Olivolja Kreta Kontomari

Måndag – vår bästa olivolja fann vi på Kreta

Dags för planering av en vecka som startar på Kreta med olivolja. Och slutar i Rättviks Finnmark. Svårt att hålla takten 😉 häng med vetja!

Vi har världens bästa granne här på Kreta. Han heter Marinoz, är olivodlare till yrket och har koll på det mesta här i byn. En stor trygghet när det gäller praktiska saker som huset men även när det gäller kontakter med folk. Vare sig det gäller kyrkan, bilregistret eller olivolja så har han koll. Det känns bra.

Marinos Olivolja Kreta Kontomari

Saker som du älskar vill du gärna dela med sig av, precis så var det för oss när kärleken till Kretas mat växte sig allt starkare. Efter några år i byn föddes idén att låta dem där hemma få ta del av den fantastiska olivolja som odlas här på Kreta.
Så man kan säga att grannsamverkan i kombination med lite nyfikenhet skapade det egna varumärket Kontomari år 2014. Omfattningen av vår import är liten men lustfylld. Men oljan är beroendeframkallande.

Visste du det här om Kreta & olivolja?

Kretas norra kust har ett klimat och en jordmån som ger högklassig olivolja, en av världens bästa enligt många. Oljan har en frisk, fruktig och fyllig smak och håller högsta kvalitet. Den har en naturligt grön färg och ger en förnimmelse av nyklippt gräs dock med en balanserad strävhet och en mild pepprig eftersmak. Vad många inte vet är att stor del av Kretas olja går på export till Italien, blandas där och skickas vidare som Italiensk.

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att fullfölja alla mina planer för min lansering av Business & Mindset by Kicki. (Kursen är avslutad) Jag hoppas du har överseende med att jag snackar en massa om den men det blir mitt stora projekt för hösten att sälja och genomföra programmet i sin helhet. Så när jag slår igen dörren så hör du ingenting förrän framåt jul.

Den här veckan har jag tre huvudfokus.

  1. avsluta & stänga kursintaget för höstens omgång
  2. planera september månad i min Bullet Journal
  3. besluta mig för hur min idealvecka ska se ut framåt

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Skön dag i solen med avbrott för extra livesändning på Facebook. Börjar känna mig såå tjatig men vet att det är helt ok och att det ändå är många som missat vad jag håller på med.

Tisdag. Här utlovas sämre väder (läs lite mulet) först ett gruppmöte på Nyföretagarcentrum Gästrikland. Jag hänger med via Zoom, ett perfekt webbverktyg som funkar världen över. Sen åker vi till stan (Chania) och träffar vår oljedistributör som packar och skickar olivolja från vår granne hem till Sverige. Vi ska lägga en order för nu är det snart slut på vårt lager. Tror att det blir någon extra låda med salt och balsamvinäger som får följa med.

Onsdag. En sista dag i värmen innan vi tar planet hem. Vi gillar korta sejourer här på ön. Någon gång har jag varit är i tre veckor men som livet ser ut nu med hästar, barn och barnbarn så får en vecka räcka. Vi åker hellre en extra sväng. Ibland till och med över en helg. Det gäller att passa på när flygresorna är billiga och stämmer med vårt liv i övrigt.

Torsdag. Förberedelser inför kursstarten den kommande veckan.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Ingen annan tanke än att hålla i den perfekta vanan.

Lördag & Söndag. På söndag träffar jag mina elever från vårens Mastermind för en kickoff. Det blir en härlig helg.

Det är så skönt med en nystart varje vecka

När jag nu publicerar det här inlägget så känner jag mig nöjd. Att skriva ner det som verkligen är viktigt och strunta i resten gör att min känsla av att det funkar växer. Så mitt tips till dig är att ta ett djupt andetag, fundera över vad som är absolut viktigast just nu. Fokusera på det och kom ihåg, nästa vecka är en ny vecka.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.

Similar Posts