5 anledningar till att du tjänar för lite pengar i din business - Kicki Westerberg - Ekonomisk Pt

5 anledningar till att du tjänar för lite pengar i din business

Trodde du att det är handlar om tillfälligheter och tur om du lyckas bygga ett lönsamt företag. Det har ingenting med saken att göra. Det handlar om mindset och kunskap. Jag har mött så många entreprenörer tycker att de tjänar för lite pengar och som kämpar för sina drömmar. De skyller på allt möjligt, de tror inte att de är rätt person. Kanske borde de sluta och ta en anställning. Men vad det handlar om är att skaffa sig kunskap och odla rätt mindset.

5 anledningar till att du tjänar för lite pengar i din business - Kicki Westerberg - Ekonomisk Pt

Jag tjänar inte tillräckligt med pengar på mitt företag. Hur kan jag öka mina inkomster så att jag har råd att betala min räkningar och att jag aldrig behöver oroa mig för pengar mer.

Jag vet inte var jag ska börja eller vad jag ska göra. Jag säljer ingenting och känner mig som den sämsta XXX någonsin….

Känner du igen dig. Har du hört det förr. Dessa negativa tankar som har en tendens att mala och mala. Jag tror att många håller med mig.

Därför ska jag dela med mig av de fem främsta anledningar till att många företagare tjänar för lite pengar på sitt företag.

5 anledningar till att du tjänar för lite pengar (och hur du kan lösa det)

Sluta inte läsa nu om det är så att några av anledningarna stämmer in på dig. Första steget är att erkänna att du behöver en förändring. Att vara ärlig mot dig själv kommer att vara en bra start på den förändring som behövs.

Jag har under alla år mött så många entreprenörer som tagits alldeles för lite betalt, men även jag med all min kunskap har ibland gjort precis detsamma. Speciellt när jag bytte bransch och tappade min inarbetade prislista. Ofta har vi (du och jag) gjort det av rädsla för att få ett NEJ, av rädsla för att bli avvisade och inte bli omtyckta (av alla).

Anledning 1 till att tjänar för lite pengar – du har inte bestämt dig

Är du säker på att du verkligen vill tjäna pengar på det du gör? Din syn på pengar påverkar du mer än du tror. Våra pengabilder följer oss genom livet. Läs gärna mitt inlägg här. Att jobba med det som begränsar dig

Du måste komma till action och göra minst en sak varje dag för att tjäna pengar. Det handlar om ett medvetet val. Det handlar om att ta dig själv på största allvar.

ACTION -> Fråga dig varje dag vad du kan göra just idag för att tjäna pengar. Gör det till en vana.

Anledning 2 till att tjänar för lite pengar – du sätter inga affärsmässig mål

Oj oj, en verksamhet utan mål är som en orienterare utan karta. Med ett övergripande mål för året som du sedan bryter ner i 90-dagars mål för att du ska kunna jobba med flexibilitet och feedback blir vägen så mycket lättare. När du sen har gjort din strategikarta så börjar det roliga arbetet med att sätta siffror på din plan så att du får något att jobba med och mot.

ACTION -> skapa ett konkret mål så att du vet att du är på rätt väg

Anledning 3 till att tjänar för lite pengar – du är en perfektionist eller analyserar för mycket

Analysis Paralysis är en sabotör som försätter dig i analys och planeringsstadiet och sedan inte släpper dig därifrån. Hen får dig att känna dig duktig för du förbereder allt så himla noga. Inte släppa ifrån dig något ofärdigt eller ogenomtänkt. Se över dina listor och uträkningar en gång till. Sen så.

Jag har träffat många Analysis Paralysis under mina år som revisor och rådgivare, det finns många av mina kunder men även andra personer jag mött som funderat och planerat men aldrig kommit till skott. Det här är en vanlig situation för AP. Du vill egentligen starta ditt företag men analys och planeringsfasen tar så mycket tid och kraft att du aldrig kommer framåt. Kanske vill du göra en förändring i det du har men här inträder samma läge, du planerar i ditt huvud men kommer aldrig längre än dit. Jobbet måste ju skötas.

Läs mer här om sabotörerna Självsabotören Analysis Paralysis

ACTION -> better done than perfect – det gäller att komma till action även om det är sååå läskigt. Du behöver jobba med dina sabotörer.

Anledning 4 till att tjänar för lite pengar – du har inte koll på din idealkund

Marknadsför till alla och du når ingen. Hört det någon gång?

Min tanke är att du ska våga kliva fram och tro på dig själv och det du säljer. Tro på att världen behöver dig och den lösning som du erbjuder. Detta innebär att du måste bli tydlig i vad och till vem du vänder dig med dina varor eller tjänster.

ACTION – > Nischa dig hårt – det behöver inte betyda att du inte kan jobba bredare. Men för att nå fram så är det superviktigt.

Anledning 5 till att tjänar för lite pengar – du gillar inte att sälja

Du levererar värde, gång på gång. Men… när det sen kommer till själva försäljningen då backar du.
Varför?
Många gånger på grund av ett bristande självförtroende. Läs mitt inlägg här. Din rädsla för ett NEJ

ACTION – > fråga dig vad som är det värsta som kan hända om du får ett NEJ?

Fick du rätt på alla misstagen ovan ??

Det här är viktiga beståndsdelar i att bygga ett lönsamt företag som du trivs med. Inom några dagar lyfter jag på locket till Business & Mindset by Kicki – för kreativa entreprenörer som vill ta sitt företag till en ny nivå. Lämna en kommentar nedanför, skriv till mig eller skicka mig ett PM på FB eller Instagram så får du veta mer om vad jag har på gång.

Det kommer att bli en spännande höst hos mig.

Nyckel till framgång - Business & MIndset

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

4 Comments

  1. Jag skulle vilja lägga till en punkt. Du tar för lite eller fel betalt 🙂 Det är ju ett väldigt vanligt fenomen, särskilt bland kvinnor tyvärr, att inte våga ta betalt. Att ta betalt per timme är det mest förödande en kan göra känner jag, då får en bara jobba mer och mer för att tjäna mer. Konceptprissättning är det som gäller, i min värld, för att få bättre marginaler utan att behöva jobba mer. När jag snabbat upp mitt arbete så ska inte kunden tjäna på det. Det är jag som ska tjäna på det.

  2. Håller helt med dig, skulle kunna skriva 10 punkter till där. Prissättning är ett ämne som jag ofta jobbar med. Teknik och övrig utveckling gäller det att ta betalt för och inte låta kunden tjäna på. Men mycket av mindset och prisättning hänger ihop. Just det vi bär med oss kan begränsa svårt. Det här är ett av mina favorit ämnen. Jag älskar att jobba med tjänsterföretagare (ofta kvinnor) och deras tankar om pengar och prissättning. En viktigt del av lönsamheten.

  3. Underbart, prissättning är ett av mina favoritämnen, ska genast in och läsa!!!
    Heja dig!!
    Jag säger alltid åt företagare att snacka pris med andra, viktigt att prata om och att lyfta

Comments are closed.