Lär dig att delegera och bli mer lönsam- Kicki Westerberg - Ekonomisk Pt

Lär dig att delegera och bli mer lönsam

Delegera. Jag? Nej. Ingen förstår mig och mitt företag. Ingen gör exakt samma sak som jag. Du förstår, min verksamhet är lite speciell så…

Lär dig att delegera och bli mer lönsam- Kicki Westerberg - Ekonomisk Pt

Hört det förr?
Eller sagt det nyligen?

En vanlig miss som både du och jag gör som företagare är att vi tror att vårt företag och vår situation är så speciell och inte kan jämföras med andra. Detta leder i sin tur till tron på att det måste till komplicerade lösningar på de problem och utmaningar som du har. Sanningen är att vi är ganska lika allihop oavsett bransch och företagstyp. Till exempel när det gäller dagens ämne, att delegera.

Jag ska hjälpa dig att avliva fyra myter om det där med att delegera och att det är omöjligt för just dig att växa på grund av att….

Myt nr 1 – jag har inte råd att delegera

Nej det är möjligt att det ser ut så just nu. Men om du inte har råd att investera så kommer du inte heller att kunna öka din volym och tjäna mer pengar.

Så, börja i liten skala och växla upp. Ta in hjälp någon timme per vecka och se till att det du gör under den timmen är det absolut mest lönsamma uppgiften i ditt företag. Här hittar du mitt inlägg om att köpa in tjänster.

Myt nr 2 – ingen kan göra det jag gör

Nej, inte om du inte ber någon. Så länge du inte är raketforskare men en ohygglig specialitet så finns det andra som kan lära sig det du gör.

Så, backa ifrån och se dig och ditt företag utifrån. Vad är det som är så speciellt med din affärsidé att ingen annan kan hjälpa dig?

Myt nr 3 – det tar för lång tid att förklara

Nej, inte om du gör det på ett smart sätt. Hur många gånger har du svarat på samma frågor och dragit samma instruktion för någon annan.

Så, spela in din skärm eller dig själv när du gör något som du skulle vilja delegera. Då kan du göra det en gång och sedan lämna det vidare till någon som får ett stöd av dina instruktioner, gång på gång.

Myt nr 4 – jag kan inte delegera

Nej, det är svårt. Det tyckte jag också. Ända tills dess att jag insåg att jag inte var tydligt nog. Det var svårt för mig att tala om exakt hur jag ville ha det. Helst ville jag att personen i fråga skulle förstå mig ändå. En omöjlighet inser jag idag.

Så var tydlig, nej övertydlig när du delegerar. Tala om hur du vill ha det, vad du förväntar dig och vad resultatet ska bli.

Vill du höra mer om fem nivåer av att delegera?

Ett smart och superenkelt system som jag lärt mig av den amerikanske författaren Michael Hyatt. Då ska du lyssna på min live på fredag 10.00

Jag är övertygad om att du direkt kan bli så mycket bättre på att delegera.
Direkt.

Similar Posts