Att döpa en kurs i helsingborg

Måndag – att döpa en kurs…

Att döpa sitt barn, sin katt eller sin bok. Det har jag klarat av. Visst är det något av en process men. Rätt som det är så sitter det som en smäck. Men inte nu.

Att döpa en kurs i helsingborg

Jag håller på att skapa ett namn på mina utbildningar. Främst då mitt längre affärsutvecklingsprogram. Under de år jag jobbat online (sen 2015) har mina kurser haft namn som lyckas online, våga tjäna ruskigt mycket pengar, ditt bästa 2018 – lönsam online och mitt program under våren hade namnet Mastermind med Ekonomisk PT. Inga superinspirerande namn som ger mersmak, tycker jag. Så nu har jag vänt och vridit på alternativen för att ha något att skriva på min sida som SKA gå live under veckan.

Förstår du min frustration? Jag har skrivit ner mängder av förslag. Många av dem är redan upptagna (det gäller att ha något som är 1) ledigt på Facebook, 2) som domän och 3) som inte är varumärkesskyddat. Inte alltid så lätt.

Hade velat döpa en kurs till…

En av mina förebilder James Wedmore har döpt sin kurs till Business By Design. En supercool titel som jag utan tvivel önskar att jag hittat på. På sätt och vis det som mitt koncept Bygg ditt drömföretag handlar om. Att designa ditt liv och företag utifrån dina förutsättningar.

Att döpa en kurs till business …

Min grej är att mixa ekonomi och affärsutveckling med mjuka existentiella frågor. Om livet och meningen med det hela, du vet. Om pengar och mindset. Den feedback jag fått från min elever i Sommarskolan är att jag har en unik blandning av dessa bitar.

Business & Mindset – that´s me !

Jag älskar att se andra utvecklas. Jag älskar att gräva på djupet och ta reda på vad som driver dig i ditt företagande. Men det behövs även att du tjänar pengar på det du gör, annars är det ingen riktig business. Utan mest en hobby eller välgörenhet

Så här står jag nu. På jakt efter ett klatschigt namn på mitt program som startar i början av september. Ofta funkar engelska namn av någon anledning. Bygg ditt drömföretag är en bra titel på en bok min inte på en utbildning.

Hjälp mig att döpa en kurs – NUUUUU

HJÄLP – har du ett tips som får mig att lösa knuten. Jag vill ha business med i namnet. Min man kläckte förslaget “business by Kicki” men nu är jag så förvirrad att jag stänger ner och ger mig. För tillfället. Skriv till mig. Ge mig ett förslag. Jag misstänker att jag lägger alldeles för mycket energi på den här till synes banala frågan men den måste lösas. Nu. Eller snart. Åtminstone inom några dagar. Så skriv till mig här Kontakta mig eller i ett PM. Innan jag sliter mitt hår och döper kursen till Kurs med Kicki….

Min kurs bygger på min bok Bygg ditt drömföretag och har i stora drag innehåll som utvärdering av nuläget, hitta dina drivkrafter, sätt mål med målmotorn, hitta dina rutiner, håll motorn igång, tips & tricks inom ekonomi och money mindset.


Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är planera för augusti månad.

Den här veckan har jag tre huvudfokus. Planera för augusti i min Bullet Journal, skriva färdigt säljsidan för min höstutbildning som har smygpremiär denna vecka (sidan alltså 😉 ) och att göra en kortresa till Tyskland via Danmark med våra vänner. (Det är på fokus nr 2 som namnet kommer in i bilden)

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag-onsdag. En tripp till Tyskland där mannen ska hämta hem ett fat med Whiskey från Mackmyra. Det underliga är att fatet har lagrats i Gävle inte långt från oss, packats i Mackmyras lager som ligger mindre än 10 km från vår bostad. Dessutom av en bekant till oss. Sen sätter vi oss i bilen för att åka via Danmark i 110 mil och hämta upp lådorna. Sverige är en underligt land ibland. Men en härlig resa hoppas jag på. Vi startade vår resa igår söndag. Söndagskvällen tillbringade i ett helt underbart Helsingborg som du ser på fotot längst upp. Magiskt.

Torsdag. Ny månad, nya tankar och nystart av hösten. I alla fall har jag bestämt mig för hur mycket jag ska få in arbetsmässigt fram till december 2018. Planen för augusti finns nu mer detaljerad. Kurssidan ska vara klar senast på torsdag. Just nu har jag lite text fix kvar, och det förbaskade namnet.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar.. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan träffar jag för fjärde veckan i rad mina elever i Sommarskolan. De har läsa ikapp vecka så vi ska diskutera de frågor som kommit upp.

Lördag & Söndag. weekend – no plans – relax brukar jag skriva i min Bullet Journal när det är helg. Så det får gälla här med.

Sommaren är kort

Det går fort nu. När juni månad startar känns sommaren hur lång som helst. Underligt nog så går det lika fort varje år. Det bästa tips jag kan ge dig ger jag även till mig själv.

ta en dag i taget och njut av fulla drag.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?
och vad 17 ska utbildningen heta….;)

Lämna gärna en kommentar.

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts

6 Comments

 1. Låter som en spännande kurs. Blir nästan sugen på att gå den själv även om jag inte direkt har något företag eller planer på att bli företagare. Fast som bloggare är man väl kanske lite företagare ändå. 🙂
  Vad gäller namnet så slog det mig direkt att den borde heta nåt med !Business Kick¡ eftersom du heter Kicki. 🙂

 2. Bygg ditt drömftg med rätt mindset?

  Äh – fråga dina kunder vad de går igång på – de brukar ju veta bäst 😉

  Älskar kombon med business och mindset – går liksom inte att skilja dem åt! Lycka till
  //Malin

 3. Precis där är svaret Malin, men jag har frågat och det går åt det hållet 🙂
  ibland är det enkla det rätta

 4. Tusen tack för din input Liw, och absolut är en bloggare företagare, eller kan bli om det är målet. Kul att du tycker att det är spännande. har fått många bra förslag idag så jag känner mig taggad. Strax kommer mera!!

 5. Haha, jag sitter med EXAKT samma fråga just nu! Vänder och vrider och jagar feedback. Har fått nono på engelska titlar från min vän som nog är mest business savvy men allt svenskt låter ju så TRÅÅÅÅKIGT.

  Men det lutar nog att jag går den tråkiga men tydliga vägen och sedan får man kanske skoja till det längre fram? Ska bli kul att se vad du har på gång! 🙂

 6. Tack Linda, tyvärr är det så att det svenska blir tråkigt… Svårt fall men det lutar åt det engelska denna gång
  Lycka till själv 🙂

Comments are closed.