bullet journal tre punkter per dag

Bullet Journal – tre punkter per dag

Varför är det bättre med tre punkter per dag än en lång lista med allt du har framför dig? I dagens Bullet & Business inlägg ger jag dig mitt svar på frågan.

bullet journal tre punkter per dag

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Idag om tre punkter per dag som har avgörande betydelse (för mig)

Har du fått rådet att dumpa alla uppgifter du har framför dig på din att göra lista?
Hur lång blev den och hur lång är den nu?

Under många år så hade jag alltid en extremt lång lista med alla möjliga punkter på gång. Redan när jag fyllde på listan så visste jag att vissa inte skulle bli gjorda. Numera har jag en annan strategi.

I mitt veckoupplägg väljer jag alltid ut 3 projekt är det viktigaste för mig att få klart. Till inlägget om veckoplanen här. Det är så skönt att veta att om jag får de tre projekten avklarade så blir jag nöjd. Ett projekt kan var stort och pågå i flera veckor eller litet och var avklarat på några timmar. Skillnaden mellan ett projekt och en uppgift är att projektet innehåller fler än en sak.

När det gäller planeringen av min dag så väljer jag ut tre punkter.

Mina tre viktigaste punkter för dagen är nästan alltid kopplade till mina projekt för veckan. De har till uppgift att föra mig längre fram mot det jag vill åstadkomma just då. Samma sak gäller här, Om jag bara får mina tre punkter gjorda, så är jag supernöjd. Det är den stora fördelen med att fokusera på tre saker istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Hinner du fler saker så får du helt enkelt lägga till punkter. Till inlägget om veckoplanen här.

Bullet Journal veckoupplägg Kicki Westerberg

Hur håller jag reda på resten av mina uppgifter?

För större återkommande projekt skriver jag ner arbetsgången. Perfekt när jag ska delegera uppgifter åt min assistent eller för att stämma av så att jag inte glömmer något steg. När det gäller mer speciella projekt så litar jag till min förmåga att känna av vad som är nästa steg. Det betyder att det är enkelt för mig att när jag idag ska avgöra vilka morgondagens punkter ska vara så utgår jag ifrån veckans projekt och hur långt jag kommit idag. Keep it simple!

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig. Vill du botanisera bland det stora utbudet så har Tidformera massor att välja av.

  • Har du testat Bullet Journal?
  • Vad tycker du?
  • Vad vill du veta om ämnet?

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00
Nyfiken på Business & Mindset by Kicki – klicka här

Similar Posts

2 Comments

  1. Tack Annika, det är en skön kombo av kreativitet och planering. Finns mängder av info “där ute”
    Lycka till !

Comments are closed.