Bullet Journal oktober Westerberg Ekonomisk PT

Bullet Journal – vad är det?

En vuxen kvinna sätter sig på flyget med en färgglad bok och en ask tuschpennor. Medpassageraren stirrar nyfiket och måste till slut fråga henne (mig) – vad i hela fridens namn gör du? Då berättar jag om det manuella planeringssystemet Bullet Journal som passar mig alldeles utmärkt i en i övrigt helt digitaliserad arbetsmiljö.

Bullet Journal vad är det Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Systemet skapades av journalisten Ryder Carroll och bygger på några grundläggande principer och sprids nu stort över världen. För mig är det både en källa till kreativitet men även ett suveränt och enkelt planeringsverktyg. Bullet Journal är också ett varumärke som ägs av Ryder. Han använder sig av en bok av märket Leuchtturm1917 för sin och har satt sin logo på den och på så sätt har den blivit en officiell Bullet Journal. Mer om det senare. Här hittar du originalfilmen som fick det att explodera världen över. www.bulletjournal.com

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Idag startar jag min serie om B & B Bullet & Business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar, Instagram och YouTube.

Om du inte har något för dig en regnig dag så kan du testa att söka efter Bullet Journal på YouTube. Men jag varnar dig, risken finns att du fastnar.

Att vara en Bullet Journal Junkie…

Du kanske skrattar när du läser det här men när jag först hörde talas om systemet för mer än två år sedan (våren 2016) så blev jag såld direkt. Jag har alltid varit en sån som ritar i mina block, kalendrar. Du som är född på 60-70 talet kommer kanske ihåg Elevkalendern. Den pryddes med symboler och handskrift i en sann BUJO anda. Fast det visste jag inte då. Jag är nu inne på min femte BUJO bok och sitter stenhårt fast.

Vad är en Bullet Journal?

BUJO är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Böckerna är ofta i A5 format och gärna utan linjer. Från bok nr 2 har en jag sk dotted bok. Det betyder att sidorna har små prickar som stöd för din text. Tänk dig ett rutat papper men fyra prickar i varje hörn. Detta underlättar konsten att skriva rakt, rita symboler och rutor. Så numera är det min favorit. Jag har en bok av märket Leuchtturm1917, naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men allt du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig. Tidformera har ett stort sortiment av både böcker och pennor och levererar dessutom supersnabbt.

Bullet Journal vad är det Kicki Westerberg Ekonomisk PT

Boken har numrerade sidor och ett register som första uppslag. I min nuvarande BUJO har jag ritat en översikt över året. Mitt bästa 2018. Du ser den på bilden ovanför. Följ mig gärna på Instagram där skriver jag både om BUJO och konsten att bygga ditt drömföretag. Så titta in och sej HEJ, jag svarar på alla kommentarer. Instagram @kicki_westerberg

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar. Men mer om detaljerna under kommande veckor.

 • Har du testat Bullet Journal?
 • Vad tycker du?
 • Vad vill du veta om ämnet?

Similar Posts

14 Comments

 1. Hej Kicki,
  Det finns några digitala verktyg, såsom Evernote eller Microsofts fria OneNote. Som borde kunna ge samma stöd som pappersvarianten tycker jag.

  Vad ger pappersboken som gör att du använder den …

 2. Bra intro. Jag vill veta mer om din struktur och hur Du lägger upp månad/vecka/dag i bujon för inspiration. ⭐️ Var har du hittat din inspiration till innehåll och upplägg?

 3. Jag tycker det verkar så intressant med Bullet Journal men jag har alltid varit dålig på att rita och färglägga. Skulle kunna tänka mig att gå en workshop i det för att testa och få tips.

 4. Waow. De simpla sakerna kan vara så bra ☺☺ tack för att jag hittade dig

 5. Jag blir lika faschinerad varje gång jag möts av denna typen av almanackor och jag älskar idén! Hade jag inte vart så fruktansvärt dålig på att teckna och rita hade jag vart fast för längesedan.

 6. Jag det är både bra och kul. Men det ända som behövs är en enkel anteckningsbok och en penna. Resten är helt frivilligt 🙂 Ha det fint och ta hand om dig !

 7. Tack Bella så kul att du gillar det! Nästa tisdag är det bullet & business igen

 8. Oj det har jag nog gjort dels genom att testa mig fram till vad som funkar hos mig. Men även via bloggar och Youtube. Mer inspiration kommer – håll ut det är snart tisdag igen!

 9. Bra fråga Jag är fullständigt digitaliserad i övrigt som den onlineföretagare jag är. Men det finns en reflekterande aspekt i att skriva med penna. Lika så blir det tydligt för mig när jag får skriva saker flera gånger. Att flytta en uppgift i en digital kalender är lättare än att vecka för vecka skriva den på papper. Då infinner sig frågan – är det verkligen viktigt och ska göras?

 10. Det vore kul tycker jag med. Men det behöver inte vara snyggt…
  Sen blir man faktiskt bättre på att skriva för hand när man gör det dagligen. Tror att vi ofta övar för lite numera. Lycka till !!

 11. Oj Agnes, så många som säger så. Men det handlar inte om att det behöver vara snyggt. Tanken är ett smart och enkelt system. Sen behöver du ju inte visa upp den… Lycka till !

 12. Ha ha jag varnar dig, å så lätt det är att börja kolla på videor och bloggar. Men kul som 17, det går att sitta hur länge som helst. Lycka till !!

Comments are closed.