the average of five people

tänk att vara ett genomsnitt av dina fem bästa personer

omger du dig med rätt människor?

Här får du lära dig om hur du kan utveckla ditt företag och skapa mer energi genom att välja och välja bort. Jag delar med mig av mina val för att utvecklas som företagare och människa. Hör om varför jag valt att investera i en mentor och en grupp som ger mig stöd.

En av min stora förebilder, den amerikanske affärsfilosofen Jim Rohn har sagt många kloka saker. Idag reflekterar jag över

 “you are the average of the five people you spend your most time with”

Har du även hört uttrycket, du blir som du umgås,  en variant på detta tema.

Att omge sig med personer eller influenser som strävar det håll du själv är på väg emot är enormt viktigt för framgång i ditt företagande. En helt avgörande strategi skulle jag vilja säga.

När jag tog beslutet att byta spår och utveckla mitt företag var denna faktor helt avgörande. Om jag inte hade fått kontakt med de som gått före mig i arbetet med att skapa en verksamhet online hade jobbet och steget varit betydligt större. Att kunna dela med mig av mina lyckade och misslyckade satsningar inom företagande under åren ger mina följare och kunder en möjlighet att ta till sig av just det som passar för deras verksamhet. Att misslyckas är guld för en affärsutvecklare, det ger bara mer erfarenheter att dela med sig av.

att misslyckas är guld för en affärsutvecklare Klicka för att Tweeta

fem av vad då?

Kartlägg din omgivning och välj ut de fem som du vill omge dig med i form av vänner, affärskontakter eller kanske bara som en förebild i form av en bok, pod eller annan media. Det behöver alltså inte vara 5 personer, att läsa någons bok, blogg eller lyssna på en pod med någon som är en förebild för dig ger dig lätt en femtedel av det du behöver.

the average of five people , utveckla ditt företag

rensa ut runt dig?

Om du när du ser dig omkring hittar personer som inte ger dig energi och kanske till och med tar energi av dig, hur gör du då?
Jag mötte för några veckor sedan en kvinna som satsat målmedvetet mot en större idrottsprestation. Under det sista året innan det var dags avstod hon medvetet från att umgås med människor som inte gav henne energi. Hon drog ner umgänget till ett minimun och försäkrade sig om att de som fanns kvar tillförde positiva vibbar. Tufft? ja kanske men jag tycker det kändes befriande att jobba så målmedvetet med sin omgivning.

bygga och utveckla ditt företag är också en prestation?

Att bygga upp och utveckla ett lönsamt företag är en prestation som kräver stora insatser av dig inte bara i form av pengar och tid utan även din energi. Strategi och mindset i rätta portioner är receptet.

hur har jag valt att göra

Inför detta år har jag valt att dra mig ur de ideella föreningsuppdrag som jag haft kvar, jag är fortfarande intresserade av verksamheten i dessa två föreningar men den energi som går åt behöver jag nu till min verksamhet.

Jag har under de senaste åren varit med flera sk mastermindgrupper, en typ brainstorming i grupp som stöttar dig när du skall lyfta ditt företag till nästa nivå. I år har jag investerat pengar i en betald internationell mastermindgrupp med andra onlineföretagare som är på väg åt samma håll som jag. Jag är helt övertygad om att denna investering i pengar och tid kommer att ge mig ökade inkomster och ett mer effektivt arbetssätt. Redan efter knappa två månader ser jag stora förändringar.

I min verksamhet ingår det att ha möten med befintliga och blivande kunder, samarbetspartners och mitt team. Från och med i år har jag en dag i veckan när jag kan bokas för möten. Jag använder mig av verktyget Calendly där den jag skall träffa lätt kan välja och boka en tid med mig. Detta toppenverktyg är gratis i den enklaste versionen, rekommenderas verkligen. Effekten för mig är att jag kan fokusera på enbart  möten varje torsdag och göra detta med energi och fokus. Tidigare har mina möten letat sig in i alla veckans dagar något som lätt styckar sönder tiden.

vill du veta vad mina fem är?

 • min familj – en outsinlig källa till energi för mig
 • min häst – min satsning på tävlingsåret är ett stort men energigivande projekt
 • mina mastermindgrupper där speciellt ett mentorskap betyder mycket för mig
 • några utvalda onlineföretagare som jag kan vända mig till när som helst
 • ett fåtal utvalda förebilder i onlinevärlden som jag läser och lyssnar på – inte för många åt gången
  • här får du några av mina favoriter – James Wedmore, Olof Röhlander och Chris Ducker men naturligtvis Jim Rohn.

Vilka är dina fem förebilder, dela gärna med dig och lämna en kommentar, jag vill gärna veta vem du inspireras av och varför.

Similar Posts

6 Comments

 1. Det är så viktigt det du skriver Kicki, jag har gjort precis som dig och vikt en dag i veckan till möten. Är det en slump att vi valt torsdag båda två? Det där med förebilder måste jag fundera på. Men att vara med i en mastermind är verkligen avgörande.

 2. Vad roligt att du gillar det, torsdag är en rikligt bra dag tycker jag.
  Men återigen Mastermind har varit och är helt avgörande för min utveckling.
  //Kicki

 3. Amy Porterfield, Marie Forleo, Camilla Läckberg och två av mina bästa vänner (Nina Jansdotter och Souzanna) är mina främsta förebilder.
  Fem framåt och otroligt drivna kvinnor. Amerikanskorna verkar dessutom väldigt trevliga, vilket är en viktig ingrediens för mig. Läckberg och mina vänner är det definitivt.

 4. Tack Marie, där håller jag med dig helt. Starka och härliga kvinnor. Både Amy P & Marie F är dessutom mycket duktiga på att göra det svåra begripligt. Goda inspirationskällor!!

 5. Pingback: Stöd från andra - behöver vi det? Kicki Westerberg - Ekonomisk PT
 6. Pingback: Stänger du av och tar jullov? - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Comments are closed.