Rensa i röran för bättre business

Att rensa i röran är ofta till stor fördel i livets alla områden. I det här inlägget får du min syn på 5 områden som alla har stor nytta av en utrensning. För livets alla områden hör ihop så om du städar på ett så ger det helt klart effekt på de andra.

Rensa i röran för bättre business Kicki Westerberg

Städa upp i dina relationer

Jag har många inlägg här på bloggen som pratar om vikten av att välja vilka personer du har omkring dig. Att umgås med likasinnade är många gånger en förutsättning för att orka vara stark i ditt eget företagande. Att ständigt försvara din väg och det du står för tar energi. Så se dig om och rensa både privat och i företaget. 

Bra frågor att ställa sig kan vara:

De personer som jag umgås med – ger de eller tar de energi?
Vilka affärsmässiga relationer är det dags att avsluta?

Mer läsning på ämnet
Du blir som de 5 personer du har omkring dig

Gör upp med din ekonomi

Att rensa upp i röran när det gäller företagets ekonomi är kanske det område som ger snabbast effekt. Men det kan vara läskigt. Mitt tips att du kollar igenom både dina utgifter och inkomster. Att lägga pengar på fel saker dränerar både plånbok och din energi. 

Fredag är min pengadag 💰

Jag har skapat ett enkelt hållbart system för att investera, spara och skapa mer pengar i mitt liv. Jag kallar det för Cash Flow Magic och jag lär ut den till mina kunder. Den består av några punkter som gör stor skillnad. En av dem är min tracker som utmanar mig på det sätt som jag bestämmer. Så varje fredag följer samma väg. 

Här kommer några tips från det  till dig som vill rensa upp och fylla på lite ekonomienergi 🔥. 

Gör upp med personer som är skyldig dig pengar
Skriv ner belopp och person och kontakta alla.
Skapa rutiner för din fakturering
Schemalägg en tid varje vecka för att betala räkningar
Använd dina presentkort, tillgodokvitton
Samla alla lösa pengar, både sedlar och mynt

Ett annat tips är att skriva ner det som kommer upp om din relation till pengar & ditt företag. Fokusera på det som du vill rensa ut, göra dig av med, ordna upp.

Tips på mer läsning om money mindset
Förändra din syn på pengar

Rensa upp -det förflutna är inte din framtid

Hur mycket “skit” bär du med dig i den där ryggsäcken du går omkring med varje dag. Här finns ofta 

“jag kan inte”
“jag borde inte”
“men vad ska andra säga”
“i min familj har ingen XXX”

Stanna upp och blivit medveten om de begränsningar som hindrar dig från att gå framåt eller bryta dig loss på något område. Det här kan vara en tuff process som kräver hjälp utifrån men lättnaden när du kommit igenom den är stor. 

Vad bär du med dig som hindrar dig?
Nästa gång du säger, det går inte, stanna upp och fråga dig om det verkligen är så?

Mer läsning på temat
Hur hittar du din energi?

Din miljö – kanske lite Mari Kondo?

Är det dags att städa ditt skrivbord, din dator, dina programvaror och din arbetsmässiga miljö?

För några år sedan fick jag ett riktigt bra tips när det gäller arbetsmiljön. Att gå igenom mitt kontor och slänga alla papper och pärmar som hörde till min gamla företag. Det fanns både faktaböcker, pärmar från kurser och ´arbetsmaterial som inte symboliserade den typen av uppdrag som jag vill ha framåt. 

Jag arkiverade allt som jag behövde spara som fd revisor och redovisningskonsult. Det som blev över körde jag på tippen. När jag tittade på mitt gamla kontor i ny och betydligt tommare skrud kände jag en stor lättnad. Nu fanns det plats för nya spännande projekt och kunder. 

Så titta om det du har i skåp, lådor och dator representerar det du vill jobba med framåt? Kanske är det dags att rensa i röran?

Sist men inte minst

Rensa i ditt utbud


Är det utbud av varor eller tjänster du erbjuder rätt för dig? Kanske är det dags att förändra saker. Bara för att det var bra för några år sedan eller tom förra månaden så har du all rätt att ändra dig. Anledningarna kan vara många, tex dålig lönsamhet, tungjobbat, ingen efterfrågan är bara några. Att utvärdera det du gör minst en gång om året eller inför varje ny säsong tycker jag är en bra rutin.

Och JA det är tillåtet att sluta med både efterfrågade och lönsamma varor och tjänster bara för att de inte är rätt för dig dit du är på väg. 

Nu har du läst om 5 områden där du kan rensa i röran och på så sätt skapa en bättre business på flera plan. Din uppgift blir att fråga dig själv vad som tynger dig och vad du behöver släppa framåt för att bygga ett liv och företagande på dina villkor.

Tagga mig gärna på Instagram och berätta vad du väljer att släppa.

Similar Posts