Kicki Westerberg - om att våga säga nej - en vardag på Kreta

Mod och motivation – att aldrig säga nej?

Söndagsinlägget handlar idag om att aldrig säga nej. Att ha modet att testa nya saker utan att exakt veta vad det slutar. Och om livet i en liten by på Kreta en liten bit utanför turistorten. Men även om att vara modig i ditt entreprenörskap. Kan det vara så att det hänger ihop?

Kicki Westerberg - om att våga säga nej - en vardag på Kreta

Det är söndag i vår by på Kreta. Idag är det kyrkans (i vår by) namnsdag, eller födelsedag, man vet aldrig så nog här vad som firas. Men firas det gör det. Våra grannar har bjudit oss på festen och där vet man aldrig vad som väntar. När vi var nyinflyttade fick vi gå på grekisk dockteater i bystugan, en oväntad och helt obegriplig upplevelse i sig. Men efteråt vankades det souvlaki från grillen och umgänge med byn, detta på engelska i motsats till teatern.

Vi har lärt oss att aldrig säga nej när det bjuds, att lägga undan den svenska “kanske vi stör” attityden och bara hänga med. Tänk så många roliga upplevelser och lärdomar vi fått tack vare det.

Idag hade vi tanken att tillbringa dagen i solen men vädret ville annorlunda så nu tillbringas den med staketmålning. Och en väntan på firandet. Medan färgen torkar så skriver jag det här.

Kicki Westerberg - om att våga säga nej - en vardag på Kreta

Att aldrig säga nej – hur bra är det?

Att aldrig säga nej i företagandet kommer inte att vara en bra strategi. Kanske säger du nej för ofta, inte heller det något bra idé. Tänker istället att det handlar både om att säga ja och nej till rätt saker. Att fundera över vad som för mig framåt, att tacka ja till det även om det kräver mod och motivation. Numera testar jag ofta att gå en annan väg än den jag gick igår, bara för att se om jag vågar. Ju mer jag övar så inser jag att det inte alls är så läskigt som jag tidigare trott. Modmuskeln växer med träning.

Hur kan du utmana dig?

Så mitt söndagstips till dig är, fundera över hur du kan utmana dig under veckan? Gå på grekisk dockteater, prata med någon du inte känner, ställ den där frågan du velat ställa så länge. Själv ska jag ta några helt nya kontakter inför hösten och erbjuda mina tjänster till företag där jag vet att jag kan göra nytta.
Läskigt, ja lite men motiverande!

Mer om mitt liv på Kreta och i Sverige ( och en massa annat)  hittar du på Instagram @ekonomiskpt följ gärna med mig där. Skriv en rad och presentera dig så svara jag.

Ta hand om dig!

Similar Posts