lätt att tappa riktningen och sväva ut.

Vecka 22 vad hände?

Jag har som vanligt tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. Köket, en hög med deklarationer och ett beslut om hur mina mastermindgrupper inför hösten ska se ut. Så här idag när det är söndag är jag mer än nöjd med veckan. Både kök och deklarationer löper på enligt den tänkta planen och min Mastermind inför hösten 2018 känns nästan klar att spika. Här kan du läsa om vårens upplägg. Jag gillar att ha projekt (dvs flera uppgifter som hör ihop) på min veckolista. Se bara upp att sätta ett helt projekt på din att göra lista för dagen. Risken är stor att du blir besviken.

Jag mår så bra av att få avsluta projekt eller bocka av uppgifter. Kanske tycker du att det är onödigt strikt att hela tiden jobba mot prestation men för mig funkar det bra. För mig är det viktigt att ha mitt liv i balans, inte alltid lätt men en ambition som fungerar allt bättre. Målet är att skapa tid att inte göra något alls, ostyckad tid för kreativa uppgifter (som den här) eller att gräva i trädgården. Om jag nu känner för det. Så jag behöver struktur för att vara fri. Thats it!

Jag bor på landet, gånger 3. Mestadels i Torsåker, Gästrikland men nästan lika mycket på dalasidan i en by i Rättviks finnmark. Sen sju år tillbaka även i en liten bergsby på västra Kreta. Än så länge under korta perioder när bra väder och lämpliga flygstolar och finns. Som du hör så har jag svårt att välja här med. Vill gärna vara överallt, gärna på en gång.

IKEA kök och söndagsplanering Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Vad gjorde jag riktigt bra under veckan och under maj?

Hela månaden har varit produktiv men på ett helt okej sätt. I mitt förra liv som revisor och redovisningskonsult med anställda var tempot ett helt annan. Det här är den första våren på 28 år !!!! som jag haft möjlighet att njuta av grönskan utan ett stressat hjärta och ett dåligt samvete. Det går alltså åt rätt håll. Mitt byte av riktning i livet har tagit några år. Men efter tre år av förändring är jag nu i ett helt annat läge. Så i maj fick jag mycket gjort men hann även med en vecka på ön. Staketmålandes, eftersom solen behagade stanna kvar här i Sverige, hos dig. Staketet i trä som var i stort behov av färg tackade dock. Läs mer om min vecka på Kreta här.

Veckan har gått framåt och jag befinner mig i något slags själslig ro. Jag njuter av varje minut, oavsett vad jag gör. I Dalarna råder dessutom en sagolik miljö att vakna och somna till. Så den här veckan ger jag ett stort tack!

Vad har jag lärt mig då?

När jag läser mina reflektioner från veckorna som gått i maj ser jag det går framåt. Jag vågar misslyckas och sticka ut hakan mer och mer. Jag har övat mig på att ta en sak i taget och det går. Nya härliga kontakter ger mig energi, det visste jag ju men det är så lätt att glömma.

Vad kan jag förbättra?

Allt, naturligtvis. Men inte på en gång. Jag håller på att hitta en väg framåt som jag just nu tror kommer att passa mig. Mina snart tre år som onlineföretagare, först delvis och nu i princip i sin helhet har inneburit massor av feedback och flexibilitet. Det har varit mycket testande för att hitta det som både jag och mina kunder trivs med. Så att följa den tanke som vaknat i mig är det som ligger mig varmt om hjärtat just nu.

Hur blev din vecka ??

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller varför inte skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!

Similar Posts