Månadsplanen Bullet Journal Kicki Westerberg

Bullet Journal – månadsplanen för augusti

Vilka är mina tre viktigaste punkter för augusti? I dagens Bullet & Business inlägg handlar det om Månadsplanen och hur jag använder den. Häng med och kika in i min kalender så får du veta.

Månadsplan Bullet Journal Kicki Westerberg

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende på mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar. Idag handlar det om månadsplanen och dess funktion hos mig

Månadsplanen för augusti

Varje månad gör jag en ny månadsplan i min BuJo. jag använder den som en översikt där jag kan gå tillbaka och titta framåt. Här finns inga dagliga tider, bara de stora händelserna som födelsedagar, i mitt fall träningar & tävlingar, ev resor och andra stora händelser som påverkar min månad.

Några extra funktioner jag gillar att ha på detta uppslag

Det uppslag jag använder mig av just nu har jag haft sedan mars i år. Det passar mig att få in tre bra funktioner på den plats som liksom blir över.

1) Tracker för augusti

En tracker som det heter på BuJo-språk. Betyder “att hålla reda på och bocka av.” Jag har valt att hålla koll på fem punkter, inlägg Instagram @ekonomiskpt, rörelse (betyder gå eller springa hos mig), inlägg på bloggen och ridpass på Aragon & Reimar (mina två hästar). Dessa saker gör jag regelbundet och med trackern får jag chansen till överblick och det jag gillar mest – att bocka av !!!

Månadsplan Bullet Journal Kicki Westerberg

2) Mål i min månadsplan

De mål som finns i min månadsplan är de 90-dagarsmål som jag jobbar med just nu. Vitsen med att skriva upp målen många gånger är att det blir ett slags visualisation som påminner mig om vad som är viktigt. Om det skulle vara så att ett mål inte längre känns lika aktuellt så kan jag fånga upp det och ev lägga ner det eller fundera över vad som gör att det känns fel.
Mina mål är två för min business och ett för mitt tävlande med Reimar (min islandshäst)

Läs mer om olika typer av mål & 90-dagarsmål här. Tre typer av mål
Nyfiken på Business & Mindset by Kicki – kicka här

3) Mina vanor

Att ha vanor som hjälper dig mot ditt mål är något som jag tycker funkar bra. För att jag ska påminna mig så sitter de två vanorna jag jobbar med att skapa synligt. Här hittar du mitt inlägg om ämnet. Skapa vanor som bygger din framtid

Månadsplan Bullet Journal Kicki Westerberg

Å så lite dekoration 😉

Värdeord, grundbultar, värderingar. Använd det du gillar bäst. Vad som är så bra med att jobba med dina värderingar är att du blir uppmärksam på vilka värderingar du behöver ha för att nå dina mål. Låter det konstigt? Nej, där är inte svårare än så. Värderingar går att förändra, övertygelser kan bytas från begränsande till stärkande. De tre ord (grundbultar som jag kallar dem) som påminner mig om vad som är viktigt för mig just nu är

GLÄDJE – ENERGI – ENKELHET

Det får genomsyra min vardag. Har du några speciella värdeord?
I augusti månads uppslag fick de vara med för att jag vill påminna mig om det när jag jobbar med de projekt som är viktiga.

Månadsplan Bullet Journal Kicki Westerberg

Färgmässigt så är det som vanligt mina trogna följeslagare Tombow dualbrusch pen i färgerna 173 & 195. Månadsplanen har jag ritat med en svart Uni Pin Finline 2 mm, eftersom jag vill ha lite smalare linjer här. Men som vanligt med lite darr på, alltså utan linjal. Rutorna är 6 gånger 6 i bredd. Du hittar mängder av olika pennor hos Tidformera´s webbshop eller i din lokala bokhandel.

Som vanligt låt dig inspireras och gör din egen Bullet Journal !

Här hittar du alla inlägg i min Bullet Journal serie  – Bullet & Business

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig.

      • Har du testat Bullet Journal?
      • Vad tycker du?
      • Vad vill du veta om ämnet?

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00
Nyfiken på Business & Mindset by Kicki – kicka här

Similar Posts

4 Comments

Comments are closed.