kicki westerberg marknad kreta

Söndag – njuta & stänga av eller?

Är du ständigt uppkopplad, redo att svara på kommentarer, lämna ett gilla eller ett litet hjärta. Eller stänger du av telefonen och struntar i det som händer längre bort än där du befinner dig?

I januari i år tog jag ett beslut. För att få mer kvalitetstid tillgängligt. Både i jobbet och privat gick jag ur mängder av grupper på Facebook. Det kändes kusligt och till en början mycket farligt. Tänk om jag missade något viktigt. Vad skulle de säga när inte Kicki dök upp och gav råd. Sanningen att säga så var det ofta svar på samma frågor som dryftades. Och vad jag vet så har ingen saknat mig.

Istället så fokuserade jag på mina kanaler och och mitt budskap. Jag vet inte om du har tänkt på att när du aktivt hjälper till i andras grupper i stor omfattning så betyder det massor för den som driver gruppen. Inget fel det men….

Den frågan som jag tycker att du bör ställa dig är.

Vad ger det dig att lägga ner det jobb du gör på de ställen där du är aktiv?

Om svaret på det är JA det gynnar mig för att XXX, då är det bra men om svaret blir ett annat så kanske det är dags att se över var och när du ska lägga din tid.

Kanske ska du satsa på att stänga ner några av de kanalerna som inte ger dig energi, pengar, utveckling eller glädje.

Det är viktigt att se över vad som är viktigt för dig. Det är du som är huvudpersonen i ditt liv och företag.

Så nu njuter jag vidare några dagar till här på Kreta. Med lagom mycket öga på mobilen och ett minimalt umgänge på Facebooks privata flöde. Den tiden ger jag till min man och till mig själv.

På söndagarna möter du mig lite mer personligt, betydligt mer personligt än tidigare här på bloggen. Varje söndag utvärderar jag min vecka. I det här inlägget kan du läsa mer om de frågor jag ställer mig men idag får du ta del av mina reflektioner från dagens utvärdering av veckan som gick. 5 frågor som ger dig framgång På måndagarna skriver jag mer om hur jag utvecklar mitt företag.

Söndag är en fantastisk dag för feedback till mig själv, tycker jag. För feedback är ju precis vad det handlar om. Se tillbaka på vad du tänkte dig, hur det gick och vad du kan förbättra till nästa period. Lätt som en plätt, oj så effektivt.

Vecka 34 vad hände?

Som vanligt hade jag tre viktiga projekt på gång för veckan som gick. 1) “bli färdig” inför Kretaresan på onsdagen 2) att njuta av vardagslivet på Kreta och 3) att fortsätta min lansering av Business & Mindset by Kicki

Här hittar du måndagens inlägg. Måndag – följer du med mig?

Vad har varit bäst under veckan?

Utan att tänka kommer svaret omedelbart.
Maten.
Medelhavskosten passar både mig och min kropp. Att frossa i grönsaker, olivolja och lite ost är gudomligt. Enkelt, nyttigt och livgivande. Inte speciellt dyrt heller.

kicki westerberg marknad kreta

Hur gick det med mina 3 viktigaste todo?

Jag blev färdig med det jag hade på min lott även om det tog någon extra timme men det var det värt. Nummer två håller jag på med för full (jag ska strax släppa tangentbordet och återgå 😉 )
Lansering är ett tufft jobb, det gå upp och ner hela tiden. Det gäller att ha en strategi att luta sig emot. Då är det skönt att ha gjort jobbet vid tidigare tillfällen.

Vad hindrade mig?

Trots att jag skriver som jag gör i början av inlägget så har jag haft lite svårt att koppla av under veckan. Det är mycket på gång som startar inom kort och jag tror att det påverkar mig. Inte mycket men det finns en liten känsla där.

Vad har jag lärt mig?

Att min telefon håller sitt batteri mycket bättre på sparläge. Här på Kreta finns det många olika när som telefonen vandrar mellan. Det var ett bra tips jag fick eftersom jag håller på att avverka Dan Browns senaste bok Begynnelse och den är 19 timmar lång. Så batteriet behövs. Kan förresten rekommendera den, så långt är den superbra. Och dessutom räcker den länge.

Vad kan jag förbättra?

Jag vill vara ännu mer förberedd på allt som jag gör. Då menar jag förberedd i tid, dvs att göra klart tidigare än jag behöver. Under många år har jag levererat “just in time” det är jag bra på. Men jag vill ha mer utrymme framåt. Tål att funderas över hur jag ska tackla detta.

Lämna gärna en kommentar här eller i ett DM på Instagram eller skicka mig ett mejl. Jag är nyfiken på dig som läser mina rader.

Ta hand om dig!


Hur du kan välja dina kanaler i sociala medier är något jag lär ut i höstens program av Business & Mindset by Kicki som startar i september. Men det finns mycket mer där som ger dig en skjuts som entreprenör.

Business & Mindset by Kicki – klicka här

Similar Posts