Är du på rätt väg ?

Måndag – är du på rätt väg?

Att lansera någonting online är en lång process. Man kan tro att det bara är att sätta ihop en säljsida, annonsera lite på Facebook och vänta på klirr i kassan. Men icke.

Är du på rätt väg ?

När jag påbörjade arbetet med att ta min verksamhet online 2015 hade jag ingen aning om hur lång tid det skulle ta eller vilka utmaningar som väntade mig. Kanske var det tur för det har sannerligen varit både upp och ner.

Första steget är att vara säker på vem du vänder dig till.

En redovisningskonsult & revisor jobbar ju med alla ?

Precis så är det. Under mina 23 år som entreprenör har jag aldrig varit utan jobb. Inom redovisningsbranschen är tillgången på uppdrag obegränsad. Inte heller var det vanligt att man nischade sig och bara jobbade med vissa kundgrupper. Idag börjar specialiseringen synas även där. Därför var min stora utmaning att jag måste välja vem jag ville jobba med, vem som var min idealkund. I min nya roll alltså. Det gav mig stort huvudbry i starten. Idag är jag klar över vem min kund är. Det visade sig att de var tre stycken. Inte helt optimalt men när jag väl fick ordning på detta så kunde jag vända mig till dem på ett mycket bättre sätt.

Idealkund för Ekonomisk PT idag

Idag har jag tre grupper jag jobbar med:

Tjänsteföretagaren som vill förändra eller sätta fart på sitt befintliga verksamhet. Oftast en kvinna 35 och uppåt. Passionerat intresserad av det hon gör. Dålig på att ta betalt för hon vill så gärna hjälpa sina kunder. Oavsett vad det kostar henne. Tycker att hon har en bra affärsidé men tjänar ändå för lite pengar. Hon vet att hon borde planera och jobba mer strategiskt men…

ALMI, Nyföretagarcentrum eller Startups. De kan köpa in mina tjänster till gruppen ovanför och skapa workshops eller anordna föreläsningar som göra att flera får tillgång till mig till ett lägre pris.

Samma tjänster i grunden men annan inköpare.

Redovisningskonsulterna – De är ett roligt sidospår där jag vänder mig till konsulter som vill jobba som Ekonomisk PT för sina kunder. Ett sätt för dem att utveckla sina verksamheter på ett sätt som är hållbart för framtiden. I digitaliseringens kölvatten krävs inte bara att de behärskar tekniken. Med mjuka värden som ett coachande förhållningssätt och nya kreativa tjänster kan de skapa både ett roligare arbetssätt och mer lönsam verksamhet.

Ser du linjen i mina kundgrupper – hur ser det ut i din verksamhet?

Jag använder alltså min kompetens på två olika sätt. Dels direkt mot min kundgrupp (dig?) och genom att lära ut mitt arbetssätt till andra.

Hur nischat jobbar du – har du hittat din idealkund – eller vänder du dig till alla?

Eller marknadsför du till alla och når ingen. Detta är misstag nr 4 i mitt inlägg från förra veckan. Du hittar det här. 5 anledningar som gör att du tjänar för lite pengar i din business


Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att starta lanseringen av mitt höstprogram för kreativa entreprenörer som vill ta sitt företagande till en ny nivå.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. 1) lanseringen av Business & Mindset by Kicki startar upp 2) momsdeklarationer ska göras på våra bolag 3) bloggplanen med 5 inlägg ska hållas.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Blir en ekonomisk dag på flera sätt. Jag ska hugga ner i pappershögen på våra företag och göra löpande betalningar. Men sen ska jag träffa vårens Mastermindgrupp med redovisningsskonsulter för ett extra bonusmöte. De har redan bestämt sig för att fortsätta till hösten och då varvar vi upp med en liten reunion. Är du konsult och intresserad av min specialgrupp. Du kan läsa om vårens upplaga här eller höra av dig till mig här. Kontakta mig. Nyfiken på vad Mastermind är? Läs mer här. Begreppet Mastermind så funkar det

Tisdag. Hela dagen kommer att läggas på att förbereda lanseringen höstens program – Business & Mindset by Kicki. Planen ska spikas och bildmaterial ska redigeras.

Onsdag. Får bli en kombinerad ekonomi – bloggdag. Känns bäst att dela upp dagen och köra en del på förmiddagen och en på eftermiddagen. Tycker det är skönt att komma igång och jobba lite mer fokuserat. Tror att min hjärna behöver det. Inleder dock med en tandläkartid på morgonen men den ska inte hindra mig från resten av dagen 😉

Torsdag. Kommer att förflytta mig och mina hästar till Dalarna för en längre weekend. Det gäller att passa på att njuta. Att få dela min tid mellan tre paradis är något jag uppskattar även om det tar tid att packa och resa ibland. Mellan “hemmabasen” Torsåker och Dalarna tar det lite mer än en timme med bil. En ganska lagom resa som möjliggör kortare vistelser. Men här hästarna ska med stannar jag alltid några extra dagar.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan träffar jag för femte veckan mina sommarskoleelever. Vi jobbar med kapitel 4 ur min bok. Blir spännande att höra deras reflektioner. Idag dyker även min vän & kompanjon från vår podcast Entreprenörsliv upp. Patricia Erlandson stannar till hos mig på sin väg upp till Härjedalen. Det blir kul att ses live igen.

Lördag & Söndag. En helt obokad helg. Nice, säger jag. Inte tänker jag boka upp den heller… Så det så. Vi tar dagen som den kommer och låter väder och vind styra.

Känner du att du jobbar med rätt kunder?

Att jobba med RÄTT kunder ger så mycket energi. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över om du gör det idag?
Om inte hur kan du förändra det framåt.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

34 Comments

 1. Spännande att läsa om dina planer! Det här med eget företagande är världar från mitt eget liv men ändå lite av en (mycket avlägsen) dröm hos mig, så intressant att lära sig mer. 🙂

 2. Jag har inget eget företag för jag vet vilket jobb det är – jag vågar helt enkelt inte.
  Men är så fascinerad över alla som vågar ta steget och göra sitt egna… hade vart en dröm iofs men jag håller det till enbart dröm än så länge =)

 3. Ja det var menat till företag det här och jag driver inte företag. Men något guldkorn finns kanske ändå för en glad amatör som bloggar?

 4. Åh, så skönt med en obokad helg. Det där med att lägga in obokade dagar är någonting jag kommer att försöka jobba mer och mer med som en trygghet för att kunna jobba mer fokuserat de andra dagarna.

 5. Så kul att få ta del av dina kurser på lite närmare håll. Jag skulle kunna tänka mig att gå den för kvinnor 35 och uppåt. Dock måste jag ta hand om mig själv nu tills 2020 när jag är klar med studierna. Får inte hoppa på något mer för hälsans skull men efter det så :D.

  Det är så spännande att du är här i krokarna, tänker varje gång att någon gång kommer vi säkert råka på varandra :D.

 6. Nu har jag ingen verksamhet eller kunder, men jag kan ju jämföra lite med mitt skrivande istället. Det tog ett tag att inse vad jag skulle skriva om, min nisch om introversion. Istället för att skriva om vad jag tror andra vill läsa om började jag tänka vem jag är och vad jag vill skriva om. Nu har jag inte riktigt kommit igång för att mycket varit i vägen, men summa kardemumma är att jag förhoppningsvis kommer nå personer som själva är introverta samtidigt som även andra kan tycka det är intressant.

 7. Jag är bara en vanlig arbetare så jag har lite svårt att sätta mig in i hur det är att vara egen. I framtiden skulle jag vilja öppna en liten chokladbutik, men just nu är det bara ideér 🙂
  Denna vecka är jag ledig så den kommer jag att fördriva med att planera min shoppingresa till Ullared med mina tjejer samt försöka vara hos min farmor som är väldigt dålig just nu efter 2 fall. Hon är 106 år så nu är hon väldigt skör.
  Önskar dig en underbar vecka och jag ser fram mot fler inlägg på din blogg 🙂

 8. Så kul Evelina, det finns massor att göra och mycket att lära. Men det är värt allt jobb. Precis som jobbet att bygga upp en blogg. Varmt lycka till och titta gärna in så får du flera tips. Det finns många business tips här hos mig. Lycka till !!F

 9. Tack Lillemor ! Så härligt med utflykt med barnen, det är kvalithetstid. Så länge de vill vara med.
  Och 106 år, helt otroligt!!
  Önskar dig en fin vecka 🙂

 10. Kul att höra om din vardag. Ett av mina mål är att driva bloggen som en del av min business. Det viktiga är ju att vi brinner för de ämnen vi skriver om. Jag älskar att skriva om business & mindset just den kombinationen av mjukt och hårt är min grej. Det finns många företagare som har det tufft och jag brinner för att inspirera dem. Lycka till med ditt skrivande om ett viktigt ämne 🙂

 11. Det är jag helt övertygad om att vi gör, känns som om vi åker om varandra hela tiden. Du är tuff som både pluggar jobbar o bloggar. Superbra jobbat !
  Jag älskar att inspirera kvinnor i sitt företagande. Blogg är en spännande del av min business om jag tänker mig ska växa. Det är så himla kul att skriva.

 12. tack Jenny, Jag bjuder på min vardag både i livet och i mitt företag. Viktigt att visa att allt går upp och ner!
  Och hästweekend är grejer det – ha det fint du med!

 13. Absolut, jag skriver för entreprenörer men det handlar mycket om min vardag och entreprenörers vardag. Speciellt på söndagarna skriver mer personligt och på tisdagar om planering i min Bullet Journal. Ha det fint !!!

 14. Ja, det är lätt att tro att det är en quickfix till hög omsättning och lite jobb, men … ligger ju mängder med jobb bakom en onlinekurs. Bra beskrivet Kicki!

  Förresten, ska snart till Masesgården i Leksand o hålla analog kurs. Är det långt från dig?

 15. Det är en stor dröm för många, ibland behöver drömmen gro länge. En blogg kan vara en bra start. Viktigt att det är något som du brinner för. jag skriver mycket om att hitta sina drivkrafter det som driver dig framåt. Då spelar det ingen roll om du är företagare eller anställd. Det handlar om livet i stort. Lycka till med dina drömmar!

 16. Tack Eva, det är en bra för mig att göra ingenting. Ofta har jag massor på gång så det behövs. Ha det fint du med!

 17. Fullspäckad vecka verkar du ha 🙂 Men roligt för dig att företagande växer, drömmer själv om att en vacker dag starta eget en det får dröja 🙂

 18. Mina drömmar växer, också tack vara alla andra med drömmar som jag möter !
  Det är något av det bästa med det jobb jag har, lycka till !

 19. Visst det vet vi ju att det är Malin, och Leksand är inte långt bort så säg till !!!
  Så kul med en analog kurs 😉

 20. Håller helt med Anna, jag bokar aldrig besök på fredagar utan försöker varva ner då och sedan ta helgen i lugn takt. Det är bättre att jobba fokuserat när det väl är dags. Men det kräver disciplin att inte fuska. ha det fint

 21. Alltid kul att få inspirera till att följa sina drömmar. Sen spelar det ingen roll om det betyder företag eller anställning eller något annat spännade som lockar. Välkommen hit och lycka till med dina drömmar

 22. Skönt med en slapp dag man inte behöver göra något.
  Älskar dina inlägg & förstår att du brinner för detta & Hejja dig som driver eget företag

Comments are closed.