Ditt bästa 2018 dag sex - sju dagar av reflektion

Ditt bästa 2018 dag sex – 7 dagar av reflektion

Godmorgon! Det är dags för en ny dag med mig Kicki, Ekonomisk PT. Om du precis har hittat hit så är det här den dag sex i min bloggserie Ditt bästa 2018 – 7 dagar av reflektion. Här ställer jag frågor till dig som jag själv svarar på dagen efter, så häng på du med. Du hittar länkarna till övriga dagar längre ner.

Ditt bästa 2018 dag sex - sju dagar av reflektion

Så här fungerar det

Varje dag (25 dec – 1 jan) ställer jag några frågor som även jag svarar på utifrån min egen verksamhet under 2017, men inte förrän dagen efter. Så i morgon får du läsa mitt svar på dagens frågor.
Jag är så nyfiken på dina reflektioner. Lämna ditt svar här som kommentar eller i sociala medier och tagga mig med #dittbästa2018  Jag håller utkik.

Dag 1 25 dec
Dag 2 26 dec
Dag 3 27 dec
Dag 4 28 dec
Dag 5 29 dec
Dag 6 30 dec (här är du idag)
Dag 7 1 jan

Igår bad jag dig att se över din väg mot det nya året.  Har har du mina svar på frågorna.

  • Vad är ditt affärsmässiga mål för 2018, beskriv det i en mening Jag Kicki ska leverera inspirerande kunskap och material som ger mina kunder möjlighet att skapa lönsamma företag. 
  • Vad behöver du för resurser? TID = Jag behöver planera in tid för att jobba fokuserat med mina tre fokusområden för 2018, Mastermind, Föreläsningar och Workshops. Då menar jag sammanhängande tid som gör att jag kan producera effektivt och utan stress. En almanacka i balans alltså. HJÄLP = Min VA (virtuella assistent) Ulrika hjälper mig med vissa uppgifter i mitt företag varje vecka. En förutsättning för att företaget ska växa. Under 2018 vill jag delegera ännu mer uppgifter. 
  • Vilka hinder ser du? Ett hinder är min vilja att göra allt själv, om jag inte väljer rätt uppgifter till mig så hindrar jag min tillväxt. Det som jag gör allra bästa är det jag ska fokusera på.
  • Vad behöver ditt företag inte göra/sluta med under 2018 för att utvecklas? Min resa från jobb timme för timme under många år mot en värdebaserad prissättning fortsätter. I år kommer jag inte att jobba på timme alls. Alla mina tjänster är förpackade och erbjuds som paket med olika innehåll. Jag behöver även sluta att skjuta upp vissa saker som kanske är lite obekväma, tex säljsamtal…. Avslutningsvis inga projekt som inte tillför tillväxt eller ekonomi. 

Dag 6 Ditt bästa 2018 90 dagar i taget

Det är inte bara jag som jobbar med 90-dagarsetapper, en del väljer att kalla det för kvartalsmål eller delmål. Men det finns en anledning till att metoden har blivit min favorit när jag planerar. 90 dagar tycker jag är den perfekta modellen för dig som har ett mindre företag. Det beror på att den:
• gör dig flexibel och anpassningsbar både i livet och i ditt företag
• hjälper dig till resultat fortare – vem vill vänta ända till slutet av ett helt år innan du ser resultatet?
• sparar tid genom att du inte behöver detaljplanera hela året direkt – för du vet ju att saker ändras under resans gång.

Så här är dagens frågor med 90 dagar som tema.

  • Vad är det viktigast du kan göra under de kommande 90 dagarna
  • Vilka tre projekt kan du redan nu planera för som tar dig dit?

företagare - ekonomisk pt

Tack för att du hänger med i min bloggserie, i morgon kommer nya frågor och mina svar på dagens fråga.

Kom ihåg att kommentera här nedanför eller tagga mig på FB eller Instagram med #dittbästa2018
Nu kör vi mot ditt bästa 2018 !!

//Kicki

Similar Posts