Ditt bästa 2018 dag fyra - sju dagar av reflektion

Ditt bästa 2018 dag fyra – 7 dagar av reflektion

Godmorgon! Det är dags för en ny dag med mig Kicki, Ekonomisk PT. Om du precis har hittat hit så är det här den dag fyra i min bloggserie Ditt bästa 2018 – 7 dagar av reflektion. Här ställer jag frågor till dig som jag själv svarar på dagen efter, så häng på du med. Du hittar länkarna till övriga dagar längre ner.

Ditt bästa 2018 dag fyra - sju dagar av reflektion

Så här fungerar det

Varje dag (25 dec – 1 jan) ställer jag några frågor som även jag svarar på utifrån min egen verksamhet under 2017, men inte förrän dagen efter. Så i morgon får du läsa mitt svar på dagens frågor.
Jag är så nyfiken på dina reflektioner. Lämna ditt svar här som kommentar eller i sociala medier och tagga mig med #dittbästa2018  Jag håller utkik!

Dag 1 25 dec
Dag 2 26 dec
Dag 3 27 dec
Dag 4 28 dec (här är du idag)
Dag 5 29 dec
Dag 6 30 dec
Dag 7 1 jan

Gårdagens fråga

Igår bad jag dig att titta dig om kring för att se vad du behöver ta hänsyn till när du skapar ditt nya år.  Har har du mina svar på frågorna.

  • Titta utanför ditt företag – finns det något som påverkar dig under 2018? Här skulle jag direkt vilja säga livet. När jag lade till BALANS som en av mina grundbultar så hade jag inte trott att det skulle vara så svårt att hitta en bra nivå mellan jobb och fritid. För mig som har jobbat extremt mycket under många år så sitter “måste räkna timmar och fylla almanackan”  ovanan djupt. Det har varit svårt att hålla ett bra tempo men jag har jobbat hårt tillsammans med min coach för att ställa om. Det går men det kräver träning och disciplin. Jag har en hobby som kräver tid (träning och tävling med mina islandshästar) det är viktigt att detta får sin plats utan att det inkräktar alltför mycket på tiden med familjen. Mina tre barnbarn (ett fjärde på väg) vill jag kunna spendera spontan tid med. Överhuvud taget så vill jag ha mer spontan tid i mitt liv. Men om det ska gå så måste det övriga planeras, låter kanske märkligt men för mig så funkar det bäst så. Att boka av tid för oplanerad tid. 
  • Titta internt i ditt företag  – finns det några speciella omständigheter som du måste ta hänsyn när du planerar för 2018? Som i alla företag, min ekonomi. Utan intäkter inget företag. Inga drömmar eller planer i världen kan ersätta intäkter som inte räcker till. En budget tillsammans med strategikartan ger mig en stomme att jobba utifrån. Om jag ska kunna jobba som jag berättar i frågan ovan är det viktigt att jag tjänar bra pengar på de jobb jag gör. Att jobba 40 timmar för en låg timpenning som bara ger mig en lön fungerar inte för mig. Därför väljer jag att jobba i grupp med mina kunder, ett bra sätt att nå ut till flera och samtidigt tjäna bra pengar. Vill någon jobba med mig en till en då blir det dyrare, min tid är det som värderas högst hos mig. Mindre passiva inkomster som tex onlinekurser och bokförsäljning ger en liten men kontinuerlig inkomst om jag marknadsför dem rätt. 

Dag 4 Ditt bästa 2018 att mäta din framgång

Om du inte vet att du är på rätt väg, hur ska du då kunna ta rätt beslut. Framgång är ett relativt begrepp. Exakt vad det betyder för dig vet jag inte men hur du än tänker där så måste du kunna checka av att du är på väg år rätt håll.
Det finns flera sätt att mäta din framgång. Det kan vara ett personligt nyckeltal (läs mer här för inspiration) eller antal nya kunder  per vecka/dag/månad. Även i sociala medier är det viktigt att du vet att det ger den effekt du vill. Att lägga ner tid och pengar på inlägg, annonser, bilder mm utan att veta hur många som ser det du gör är kanske bortkastad tid? Följ upp dina tal och lägg tid och kraft där det ger effekt. Annars blir det bara en “dyr hobby”. Dagens uppgift är att fundera över hur du kan följa upp din framgång under det kommande året.

  • Hur ska du mäta din framgång under 2018?
  • Vad behöver du veta för att kunna göra det?

Tack för att du hänger med i min bloggserie, i morgon kommer nya frågor och mina svar på dagens fråga.

Kom ihåg att kommentera här nedanför eller tagga mig på FB eller Instagram med #dittbästa2018
Nu kör vi mot ditt bästa 2018 !!

//Kicki

Similar Posts