bullet journal level 10 life

Bullet Journal – level 10 life

Lever du ett level 10 life? Är det ens möjligt att göra det. Vad betyder det för dig. När är du framme. I dagens Bullet & Business inlägg synar jag begreppet som sätter tonen för både liv o företagande. Häng med och kika in i min kalender.

bullet journal level 10 life

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Idag handlar det om en sk kollektion. En samling som finns i min bok och som jag kommer tillbaka till då och då. Idag level 10 life. 

Level 10 life för mig

Kanske har du stött på övningen livshjulet eller varianter av den Här är min personliga favorit level 10 life. Det handlar om att stämma hur de olika bitarna i ditt liv ser ut just nu. Toppen att göra då och då. Jag går tillbaka till mitt uppslag (kollektion) och ser funderar över hur det står till, egentligen.

Level 10 life min design

För denna variant rent designmässigt har jag inspirerats av BohoBerry och flera andra BUJO bloggare. Modellen kommer i grunden från Hal Elrods bok ”The Miracle Morning” och syftet med den är att mäta sin personliga utveckling. Du väljer där ut tio områden du vill jobba med och väljer sen mål till varje område.

Jag har ritat med min svarta penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Den gröna texten är min favorit av Tombow penselpenna dualbrusch, grön nr 173. Inga linjaler här. Jag gillar ju darren som uppstår. Ibland använder jag även 1 mm när jag vill ha extra fina linjer.Ett specialutbud har Tidformera´s  webbshop  men även i den vanliga bokhandeln blir sortimentet större och större.

Vilka områden jobbar jag med

Jag har modifierat och slagit ihop vissa delar och jobbar med 8 delar av mitt liv och företagande.
Varför, därför att det passar mig.

💚 relationer⠀
📚personlig utveckling ⠀
🧠 mental hälsa⠀
👟fysisk hälsa⠀
⛳️fritid⠀
🏠 bostad⠀
💸 ekonomi⠀
✅ strategi & fokus⠀

Det finns olika uppdelningar inom level 10 life men som vanligt, välj de som passar dig och ditt liv. I min Bullet Journal har jag skrivit ner hur jag vill att dessa områden ska se ut. Alltså det som jag jobbar emot på längre sikt. Genom att sätta poäng från 1-10 ser jag hur det utvecklas. Level 10 life betyder alltså full pott enligt dina normer.

Skriv som om det har hänt

Som vanligt när det gäller visionsövningar så fungerar det allra bästa att skriva i presens (nutid) dvs som om det redan är verklighet. Se mitt exempel nedan.

bullet journal level 10 life

Level 10 life by Kicki Westerberg

För att du ska få några exempel på hur jag tänker i ett större perspektiv så bjuder jag på min text ur tre områden med kommentarer. Kom ihåg att det här är hur jag vill att det ska vara. Det är inte säkert alls att jag nått dit ännu.

Ekonomi

Jag har en inkomst efter skatt om 25 000 kr/månad. En möjlighet ta utdelning för att täcka kostnader för hästar, resor & annan guldkant.

Min kommentar: I mitt mål för företaget finns sedan en budget för den omsättning per år som jag behöver ha för att driva runt rörelsen. Detta är mitt privata önskemål.

Relationer

Jag ser över mina 5 närmaste relationer för maximal energi. Jag prioriterar tid med familjen och mina närmaste vänner. Jag väljer noga nya relationer för maximal energi, glädje och enkelhet.

Min kommentar: Just nu 6-7, mer tid med familjen önskas. Lätt att jobba lite för mycket när det är så kul.

Fysisk hälsa

Jag springer 6 km och njuter hela vägen. Jag tränar kondition 3 pass per vecka. Jag håller min core stark genom stryketräning som jag gillar. Jag avstår från socker, vitt bröd och tomma kolhydrater.

Min kommentar: Just nu 5-6, mest beroende på att jag inte tränar som jag skulle vilja. Kosten funkar bra men min önskan är att återfinna vanan att springa 3 dagar per vecka.

Strategi & fokus

Jag arbetar fokuserat 5 dagar/dagar per vecka med fredag som “ledig dag”. Jag har en inarbetad morgon & kvällsrutin och jobbar med 90-dagars mål, veckoutvärdering, 3 fokuspunkter per/vecka och 3 uppgifter per/dag. Jag använder mitt META-nej med kraft och läser min vision och mina mål varje dag. Jag är hårt nischad för framgång med mitt koncept Business & Mindset – Bygg ditt drömföretag.

Min kommentar: Här råder 7-8, du som följer mig vet att jag jobbar hårt på dessa punkter. De är grundstommen i min frihet. Jag behöver ett stöd för att komma framåt.

bullet journal level 10 life

Nyfiken på mer om level 10 life ?

Googla så hittar du massor av idéer & bilder. Det viktigaste är att du väljer ut och stämmer av dina områden. Lycka till !!⠀

Här hittar du alla inlägg i min Bullet Journal serie  – Bullet & Business

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal?

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig.

  • Har du testat Bullet Journal?
  • Vad tycker du?
  • Vad vill du veta om ämnet?

Similar Posts

6 Comments

  1. Tycker det är bra att göra en genomgång ofta för att kolla av hur en mår. Ska nog ta ochh kopiera dig i detta. Återkopplar om hur det går.

  2. Att stanna upp och tänkar är superbra, det är alldeles för sällan vi tar oss tid. Speciellt när man som dig har små. Då rusar allt ännu fortare. Spännande att höra hur det går 🙂 Lycka till

  3. Åh, vilket intressant inlägg! Jag har planer på att börja min egen BJ nu till hösten och ÄLSKAR att se hur andra har lagt upp det och liknande 🙂

  4. Kul att du gillar det, mina BuJo inlägg har många läsare och även jag älskar att kika in in andras. Det är så jag får mycket inspiration Lycka till med din. Titta gärna in på tisdagar hos mig.

Comments are closed.