din guide till bullet journal för entreprenören

Bullet Journal – minimalistic september

En längtan efter en minimalistic september, både i själ och hjärta. Häng med in i min Bullet Journal och kolla in min nya set up för månaden som ska komma.

bullet journal september minimalistic

Alla foton är tagna av mig på vår ruffiga trappa på Kreta. Betong passar bra in i min nya stil.

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Ny månad – det blev minimalistic style

Inte helt likt mig men det var ett inlägg av kära Dorotea Pettersson – dorro.se som fick mig att inse att det snart är ny månad. Så även i min Bullet Journal. Som du kanske har sett du som följer mig här på bloggen eller på Instagram @ekonomiskpt så befinner jag mig i mitt hus på Kreta. Mycket händer med mig när jag varvar ner. Några timmar i solstolen gör under för min kreativa del av hjärnan. Undra vilken del det är. När jag började fundera över 1) vad ska jag fokusera på i september och 2) ska jag köra samma upplägg som vanligt så kände jag spontant.

Jag vill även ha en minimalistic September!!

Både i mitt liv, mitt företag och i min Bullet Journal. Så nu är den klart. Här får du se min nya design som jag faktiskt är riktigt nöjd med. Inga krusiduller nästan ingen färg. Extra smal penna 0,1 för mer nerv i linjerna. Som fortfarande är ritade för hand utan linjal.

Då kör vi.

Välkommen september!

Men en önskan om en enklare vardag, ännu mera fokuserade uppgifter. Så för att komma ihåg det hela. Keep it simple -Just do it!

bullet journal minimalistic september

Monthly spread

Månadsuppslaget som jag har varje månad är sig ganska likt. Mest stilmässigt med rena bokstäver och nästan utan färg. Min tracker för 6 dagliga saker jag vill ha koll på får hänga med. Den funkar bra. Jag fyller mest i de stora dragen här. För att få en bra överblick. September känns ganska ren. Än så länge.
Här hittar du det första inlägget om mitt månadsupplägg. Ett veckoupplägg som håller i din BUJO

bullet journal september minimalistic
Mina mål är de 90-dagarsmål jag jobbar med just nu men jag justerar dem något eftersom jag faktiskt har nått de jag satte upp för augusti. De tre stora 90-dagarsmålen jag jobbar med under juli-september ligger inom räckhåll. Kurvan ser bra ut. Här kan du läsa mer om 90-dagarsmål. Bygg ditt drömföretag – så funkar det    &  Tre typer av mål

Mål nummer tre har jag inte bestämt mig för ännu. Kommer förmodligen till mig under veckan.

bullet journal september minimalistic

Uppslag nummer två enligt minmalistic september

Den här månaden har jag bara ett till helt uppslag som jag använder hela september. Tacksamhet & en bloggplanerare. De får samsas på varsin sida. Det blir good enough.

bullet journal september minimalistic

Gratitude – ett litet ord per dag

Vissa månader har jag haft en sida där jag ritat en symbol eller skrivit en rad varje kväll om det jag är tacksam för eller det som gör mig glad. I september får det bli ett ord som symboliserar tacksamhet för mig. Det gör så mycket för totalen. Hur känner du för det här, skriver du ner vad du är tacksam för?

bullet journal minimalistic september

Bloggplanerare – en minimal sådan

Det var Doroteas inlägg som fick mig att inse att jag behöver en översikt för min blogg. Även om jag har fasta inslag vissa veckodagar så är det bra att se var hur jag ligger till och ett ställe att skriva ner bra uppslag. Jag ville ha en enkel design så enkelt fick det bli. Verkligen minimalistic september tycker jag. Vad tycker du?

bullet journal minimalistic september

Gillar du det du ser?

Du får gärna göra likadant men det vore kul om du ger mig cred för upplägget antingen genom att länka till detta inlägg eller till mig på Instagram @ekonomiskpt

Så nu önskar jag dig en riktigt minimalistic september!

PS det kommer ett nytt veckouppslag i samma stil men den får du vänta på till nästa vecka 😉 Då får du höra mer om hur det går här hos mig.

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig. Vill du botanisera bland det stora utbudet så har Tidformera massor att välja av.

    • Har du testat Bullet Journal?
    • Vad tycker du?
    • Vad vill du veta om ämnet?

Hur du kan jobba med planering & fokus i ditt dagliga liv som företagare är något jag lär ut i höstens program av Business & Mindset by Kicki som startar i september. Men det finns mycket mer där som ger dig en skjuts som entreprenör.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

3 Comments

  1. Nu testar jag din typ av månadsuppslag och ser hur det fungerar. Jag hör alltid tidigare haft ”originaluppslaget” men det känns som att detta tilltalar mig mer. Speciellt när det är mycket inplanerat.

  2. SÅ kul Efwa det är kul att testa nytt, lycka till och tala gärna om hur det funkar 🙂

Comments are closed.