7 tips för mer kreativitet i livet & företaget Kicki Westerberg

7 tips för mer kreativitet i livet & företaget

Längtar du efter mer kreativitet eller ett kreativt liv? Nu när vardagen förändrats så väcks frågorna om vad det är som är viktigt, vad som ger energi och vad som egentligen är vår rätta uppgift. Kreativitet är något jag ofta hör mina kunder prata om, jag vill ha ett mer kreativt liv, få utlopp för mina kreativa gåvor eller kanske hitta och utforska dem. Men hur går jag tillväga? I det här inlägget får du 7 steg som tar dig ut och vidare på din kreativa resa.  

Och du, det här gäller inte bara för kreativitet. Det funkar lika bra för ett mer produktivt liv eller för att få större självförtroende i det du gör eller drömmer om.

Mer kreativitet – Ta bort allt som stör

Att rensa i röran är första steget mot mer kreativitet. 

3 vanliga störningar är (kolla hur många som gäller dig)

 1. YTTRE STÖRNINGAR
  1. Sociala medier “no comments needed”
  2. Du letar inspiration från andra och fastnar i någon annans agenda
  3. Mejlen 
 2. INRE STÖRNINGAR
  1. runt omkring dig i ditt arbetsrum/kontor 
  2. i din dator “PS räkna dina öppna filkar”
 3. DINA GRÄNSER
  1. för många roller/ansvarsområden
  2. Du säger inte NEJ
  3. Du har ingen koll på dina dagar/din vecka

TIPS ta listan ovan och gör tvärt om, du vet redan hur det skulle påverka din kreativitet. Det handlar mest om de gränser du sätter upp för dig själv, så vilken  förändring behöver du?

Rör på dig – det ger mer kreativitet

Jag säger bara en sak, Anders Hansen….

Det spelar ingen roll om du vill lösa ett problem, få nya ideer eller minska din oro och ångest. Rörelse föder energi och dämpar det negativa. Vår utmaning är att skapa nya vanor, för att nyttan är stor kan vi alla vara överens om.

TIPS starta med 2 korta promenader varje dag, vill du bli hälsopeppad så följ min vän Malin Lundskog på Instagram. Hon predikar #utochnjut på ett inspirerande sätt. 

Hitta ditt varför?

Hur ser ditt kreativa liv ut?
Varför vill du ha det?
Vilka är dina drivkrafter?

Det är viktigt med ett eget driv. Det måste vara viktigt för DIG, även om andra säger att det är så häftigt att göra X eller Y. 

Det är ditt liv och din resa.

TIPS utforska ditt varför genom att skriva om det eller genom att ställa dig frågorna ovanför.  Meditera och visualisera din kreativa framtid är ett annat sätt. 

Skit i vad andra tycker

Det är viktigt att skapa utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vad det gäller. Det är så lätt att bli den som andra tycker att du ska vara. Att hitta ditt DU 2.0 där du plockar fram ditt riktiga, ursprungliga JAG är en resa som föder och göder din kreativitet. De begränsande övertygelser som vi skapar genom livet kan sitta hårt. När jag jobbar med mina kunder för att bryta igenom dem så blir resultatet ofta att kreativitet ökar på många plan. Nya affärsidéer, nygamla gåvor väcks till liv och hälsa och mående förbättras.

TIPS fråga dig hur ofta du tar beslut på grund av vad andra anser? 

Var nyfiken på och utforska din kreativitet

Det här är ett kort men viktigt steg. Se dig omkring och lägg märke till alla små saker som triggar mer kreativitet. Det kan vara små små saker. Det finns så mycket i din närmaste miljö som påverkar dig i positiv riktning.

TIPS gå en vända till bokhyllan, välj ut 5 titlar och se vad som händer med de raderna. Eller gå ett varv runt huset, lägenheten eller kontoret. Lägg märke till 5 små detaljer som du låter inspirera din dag. 

Följ din egen osäkerhet

Kortast i dag…
Vad kan jag lära mig av det här?

Att se bakslag som feedback till dig själv att utvecklas. Att lära sig något nytt tar tid, ge inte upp utan njut av resan. 

Spendera tid i rätt miljö

Ett kreativt liv kräver kreativa människor. Se över de du omger dig med. Vad tar energi och vad ger energi. Så nu när de fysiska kontakterna är begränsade, se upp med vad du konsumerar online. Välj rätt sällskap på din resa. 

You are the average of the people you spent the most time with. (Jim Rohn

TIPS några inlägg på samma tema
svårt att sätta gränser i ditt företag
Så hittar du din energi
Fokustimmen för ökad produktivitet

Ditt kreativa liv är bara ditt!

Ett råd till dig avslutningsvis – kom ihåg att det är bara du som definierar din kreativitet. OM det betyder att skriva, fotografera, designa, programmera, snickra, uppfinna eller något annat så är det upp till dig.

Jag litar på dig – följ din väg – det kan aldrig bli fel

Similar Posts