Bullet Journal en minivecka

Bullet Journal – en minivecka med fokus

Men om jag inte hinner eller inte har tid då? Den frågan ställde jag mig efter ett tag. Det var då jag hittade en minivecka. I dagens Bullet & Business inlägg handlar det om en smart “allt i ett” variant som jag använder mig av tex när jag har ledigt eller inte har så mycket tid att rita. Häng med och kika in i min kalender.

Bullet Journal en minivecka

Mitt upplägg

Jag använder mig av ett uppslag inför varje ny månad, ett uppslag per vecka och däremellan dagliga noteringar som kan variera i antal sidor beroende av mina anteckningar. Sen gör jag sk kollektioner på olika projekt eller ideér, ett sätt att samla mina noteringar.

Idag visar jag dig hur jag använder min minivecka.

Minivecka – när?

Det finns söndagar och så finns det söndagar. Du vet när helgen är full och måndagen närmar sig med raketfart. Söndagen är normalt min planerings och utvärderingsdag. En viktig tid för reflektion och för att sätta tonen för den kommande veckan. Normal så tar det mig inte mer än en timme (plus pyssel och rittid om jag är på det humöret) att samla mig.

Men, ibland är jag ute på annat, kanske kommer jag hem senare på söndag kväll och det hinns helt enkelt inte med på det sätt som jag trivs allra bäst med. Eller så är jag ledig och har inte så mycket att hålla koll på.

Det är då jag kör en minivariant

Den lilla miniveckan är en kombo av veckouplägget och dagsplanen. Här hittar du mina tidigare inlägg om veckoupplägget som håller och dagsplanen . Den här varianten har allt som jag behöver men i ett mindre format. Vi tar det steg för steg.

Det konstnärliga 🙂

Jag använder en  Tombow penselpenna dualbrusch av valfri färg. På bilden ser du grön 173. Inte för mörka nyanser så att texten ovanpå inte syns. Linjerna ritas med uddsidan på pennan, fyllningen görs med penselsidan. Inga linjaler här. Jag gillar ju darren som uppstår. Texten skrivs efteråt med min vanliga svarta penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Ibland använder jag även 1 mm när jag vill ha extra fina linjer.

Ett specialutbud har Tidformera´s  webbshop  men även i den vanliga bokhandeln blir sortimentet större och större.

Här ser du hur mycket en minivecka rymmer

 • Till vänster mina tre viktigaste punkter för veckan, en grundpelare i mitt system.
 • Till höger de fem frågorna för utvärdering när veckan är slut.

Bullet Journal en minivecka

  • Alla tidsbokningar för veckan. Tas direkt från Google Calender på söndagen.
  • Allt uppgifter dagligen. Ibland migrerar jag (flyttar fram) punkter som inte är avklarade från dag till dig. Men oftast låter jag punkterna vara punkter under hela veckan (hela uppslaget) Sen flyttar jag det som eventuellt är kvar till nästa vecka.
  • Plats för dagbok i mindre format

Fördelen med att använda en minivecka

 • Perfekt när du är ledig och inte har så mycket på schemat.
 • Enkelt att ha ett uppslag att skriva upp mina TODO´s på. Utan det funkar inte min tillvaro.
 • Kompakt design när du inte är sugen eller har tid att rita så mycket.

Nackdelen med att använda en minivecka.

 • Förmodligen mest platsbristen.
 • Ingen tidstracker (se inlägget om dagsplanen).
 • Litet utrymme för dagbok.
 • Nästan ingen plats för att rita eller dekorera. (men det går)

Vad tycker du om den kompakta miniveckan?

Kör du någon liknande variant, dela gärna med dig isåfall.

Här hittar du alla inlägg om Bullet Journal i min B & B serie.

Läs om Bullet Journal varje tisdag

Välkommen till min serie om B & B – bullet & business. Varje tisdag kommer jag att berätta och visa hur jag använder systemet i min vardag. Mitt upplägg bygger på min filosofi ur boken Bygg ditt drömföretag med kreativ inspiration från mängder av lästa inlägg på bloggar och Instagram och YouTube.

Jag och min Bullet Journal?

Bujo är egentligen mer en teknik än en speciell bok. Precis som i allt annat så kan det utvecklas till en materialsport men det behöver inte vara så. Jag använder en bok av märket Leuchtturm1917 dotted (prickar istället för rutor) naturligtvis är den oftast grön men den finns i regnbågens alla färger. Pappret är 80g (i min bok) lite blankt och därför alldeles utmärkt för en svart tuschpenna. Den är mitt basverktyg. Jag använder oftast en svart penna från Faber Castell, PITT artist pen storlek S (3 mm). Men vad du behöver är egentligen en vanlig anteckningsbok och en penna. Sen utformar du systemet som det passar dig.

 • Har du testat Bullet Journal?
 • Vad tycker du?
 • Vad vill du veta om ämnet?

Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts