5 egenskaper som högpresterande har gemensamt - Kicki Westerberg

5 egenskaper som högpresterande har gemensamt

Högpresterande idrottsmän och kvinnor, framgångsrika entreprenörer, äventyrare, modiga män och kvinnor som byter inriktning i livet. Uppfinnare, stigfinnare, samlare och föregångare. De har alla ett antal gemensamma egenskaper som får dem att nå längre och lyckas bättre när det gäller att prestera. Här har jag samlat några av dem.

5 egenskaper som högpresterande har gemensamt - Kicki Westerberg

Hur är det med dig, vad känner du igen hos dig och vad skulle du behöva mer av?

1. högpresterande sätter tydliga mål som tänder

De som lyckas vara högpresterande under en längre tid eller de som når ett krävande mål har full koll på vem de är, vad de vill och vad som är riktigt viktigt för dem. Det här krävs för att sätta ett tydligt mål, som håller dig på banan så länge du behöver det.

2. Förmåga att fokusera – rätt tillstånd när det räknas

De har lärt sig att hantera sitt tillstånd och på detta sätt ta fram sitt bästa jag. När det behövs. Mycket av det jag jobbar med idag kan användas i livets olika situationer just för att få till rätt tillstånd när det behövs. Just förmågan att påverka sitt tillstånd är nog det jag är mest glad över att jag behärskar. Mental träning är ett sätt som fungerar bra i alla lägen och som idag används av andra än högpresterande idrottare.

3. Modiga är de, eller är det medfött?

En inre övertygelse, en envishet som förundrar. Ofta har jag tänkt så när jag mött människor som uppnått sina mål. Men när jag själv får frågan om hur jag vågade förändra mitt liv så ser jag inte själv på mig som modig. Jag kan inte låta bli att förändras. Så jag skulle nog vilja säga att modig det blir du under resans gång. Ett misslyckande är bara feedback att göra om, göra nytt och göra rätt.

4. Produktiva = högpresterande?

Vi har bara 24 timmar varje dygn. Det är det enda som vi människor har gemensamt. Det handlar om vad du gör med den. Högpresterande kan tyckas mer produktiva men men jag vill nog kalla det mer effektiva. “cut the crap” kan man också säga. Att göra det som är viktigt och strunta i resten är en strategi som de verkar vara bättre på. Det innebär ofta att säga nej till det som inte för dem framåt mot målet.

5. Energifyllda – det gäller att hushålla

För att vara “sitt bästa jag” måste de ta hand om sig och det har de ofta lärt sig. De har lärt sig att ta hand om sig själva, hushålla med sin energi och att inte låta energitjuvar besöka dem. Jag mötte för några år sedan en kvinna som hade satsat målmedvetet mot en större idrottsprestation. Under det sista året innan det var dags avstod hon medvetet från att umgås med människor som inte gav henne energi. Hon drog ner umgänget till ett minimum och försäkrade sig om att de som fanns kvar tillförde positiva vibbar. Tufft, ja kanske, men jag tycker att det kändes befriande att träffa någon som jobbade så målmedvetet med sin omgivning. Hur hittar du din energi

Så hur blir du högpresterande?

Fick du fem rätt?
Eller fel eller hur du nu vill se det hela.
Att förändra sin situation ger vissa fördelar men det viktigaste budskapet i inlägget är att högpresterande inte föds så. De har tränat och skapat rutiner och vanor som stöder dem på sin väg. Så om du vill bli en av dem, börja träna och finslipa de här fem områdena. Du kan även prenumerera på mina inspirationsbrev som handlar om hur du hittar Momentum genom att ta dig från motstånd till medgång. “The Power of M” är mitt koncept för dig som vill prestera mer för att nå dina mål.

Similar Posts

2 Comments

  1. Verkligen intressant inlägg. Inser att jag under flera år jobbat för att bli högpresterande. De ränderna går aldrig ur. Frågan är bara vad som är visionen

  2. Viktigt att ha det högre syftet klart, inte helt lätt efter att ha varit presteraren i så många år. Men det är skönt när den pengen trillar ner!
    Lycka till Annika

Comments are closed.