Hur hållbart lever du egentligen? - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Hur hållbart lever du egentligen?

En av mina förebilder på den mentala träningens sida Lars-Erik Uneståhl pratar ofta om att det gäller att sätta mål och jobba på alla delar i livet. Det är något som jag håller helt med om och något som jag tagit med mig i min bild av ett hållbart företagande.

Hur hållbart lever du egentligen? - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Det handlar om att “alla ska med” Alla delar i livet måste få sitt. Du kan tänka dig livet i form av

  1. jag
  2. nära/kära
  3. jobb/karriär

Naturligtvis har vi alla mer fokus på olika områden i perioder av livet. För en småbarnsförälder står ofta jaget lite längre bak. Lägg där till en företagande småbarnsförälder så ser du direkt att det tippar över ännu mer. Så fungerar livet för många av oss.

När det svajar blir hållbart till trasigt

Det kan svaja på ett område, då kan du ofta hålla ordning på de övriga två. Men om det svajar på två eller ännu värre på alla tre då är risken stor för utmattning eller sjukdom. Speciellt om det sker under längre perioder. Tro mig. Jag har under många år fokuserat allt för mycket på jobb/karriärdelen. Konstigt nog helt utan ambitionen att göra just det, karriär. Det gick liksom av sig själv, mest berodde det på att jag inte hade någon egen plan. Din egen plan för livet Mängden av arbete och mina kunders behov styrde helt min tillvaro under många år. Jag gick in i väggen 2004 men tvingades backa halvvägs ut för att jag inte kunde vara sjukskriven som enmansföretagare. Den egna tiden och tiden för familj/vänner var inte det som prioriterades. 2007 gick jag ihop med en kompanjon och fick anställda som kunde avlasta mig till del.

Så hur ser det ut hos dig?

Har du fokus & balans på alla tre områden?

När jag jobbar med mina egna övergripande mål så har jag valt att prioritera med ett ben i varje område. (numera) men det tog några år innan fattade hur det såg ut, egentligen.

Mål för mig Kicki just nu

1 (jag) Jag Kicki håller min kropp & själ i balans genom att väga 68 kg, rida, vara i rörelse och äta med kärlek den 2 feb 2019

2 (nära/kära) Jag Kicki utvecklas som människa genom att lära mig saker & umgås med de som ger mig energi den 2 feb 2019 (tycker att jag får in både dem och lite av min egen utveckling här, bra va!)

3 (jobb/karriär) Jag Kicki omsätter XX kr kommande år genom att ta betalt med värde den 30/4-2019.

Hur hjälper de här målen mig till ett hållbart liv & företagande?

De här tre målen tar jag med mig när jag jobbar med mina 90-dagars mål. När jag lägger planen för 2019. När jag jobbar med min ideala vecka. Kort sagt i hela mitt liv. Genom att blicka tillbaka på dem varje dag ( det tar mig 30 sekunder) påminner jag mig om vad som är viktigt. Att jag inte dras med och säger ja till sådant som inte är hållbart.

Varför det står 2 februari? Jo för målen är ingenting som jag blir färdig med utan det är mer mina mål för livet så använder jag min födelsedag som datum. (bra formulerade mål bör vara tidssatta) Den 30 april har mitt bolag bokslut så det förklarar datum nummer två.

Jag hoppas jag kan inspirera dig till att se över dina tre områden och förhoppningsvis få mer balans i dem.

Kom ihåg att alla 3 måste få lite omsorg om du ska må bra. Ta hand om dig!

Similar Posts