Din egen plan för livet - 3 tips - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Din egen plan för livet – 3 tips

I det här inlägget berättar jag om ett citat som förändrade mitt liv. Om att ha en egen plan för livet och om vad alternativet är. Att ingå i någon annans.

Din egen plan för livet - 3 tips - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Om du inte designar din egen plan för livet så är risken stor att du passar in i någon annans plan. Gissa vad de har planerat för dig? – Inte mycket.”
Jim Rohn

Jag mötte detta citat av en amerikansk entreprenör (som senare blev en av mina inspirationskällor) en septemberdag, och det blev startskottet för min stora för ändring – till en början inte så mycket på ytan som i mitt inre.

Jag hade under många år haft min kompanjons pensionsålder som ett vägskäl och en anledning till att hinna göra framtida förändringar. Insikten slog ner som en blixt från klar himmel: jag ingår ju i hans plan av förändring, jag som normalt är så målmedveten och beslutsam.

Så, i vems plan ingår du? Tänker du att det är dina livsmål som styr ditt företagande? Är det en stor kund eller dina leverantörer som styr din vardag? Eller är det andra personer i din närhet?

Tips 1 din plan för livet – hitta din plan

När du startar är det viktigaste att få företaget att växa så att du kan försörja dig. Nästa mål är ofta att anställa en medarbetare och ha råd med det. För andra är friheten att utforma en tjänst eller produkt på sitt eget sätt en stor drivkraft . De flesta av våra planer går att förverkliga men det finns en viktig aspekt att tänka på

– det måste vara din plan och ingen annans, för en sak är säker, de andra har inte planerat något för dig.

Tips 2 din plan för livet – ta med andra

Gör din plan tillsammans med de som står dig nära. Om du ska lyckas att förändra din framtid, ditt befintliga företag eller starta ett företag är det bra att blanda in dina närmaste. Risken är annars stor att du gör en plan som inte fungerar eller som skadar viktiga relationer.

Tips 3 din plan för livet – skapa en vision

Ett bra sätt att komma igång är att skapa en visionstavla. Att använda sig av bilder som symboliserar din framtid är både kul och effektivt. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga. En bild av din framtid?  Så ta fram saxen och lite gamla tidningar. Det är nu det händer!


Nu är ett bra tillfälle att spika den grova planen för Ditt bästa 2019.
Sen kan du återkomma och finjustera planen under jul och nyår.

Men mitt tips är – gör grovjobbet nu!

Planera för 2019 tillsammans med andra

Att planera i grupp och inspireras av andra är ett bra sätt att komma igång. Den 22 oktober startar min träning Ditt bästa 2019. Den pågår måndag till fredag och ger dig inspiration och verktyg för att komma igång. (PS evenemanget är slutfört men det blev superlyckat, håll utkik för det kommer tillbaka varje november)

Similar Posts

9 Comments

  1. Älskar vissdomsord och jag tycker också att det är ett glimmrande citat. Det förändrade inte mitt liv men jag förstår helt att det har den effekten på folk. Jag har andra kioskvältare som puttat mig i nya riktingar. Fint!

  2. Ja. Det är kloka tankar den gode Jim delar där. Och tack för tankespjärn – att reflektera kring vad mina planer är, likväl som i vilkas planer jag ingår, kanske mer eller mindre medvetet för mig. Viktigt!

  3. Ja visst är det Helena och detta är bara ett av många, men det som påverkade mig mest. Viktigt och svårt ibland!

  4. Det är just det jag gillar Stella, att alla påverkas av olika saker.
    För någon är det en banal klyscha för andra en livsförändrande strof! Magiskt tycker jag…

  5. Pingback: Vi har alla ett val - eller? - Kicki Westerberg - Ekonomisk PT

Comments are closed.