Test av 90-dagars planners
I det här inlägget berättar jag vilka fördelar det har att använda en 90-dagars kalender, vad en 90-dagars kalender är och om vilka element i dem som jag gillar. Jobbar du med 90-dagars planering, då ska du läsa mer här.
Varför en speciell kalender för 90-dagars?
Om du gillar att använda 90 dagar som en planeringsperiod så är det bra om du även får stöd för metoden i din almanacka. Du löser då problemet med separat almanacka och en projektbok. I dessa kalendrar finns rutinerna med utvärdering och igångsättning av nya period. Resultatet blir då allt på ett ställe.
Min favoritmetod för entreprenören
Det är inte bara jag som jobbar med 90-dagarsetapper, en del väljer att kalla det för kvartalsmål eller delmål. Men det finns en anledning till att metoden har blivit min favorit när jag planerar. 90 dagar tycker jag är den perfekta modellen för dig som har ett mindre företag. Det beror bland annat på att du sparar tid genom att inte behöva detaljplanera hela året direkt – för du vet ju att saker ändras under resans gång.
Vill du lära dig mer om hur det går till så häng med på min workshop. Kanske är 90-dagars något för dig i din vardag?
Det stora testet?
Nja så stort är inte testet, tyvärr saknar jag två varianter som Postnord inte lyckats leverera den dag detta skrivs. Jag får komplettera inlägget när de anlänt.
Om du som jag är en kalender diggare så har du säkert provat många varianter under åren. Vad som gjorde mig nyfiken är om vilka skillnaderna och likheterna är? Spelar det någon roll vilken du använder?
I dagens översikt ingår dessa fyra 90-dagars alternativ
- Daily Greatness Business Planner
- 90 day Year planner
- 90-day Action Planner
- Bullet Journal – Leuchtturm1917
Jag började min genomgång med att se över vad de olika varianterna hade för gemensamma upplägg, vad som skilde dem år och vad jag gillade allra bäst. Så här såg det ut:
Här kan du ladda ner listan i PDF Tabell om 90 dagars kalender
Slutkläm om 90-dagars planners – så här långt
Jag gillar tanken med en bok som hjälper mig på traven och får mig att stanna upp och reflektera. Böckerna blir nästan som en kombination av dagbok, affärsplan och almanacka. Men som du ser, valmöjligheterna är oändliga, det gäller att testa och hitta din favorit.
Vad som tilltalar mig mest är en analog almanacka. Jag vet inte hur det är för dig men när jag skriver saker med en penna så fastnar det på ett helt annat sätt. Kombinationen analog Bullet Journal – orginalidé av Ryder Caroll och en digital Google kalender med tidsbokningar i fungerar perfekt för mig. Jag har mitt eget system som jag tycker fungerar bra. I min Bullet Journal får jag även utlopp för min kreativa lust.
Tänk om du hittar en ny favorit? Lämna gärna en kommentar och tala om vad du gillar och om du har en egen favorit som jag inte ens har hört talas om.