Bullet Journal – ett misslyckat försök

I veckans Bullet & Business inlägg berättar jag om ett misslyckat försök med en ny layout. Den funkade inte alls. Varför berättar jag här?

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Förra veckan startade jag september med en ny layout, läs mer här Minimalistic september i min BUJO och en intention om ett hållbart företagande på alla plan. En enklare och renare vardag.

Men….

Enkelt är inte alltid bra (för mig)

Idag vill jag dela med mig av mitt försök att förenkla min veckoplan. Gjorde en snygg design av en mix från inspiration från Pinterest. Som är ett utmärkt ställe för sådant. Men, snyggt blev det men funkade, nej då. Inte för mig.

Varför inte och vad saknade jag

 • alldeles för plottrigt, allt flyter ihop
 • inte tillräckligt med skrivplats
 • inte bra med dagarna i “fel” ordning
 • för liten plats för dagbok
 • jag saknar färgen (kolla in den lilla punkten längst upp till vänster, tragiskt)
 • fick göra en hänvisning under fredagen för att få utrymme (till sid 175)
 • orkade inte ens göra helt klar…..

Vad var bra då?

Om du bara vill ha en snygg sida med mycket lite anteckningar så kan den nog funka. Eller om du kompletterar den med dagsblad, men då försvinner lite av vitsen. Något mer positivt är att det är kul att testa. Inte alla funkar men då är det bara att ändra sig så den här veckan är jag åter till mitt vanliga veckouppslag. Det hittar du här BUJO om dagsplanen eller BUJO en veckoplan

Resten funkar dock !!!

Måste bara tala om att resten funkar hur bra som helst, mitt nya månadsupplägg, trackern för blogginlägg och den dagliga gratitude-sidan. Så där fortsätter jag som vanligt. Du hittar dem här.

Dela gärna med dig av dina mindre lyckade upplägg i en kommentar.

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig. Vill du botanisera bland det stora utbudet så har Tidformera massor att välja av.

  • Har du testat Bullet Journal?
  • Vad tycker du?
  • Vad vill du veta om ämnet?

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts