fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

5 tips för din Bullet Journal

Dags för Bullet & Business. Här kommer 5 tips för din Bullet Journal. Fem användningsområden som jag hittade när jag bläddrade tillbaka i mina två senaste BUJO´s. Häng med och kika in.
fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Idag delar jag med mig av fem användningsområden som funkar bra för mig. Så det blir fem bilder med kommentarer.

5 tips för din Bullet Journal – mina favoriter

Symboler som betyder något

Här kommer tåget 😉 en symbol som ofta återkommer i mina dagliga noteringar. Dels så gillar jag färg men den står för en av coachkompetenserna som jag använder mig av i mitt dagliga liv, både privat och som Ekonomisk PT. Ett tåg består av vagnar som följer sitt lok. När det gäller att använda ett coachande förhållningssätt så är det precis likadant. Det handlar om att följa, följa och sen leda i en kommunikation med andra. Dvs att lyssna, lyssna och ställa rätt frågor.

fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

Min vision

Att ha sin vision på pränt, sitt högre syfte med tillvaron, det är värt mycket för mig. Den finns på det första uppslaget i min Bullet Journal och jag läser den varje dag. För att ständigt påminna mig och vara tacksam för de val jag gjort. Har du en vision för ditt liv? Lämna gärna en kommentar.

fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

Som anteckningsbok när du är ute på vift

Kollade tillbaka i min föregående bok och hittade dessa noteringar från en fantastisk föreläsning. Jag skriver alltid i min BUJO vid dessa tillfällen. Dels vet jag var jag har mina anteckningar och sen så kommer jag bättre ihåg när jag skriver ner saker.

fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

Ny månad nya tag

Jag gillar att sätta en ny ton för varje månad som vi går in i. Här hittade jag December 2017 som även hade ett riktigt bra citat bredvid sig. Tänk så klok man är då och då. Bra att påminna sig om det ibland. PS jag älskar december och julen.

fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

Dagboken

Jag har tidigare skrivit om the Daily Log, dagboken och dess betydelse för mig. Dagsplan eller dagbok Att reflektera varje dag är gott men att gå tillbaka och läsa är nog ännu bättre. Tror att jag borde göra det mer ofta. Läser du i dina gamla journaler? Lämna gärna en kommentar.

fem tips för din Bullet Journal Kicki Westerberg

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig. Vill du botanisera bland det stora utbudet så har Tidformera massor att välja av.

  • Har du testat Bullet Journal?
  • Vad tycker du?
  • Vad vill du veta om ämnet?

Similar Posts