Sju faser i din Onlineverksamhet - Kicki Westerberg - Ekonomisk pt

Onlineföretagets sju faser

Visst är det lätt att tro att du måste göra allt på en gång när du skall driva en onlineverksamhet. Mycket teknik, många kanaler och en mängd val som måste göras. Men om du tar reda på i vilken fas du och ditt företag är i så får du en bättre förståelse för vad du ska göra och framför allt för vad du vad du inte ska göra just nu. I det här inlägget skall jag förklara lite mer vad jag menar.

Sju faser i din Onlineverksamhet - Kicki Westerberg - Ekonomisk pt

När jag startade mitt onlineföretag så valde jag att göra allt själv, jag lärde mig att bygga min hemsida, hantera bilder, skriva texter, koppla ihop landningssidor och program för epostmarknadsföring. I nästa steg så lärde jag mig allt om att filma, redigera och bygga onlinekurser.


om jag lärde mig mycket – ja, enormt mycket.
om det tog tid – ja, enormt många timmar.
om jag hade kunnat göra annorlunda – ja, absolut

Onlineverksamhet – det fanns fördelar med min variant

På plussidan är att jag idag har ett stort tekniskt kunnande om mina system och har inget problem med vare sig enklare kodning eller automatiserade säljsekvenser. Jag erkänner faktiskt att min tekniska sida som är en del av styrkorna i min personlighet har varit ganska lycklig under de dagar och nätter som jag lagt på den här delen av mitt företag.

Men när jag tittar bakåt på utvecklingen av min egentliga verksamhet dvs min försäljning så ser jag idag att utfallet kunde varit ett helt annat. Mindre fokus på teknik och mer fokus på att hitta mina kunder som jag ville serva online och testa hur mitt koncept från min ursprungliga verksamhet kunde fungera online.

men jag vet vad jag borde gjort istället

  • Jag borde ha nöjt mig med att skapa en enkel hemsida med mitt erbjudande centralt synlig.
  • Jag borde ha bloggat mer fokuserat om det som jag verkligen ville arbeta med tillsammans med mina kunder.
  • Jag borde ha erbjudit  de idealkunder jag ville jobba med att testa mina tjänster fritt eller till en lägre kostnad allt för att utvärdera samtidigt som jag skapade.
  • Jag borde ha jobbat mer med mitt eget varför & mina drivkrafter.
  • Jag borde ha varit bättre på att samla referenser från mina kunder.
  • Jag borde ha skapat mer fokuserade freebies så att jag samlat rätt kunder till min epostlista.

steg 1 testa & undersök

Allt det som jag borde ha gjort är sådant tillhör steg 1 och som jag idag råder mina kunder att börja med när de vill starta en onlineverksamhet eller kicka igång den som de redan har.  I viss mån gäller detta även inom offlineverksamhet även om de stegen inte är så specialiserade som här. Om du vill veta mer om hur stegen har du nu möjlighet ta del av den och lära dig mer om alla faserna. 

Här kan du ladda ner din PDF om de 7 faserna

Lämna gärna en kommentar om hur det ser ut hos dig, gör du allt på en gång?

Similar Posts